Şimdi Ara

Sony Xperia XZ1 ve XZ1 Compact hakkında herşey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
4.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony Xperia XZ1 ve XZ1 Compact hakkında herşey

    Sony, IFA 2017'de XZ ve X Compact akıllı telefonlarının hem donanım hem de yazılım bakımından önemli iyileştirmelerle donatılmış haleflerini duyurdu. Xperia XZ1 ve XZ1 Compact olarak adlandırılan iki yeni akıllı telefon Qualcomm'un Snapdragon 835 yonga setiyle güçlendirilmiş durumda.

     

    Şu an akıllı telefonlarda görebileceğimiz en iyi yonga seti olan SD835 aynı zamanda Samsung'un Galaxy S8 serisi ve kısa süre önce tanıttığı Note 8 gibi amiral gemilerinde de yer alıyor. Her iki cihazın da 4GB RAM'e sahip olduğunu belirtelim.

     

    Ayrıca Bkz.Sony Xperia XA1 Plus tanıtıldı: 5.5 inç 1080p ekran, 3430 mAh batarya
    XZ1 modelinde 1080p çözünürlükte HDR desteği olan 5.2 inç ekran var. Küçük XZ1 Compact'ta ise 4.6 inç büyüklüğünde 720p ekran kullanıldığını görüyoruz. Sony'nin Xperia serisindeki devasa çerçeveler sayesinde Compact modeli, 4.7 inç ekran ve modası geçmiş bir tasarımla gelen iPhone 7'den bile daha büyük hale gelmiş.

     

    Sony Xperia XZ1 ve XZ1 Compact hakkında herşey

    Sony her iki modelde de Gorilla Glass 5 kullanmış ancak gövdeleri farklı malzemelerden oluşuyor. Mesela XZ1, telefona daha zarif bir görünüm kazandıran metal bir tasarımla geliyor. Compact'ın ise plastik malzemeden ötürü biraz daha ucuz hissiyatı verdiğini söyleyebiliriz.

     

    İki modelde 2.700 mAh pil var ancak ekran boyutundaki fark göz önüne alındığında bu beklenmedik bir durum olarak kabul edilebilir. XZ1, 64GB dahili depolama alanıyla gelirken Compact'ta bu alan 32GB olduğunu da ekleyelim.

     

    Sony Xperia XZ1 ve XZ1 Compact hakkında herşey

    Her iki akıllı telefon da suya dayanıklı ve toza karşı korumalı olarak geliyor. Sony'nin kedi tabiriyle yağmura yakalandığınızda veya üzerindeki kiri durulamak için musluğun altına tutmak istediğinizde endişe etmenize gerek kalmıyor. Ancak bu durumda tüm girişlerin sıkı şekilde kapalı olduğundan emin olmanız gerekiyor. Aksi taktirde hoş olmayan sürprizlerle karşılaşabilirsiniz.
     
    Xperia XZ1, Snapdragon X16 LTE modem sayesinde son derece hızlı Gigabit LTE indirme hızı (1 Gbps’e kadar) sunabiliyor. Ayrıca dosya transferleri de 5Gbps’e varan transfer hızı ile USB 2.0’dan 10 kat daha hızlı olan USB 3.1 bağlantısı sayesinde süper hızlı bir deneyim vadediyor. 

     

    Büyüleyici kamera yetenekleri


    Xperia XZ1, insan gözünün yeteneklerinin ötesine geçen detayları yakalamak için Motion Eye kamera ve 3D tarama gibi özellikler sunuyor. Cihazdaki bellek yığılı Exmor RS görüntü sensörünün, hareket yakalamayı bir üst seviyeye taşıyarak üst düzey görüntü kalitesi yaratmayı başardığını söyleyelim.

     

    Sony Xperia XZ1 ve XZ1 Compact hakkında herşey

    19 MP arka kamera, deklanşöre basmadan otomatik olarak görüntüleri arabelleğe almaya başlayan Öngörülebilir Yakalama fonksiyonunun yanı sıra 4K video ve süper yavaş çekim gibi özellikleri destekliyor.

