Şimdi Ara

Sony'nin yeni 1000X kulaklık ailesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sony'nin yeni 1000X kulaklık ailesi
     
    Sony yeni 1000X kulaklık serisiyle 3 kulaklığını bizlere tanıttı. Güncellenmiş olan bu yeni kulaklıklar konser salonlarını aratmayacak cinsten. Gelin tanıtılan bu yeni kulaklıklara yakından bakalım.
     

    WI-1000X

     
    Sony'nin yeni 1000X kulaklık ailesi 
     
    Bu gürültü engelleme özellikli şık enseden kablosuz kulaklık, gerek ev ile iş veya okul arasındaki günlük yolculuklarına gerekse iş seyahatlerine kalite ve verimlilik katmak isteyenler için mükemmel bir yol arkadaşı. Atmosferik basınç optimizasyonu modu kullanıldığında ise kusursuz bir uçuş arkadaşı haline geliyor.
     
    WI-1000X, fermuar tarzı kablo yönetimi ve gelen çağrılar için titreşimli uyarılar da dahil olmak üzere, sezgisel tasarımı ile günlük yaşamınıza fonksiyonellik ve kalite katıyor. Kablosuz bağlantıda 10 saate kadar; uçuşlarda ise en iyi randımanı alabilmek için, sektör lideri gürültü engelleme ile kablolu ses bağlantısında 14 saate kadar pil ömrü sunuyor.
     
    BA ve 9mm dinamik sürücü ünitelerine sahip hibrit sürücü sistemi optimal ses kalitesini kulaklarınıza taşırken, Yüksek Çözünürlüklü Ses, LDAC, DSEE HX ve S-Master HX gibi diğer birçok ses özelliğinden de yararlanıyor.
     
     

    WH-1000XM2

     
    Sony'nin yeni 1000X kulaklık ailesi 
     
    MDR-1000X’in tüm ödüllü özelliklerinden yararlanan, hatta daha da fazlasını sunan WH-1000XM2, kulağı saran tarzı içinde, eşsiz Ortam Sesi modu, Kişisel NC Geliştirici ve Hızlı Dikkat modunu en iyi gürültü engelleme teknolojisi ile bir araya getiriyor.
     
    Şayet sıkça uçan biriyseniz, etrafınızdaki atmosfer basıncını inceleyerek NC performansını iyileştiren yeni Atmosferik Basınç Optimizasyonu özelliği, uçuş konforunuzda önemli bir fark yaratacak.
     
    Ses kablosu ile 40 saate, kablosuz modda ise 30 saate kadar pil ömrü sunabilecek şekilde geliştirilen kulaklık, sadece 10 dakika şarj sonrasında 70 dakika pil ömrü sağlayan Hızlı Şarj özelliğine de sahip. Bu sayede, gökyüzünde uçarken ya da işe gidip gelirken 1000XM2’nizi bulunduğunuz her yerde kullanabilirsiniz.
     
    1000X ailesine eşlik eden Sony | Headphones Connect uygulaması, uyumlu dinleme için Sony’nin akıllı özellikleri ile dolu. Bu uygulamayı serideki üç kulaklık modelinin her biri ile kullanarak, özellikleri mobil cihazınız üzerinden kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Headphones Connect uygulaması ile dinlemek istediğiniz sesleri ayarlarken daha yüksek esnekliğe sahip oluyorsunuz. Dünyanın ilk aktivite tanıma özelliği “Akıllı Ses Kontrolü”, sesleri kulaklıklardan kontrol etme özgürlüğü veriyor. Gürültü Engelleme ve Ortam Sesi özelliklerini kişiselleştirmenize ve uygulamadaki tercihlerinizin, bulunduğunuz yere ve dinlemek istediğiniz müziğe göre otomatik olarak değişmesine imkan veriyor.
     
    WF-1000X, WI-1000X ve WH-1000XM2 Eylül 2017’den itibaren raflarda yerini alacak. 
     
     







  • Kullanmadığında boynunda kolye gibi durur, bu esnada siri/bixby gibi asistanları kullanabilirsek tadından yenmez.