     

    Ayrıca akıllı telefonun kamerasını kullanarak kafa tarama, yüz tarama, yiyecek tarama ve serbest form tarama olmak üzere dört tarama modundan birini kullanarak sadece bir dakikanın altında objelerin yüksek kaliteli 3D taramasını yapabiliyorsunuz. Obje taraması bittikten sonra taramanızı bir 3D yazıcıya dahi göndermeniz mümkün.

     

    Sony Xperia XZ1 ve XZ1 Compact hakkında herşey

    Her iki telefon da Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle gelecek. XZ1 modelinin 19 Eylül'de 699$ fiyatla satışa sunulması bekleniyor. XZ1 Compact ise 4 Ekim'de 599$ gibi bir fiyat etiketiyle tüketicilere sunulacak. Parmak izi tarayıcısına sahip olan cihazlar Ay Mavisi, Uzay Pembesi, Sıcak Gümüş ve Klasik Siyah olmak üzere dört renk seçeneğiyle satın alınabilecek.

     


     








  • Sonynin eskisi kadar mobilde başarılı olduğunu düşünmüyorum fakat compact modelin herhangi bir android işletim sistemli markada rakibi yok. XZ1 C çok güzel olmuş, bi de haber yapıyorsunuz bari adam gibi yazın, compact modelin boyutları iphone 7'den küçük, hem en olarak hem boy olarak, nasıl oluyor da eski tasarım olan iphone 7'den bile büyük yazabiliyorsunuz onu anlamıyorum ? @macromedia21
  • komedi gibi yav şu çerçevelere bak sony kendi fanlarını bile kaybedicek artık.

  • Çerçeveleri görünce ağlamak istedim. Xperia Z'den sonra bir daha ne zaman döneceğim SONY'ye bilmiyorum. Hayal kırıklığı yaşadım tekrar.

  • Diyordum çıksın da eski telefonumu satıp, biraz daha para verip XZ1 Compact alayım. Ama 600 dolar ne lan XZ1 Compact'a? Çüş Sony! Bari 550 dolar falan yapsaydınız. Compact tarafta yine Sony'nin rakibi yok ama 700 dolar verecek olsaydım V30, Galaxy S8, OnePlus 5, Moto Z2 Force ya da çıkınca Pixel 2 tercih ederdim şahsen, sıkıntı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kevin Garnett -- 31 Ağustos 2017; 17:36:4 >
  • Powerbank'a benziyor değişmeyecek bu belli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Not : Daha düşünmeme fırsat kalmadan Sony sadece mobil birimden ibaret değil diyenler çıkmış. Buradaki PS4 kısmı (Entertainment) hariç olan her sözüm bu şirketin sadece Mobil kısmına. Bu şirketin büyük bir müzik bölümüne, sinema, fotoğrafçılık-kamera sektörlerinde öncülük eden bir firma olduğunun da farkındayım şükür. Zoruma giden kaç paragraflık yazıdan çıkarılabilecek tek cümlenin bu olması. Bir şey demek istemiyorum bunun üstüne. Zaten konumuz mobil.
    2700 mAh sonrasını okumadım. Bir de Samsung ve LG ye Note8//V30 yüzünden sitem ediyordum. Şaka mı yapıyor Sony diye hani iğneleme olsun ben daha minik de koyarım dercesine ir şaka mı yaptı diye baktım. O bile değil.

    Yine Compact'ın pil performansı idare eder kötünün iyisi FHD ekranla ama XZ1'in gerçek olduğuna inanamadım.

    XA1 Plus ile de kendilerini trollemiş oldular. Cidden tebrikler. XA1 Ultra ve XZ Premium kullanıcılarının (var mı bilmiyorum bilgim o kadar kısıtlı) güzelce ahını almış oldu.

    Htc de bir zamanlar Sony gibi tüketici yolmak için çabalardı, iş şu ki bunun (One X, X+, XL) sonu acı bitiyor. Sanırım bu acı sonu tadacak beşinci (Palm, Nokia, Blackberry, şimdi de htc) şirket olmaya hazırlanıyor Sony. Başarılarının devamını dilemek de başımızın borcu.

    Keşke Ericsson kendi hisselerini Sony'e satmasaydı da direkt şu tasarım özürlü şirketin mobil kısmını alsaydı. Arc S den sonra adam gibi bir tasarım göremedik sayelerinde. Belki donanım konusunda geriden takip ediyordu Ericsson ama sony gibi aynı telefonu makyajlayıp da satmıyordu.

    PS4 den belli nasıl tasarım çizgilerinin olduğu. Batınca kesmeye yaklaşacak şekilde sert çizgiler. Agresif pahalı fiyat politikası. Bu şirketten adam olmayı bekleyen fanboyları da sessizliğe büründü bu olayları gördükten sonra.

    Bir de onları sahneye alsak ne düşünüyorlar bir V30 gibi tasarım harikası ile bir de bıçak Z1 pardon XZ1 hakkında. Donanım haber en güçlü samuray demişti ya XZ Premium için. Samurayda tarz olur. Tarz Sony Mobile da olmayan bir şey. Sony Ericsson zamanında kaldı o.

    Şaka gibi şirketin şu zamana kadar ürettiği ikinci büyük kapasiteli pile sahip cihazı XA1 Plus oldu. Büyük abisi XA1 Ultra da 3000 mAh geçmeyen pil var. XZ Premium u bile geçti pil kapasitesinde XA1 Plus. Bir Z5 Premium var şükür onu geçmedi. Onu da geçse alın size Powerbank telefon diyecekti (P2 ye selamlar.).

    İçim acıdı şu teknoloji israfı makineleri gördükçe. Her şey tam ama sisteme güç verecek ünite hala seneler öncesini tekrara sarmış. Kapasitenin artacağı da yok.

    Sana buradan ekmek de yok Sony. Şükür herkeste fenomen anlayışı var. Samsung ve Apple dışındaki markaları küçük görüyor mobilde insanlar. Mate 10 gibi kusursuz bir telefonu bile markası yüzünden aşağılamaya hazırlanan insanlarla dolu. Xiaomi yi her fırsatta gömenlerle dolu. Biraz da Sony i gömmeye başlayın bari.@xattorneyx keşke powerbank olsa. En azından öyle kullanılır. Ona bile yaramaz bir cihaz. Bazıları da çerçeve diyor ama artık akıllı çerçevelerin çerçevesi kısa ve ekranı keskin olanları tercih ediliyor. Oled de değil ekran IPS'in en kalitesiz tarzlarından birine sahip ekran. O da Z5 ile düzeldi biraz. Z5 e kadar çer çöp ekranları böyle keskin şöyle keskin diye pazarlıyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 31 Ağustos 2017; 18:39:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hadi Xz1 in fiyati tamamda Compact in fiyati nedir arkadaş. Kasadan kis, ekrandan kis, e o zaman fiyattan da kis. En azindan 499 dolar olmaliydi. Xiaomi 5.2"de Mi5s de 3200 Mah, Mi6da 3350 Mah. Sunabiliyorken, Sony anca 2700 Mah koyabilmis pes...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: incendia

    Htc de bir zamanlar Sony gibi yöneticisini yolmak için çabalardı (One X, X+, XL) sonu acı bitiyor. Sanırım bu acı sonu tadacak beşinci (Palm, Nokia, Blackberry, şimdi de htc) şirket olmaya hazırlanıyor Sony. Başarılarının devamını dilemek de başımızın borcu.

    Sony'nin sadece telefon yapmadığını biliyorsunuz, değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kevin Garnett -- 31 Ağustos 2017; 18:17:21 >
  • Kevin Garnett kullanıcısına yanıt
    Telefon ve bilgisayar dışında hiçbir şeyi böylesine eline yüzüne bulaştırmadığını biliyorum. Orada anlam düşüklüğü olmuş editliyorum.