  • Hi-Fi diye tanıtılan cihazlar aslında Hi-Fi değil. 32ohmluk sürücülerle geliyorlar. En az 200-250ohm olması lazım ki bir anlam ifade etsin. Tabi bunu da kullanmak için amfi lazım olur. Kalite=Para. Sony kaliteli ve güzel marka. 950bt modelini kullanıyorum ve oldukça iyi. Razerin yazılımıyla oyuncu kulaklığına dönüştürdüm. Yazılımı kapatınca müthiş bir dj kulaklığı haline geliyor. Müziğin tadına varmak için kaliteli bir kaynaktan dinlemek birinci sırada. Yoksa ha Sony almışsın ha Snopy almışsın fark etmez.

  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Kalite=Güç=Para. Bass hoparlör için konuşursak zaten bu dediğimi unut. Bildiğin gibi araba için yapılmış 1 ohmluk subwooferler bile var. Zaten subwooferde yüksek ses sinyalleri önemli değil. Çalışacağı frekans 5-150Hz arası. Ama tiz sesleri en dibine kadar duyayım dersen işte sorun bundan sonra başlıyor. Düşük omajda hoparlör (sürücü) zaten direnecek bir şey olmadığı için güç tüketmez ama ara sesleri çok duyamazsın ancak direnç arttıkça bir zorlanma olduğu için ara sesler de işlenir. Küçük örnek vereyim. Şimdi gidip bir mağazaya 5.1 sistemlerin omajına bak. Subwoofer 4 ohm iken diğerlerinin 8-16 ohm olduğunu göreceksin. Gerçi yazdığın yazıya göre bunu biliyorsun. Neyse bilmeyenler faydalansın. Tabi dediğin gibi bu işin bir de güç konusu var. Bana göre zaten bu Hi-Fi sistemi toplayabilen adam elektrik parasını ödemeyi göze almıştır. Onlar odyofildir. (biz müzik kulağı iyi olan kişiler deriz) Tabi dediğim gibi 600 ohmluk bir şeyi toplayan adam buna güçlü bir ses kaynağı, kaliteli DAC, güçlü bir amfisi olmadan kullanmaz. Sorduğun soruya gelirsek, kalite istersen güç artması gerekmez mi? Gerekir. Ancak Sony veya başka firma senin benim gibi adamların bu kulaklığı alıp da amfi almayacağını bildiği için normal kullanıcıya amfisiz de çalışabilen diğerlerinden daha kaliteli modeller üretmeye çalışır. Tabi bunu walkman gibi cihazlarda dinlersen normal telefondan dinlediğinle arasındaki farkı görürsün. Zaten sitesinde walkman ile kullanmayı önermiş.



    https://www.amazon.com/Creative-BlasterX-Headphone-Amplifier-SB1700/dp/B018JUPY3A



    Linkteki amfinin 4. Fotoğrafına bakarsan yan tarafta gain (kazanç) bölümünde L ve H switchini görürsün. Low bölümü 32 ohm altı kulaklıklar için, High bölümü 32-600 ohm arası bütün kulaklıklar. High bölümü de yüksek kazanç yani diğer adıyla yüksek güç. Ne oldu? Kalite arttıkça güç de arttı. Firma 32 ohmdan düşük omajda kulaklığın varsa ve bu amfiyi kullanacaksan High bölümüne getirmemeni önerir. Çünkü sürücünün bobinlerini yakabilirsin. Aynı şeye çok değinerek anlatmışım. Sıkılabilirsiniz kusura bakmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ohm degerinin hifi ile alakasi yok. Audeze lerin ohm degeri cok dusuk mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haberelectro kullanıcısına yanıt
    Eğer alınan kaynak ve dac kaliteliyse Hi-Fi statüsüne girebilir ama gerçek anlamda Hi-Fi sistemler denilemez şahsımca. Ona bakılırsa bu satılan kulaklık da Hi-Fi diye geçiyor.



    https://www.sony.com.tr/electronics/kafa-bantli-kulakliklar/wh-1000xm2



    Yukarıdaki linkte Sony'nin kendi sitesinden daha iyi bakabilirsiniz. Tabi bu kulaklıktaki artılandan birisi de 40kHz'ye kadar desteklemesi.