    Her yere de Sony Mobile yazmayı doğru görmedim. Ayrıca zaten ericsson durumundan da bahsettim ilk okumada bahsettiğim bölümün şu Mobile kısmı olduğu anlaşılır diye düşündüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3300 mah 13 cm telefonda olmaz. Kalınlıktan dolayı belki 2700 den fazla olabilirdi. Çerçevelerin biraz incelmesi veya sanal tuşların çerçeveye alınması lazımdı. Tuğla gibi telefon yapmışlar. 720p ekran 4.6 inçe yeterli gelir ve performansı artırır. Snapdragon 835 ve diğer amiral gemi özellikleri telefonda var ama fiyatı pahalı. 499 dolar olmalıydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazın çok uzunmuş o yüzden hepsini okuyamadım ama haklısın söylediklerinde :) en güzel protesto almamaktır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sony fanlari sıktı artik.

    telefon tanitilmis,telefon hakkında konuşuluyor Adam gelmis.sony sadece mobilden ibaret değil ki bilmiyorsunuz cahiller diyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon satilmamak icin uretilmis sanki. Bu sony muhendisleri hucredemi yasiyor. Hicmi cercevesiz ekran nedir gormemisler. Musterisini dinlemeyen markalar Batmaya mahkumdur. Bakiniz Nokia..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazık günah, büyük bir SONY hayranı olarak üzülüyorum bu duruma.


    Nedir yani bu, Z, Z1, Z2, Z3, Z5, X, XZ, XZ1 hepsini yanyana koysan hepsi aynı.


    Allah akıl fikir versin.


    Umarım dehşetengiz bir patlama yapar da yer yerinden sarsılır. Yoksa böyle daha çok zarar eder SONY. Etmeli de zaten.


    Sonra çıkar özür dilerler. Beyin.

  • SONY' nin mühendisşeri bu cihazları yaparken ki kafadan bende istiyom. Sanal tuş koydun az bişey çerçeveleri inçelt madem inceltmiyosun sanal tuş koyma. Onu bunu geçtim o batarya nedir öle herşey yazılım diğil eyyyyyyyyy SONY

  • Sonynin eskisi kadar mobilde başarılı olduğunu düşünmüyorum fakat compact modelin herhangi bir android işletim sistemli markada rakibi yok. XZ1 C çok güzel olmuş, bi de haber yapıyorsunuz bari adam gibi yazın, compact modelin boyutları iphone 7'den küçük, hem en olarak hem boy olarak, nasıl oluyor da eski tasarım olan iphone 7'den bile büyük yazabiliyorsunuz onu anlamıyorum ? @macromedia21
  • quote:

    Orijinalden alıntı: incendia

    Telefon ve bilgisayar dışında hiçbir şeyi böylesine eline yüzüne bulaştırmadığını biliyorum. Orada anlam düşüklüğü olmuş editliyorum.

    Her yere de Sony Mobile yazmayı doğru görmedim. Ayrıca zaten ericsson durumundan da bahsettim ilk okumada bahsettiğim bölümün şu Mobile kısmı olduğu anlaşılır diye düşündüm.

    Almazsin olur biter. Adamlar bu tasarimda gitmeye devam edecek. Batsa da tasarim bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • compact serisi satarsa satar, geri kalan sonyler fıs, bu arada arka tasarıma bir dokunmuşlar, gelişme var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu tasarım piyasaya çıkalı daha yeni 1 sene oluyor ama şimdiden sıktı. Z serisinin tasarımı daha güzeldi. Çerçeveler asla incelmeyecek onu geçin ama 2700 mah gerçekten olmamış. Sony seven birisi olarak yeni tanıtılan cihazların hiçbiri ilgimi çekmedi.
  • Sony bizle dalga geçiyor galiba.

    Direk mobile kısmını kapatsınlar bence.
    5 ay sonra gelen edit: xz1 ve xz1 compact aldım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johan Elmander -- 8 Şubat 2018; 18:27:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.