    Eğer 600 ohmluk bir kulaklık gerekli olmasaydı bu kulaklığı da bayerdinamic yapmazdı diye düşünüyorum. Tabi Hifiman gibi firmalar da bu konuda uzman düzeyde ve 150 ohmdan daha aşağıdan bulunan bir kulaklığına rastlamadım.



    https://www.amazon.com/gp/aw/d/B015ACX03G/ref=mp_s_a_1_3?ie=UTF8&qid=1504354380&sr=8-3&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=600ohm+headphone+hifiman&dpPl=1&dpID=51i-nVaXP6L&ref=plSrch



    Ama tabi böyle kulaklıkları flac kalitesinden aşağıda kullanmak düşünülemez. Bu kulaklıkla ince tınılar daha iyi yakalanabilir. Tabi bunları duymak için profesyonel dinleyici olmamız lazım o ayrı mevzu. Peki ben de size bir soru sorayım. İnsan kulağı 20Hz ile 20kHz arasındaki frekansları duyabiliyorsa kulaklıklar neden 5Hz-50kHz yapılıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hiend sinifi kulakliklar belli zaten 1000X felan bunlar tasinabilir kulakliklar. Hz degerlerine takilmayin gercegi yansitmiyor cogu. Sony nin ZR1R isimli kulakligi hiend mesela. Ultrasone un kulakliklari da dusuk omajliaufeze ornegi vs uzar ornekler. Hiend demek ses kalitesi demek. Ozel bir teknik bir tanimi yok. Hz ve omaj bir kulakliga hiend demek icin kistas degil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 2 Eylül 2017; 17:42:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haberelectro kullanıcısına yanıt
    Peki hi-end sınıfının tanımını yapabilir misiniz? Bazı arkadaşlar neden 600 ohmluk o pahalı cihazlara para döküyorlar anlamak lazım? Ayrıca sizinle tartışmıyorum üslubum yanlış anlaşılmasın. Amacım sizinle tartışmak değil. Tamam her şey frekans ve omaj değildir. Bunu zaten söyledim. Birinci öncelik ses kaynağı. Mp3'le bu aletleri çalıştırırsak zaten bir anlamı kalmaz, gidip 50 TL'lik basit bir sistem kursak da fark etmez. İkinci öncelik DAC kaliteli olması lazım. Yine Mp3 felan çalıştıracalsak anlamı kalmıyor. 24 bit 192 kHz bir DAC ile yüksek kaliteli ses kaynağını amfiye iyi iletmemiz gerekir. 32 bit 384 kHz premiuma kaçar ve Flac kullanmıyosak gerek yok. Üçüncü öncelik ise amfi. Düzgün kazançlı, gerekli gücü karşılamalı ve ses bozulması en az olmalı. En son hoparlör veya kulaklık geliyor. Bu etkenleri tamamladıktan sonra kulaklıkların kalitesine bakmak gerekir. Fark zaten o zaman ortaya çıkar. Zaten bu etkenleri yapamıyorsak Hi-Fi kulaklık almanın pek de artı bir tarafı yok. Normalden biraz daha kaliteli ses verir o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Butun hiend kulakliklar 600 ohm degil anlamadigin nokta bu. Beyer disinda 600 ohm kulaklik satan firma yok zaten. Onu ornek vermek ne kadar saglikli tartisilir. Sennheiserler 250 ohm. Beyer in hiend kulakligi yok zaten T1 belki kabul edilir ama o da piyasada pek kabul goren bir alet olmadi HD800 un golgesinde kaldi. Muzik formatindan once daha onemlisi kayit kalitesidir. Kayit kotuyse istersen 64 bit olsun bisey farketmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 2 Eylül 2017; 23:4:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haberelectro kullanıcısına yanıt
    600 ohm sınır nokta. Ben illa 600 olacak demedim. O uç nokta zaten. İlk yazımda da görebilirsiniz 150-200 ohm üstü her kulaklık bence Hi-Fi sınıfına girer. Elbette kayıt önemli. Ben zaten 32 bit felan derken DAC için dedim ama öncesinde birinci olarak müzik kalitesi dedim. Kayıt kalitesi dediğiniz şu anda en iyi kayıt düzeyindeki format Flactır. Gigabytelerce boyutu vardır. Bunu da bir önceki yazımda belirttim. Tidalden flac türlerine ulaşabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mikrofon özelliğide var mı o uzantılar bir işe yaramalı aslında.
  • 32 ohm hifi kulakliklar var onlari napalim simdi? Neyse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.