Şimdi Ara

LG V30 vs Samsung Galaxy Note 8 karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
3.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LG V30 vs Samsung Galaxy Note 8 karşılaştırması
     
    LG yeni amiral gemisini bugün düzenlemiş olduğu bir etkinlikte tanıttı. Güçlü teknik özellikleri ve çift kamerasıyla öne çıkan telefonu Galaxy Note 8 ile karşılaştırdık:
     

    Ekran

    6.0 inç 18:9'luk Full Vision ekran ile karşımıza çıkan LG V30, 1440 x 2880 çözünürlüğüne sahip bir ekran ile geliyor. Rakibi Galaxy Note 8 ise 6,3 inç ekran boyutu ve 1440 x 2960 ekran çözünürlüğüne sahip. Böylelikle LG, yeni modeliyle Samsung'un Infinite Display'ine karşılık veriyor. LG V30, %81,63 ekran kasa oranına sahipken rakibi Galaxy Note 8 %82,98 ekran kasa oranına sahip. Her iki telefonun da ekranı Corning Gorilla Glass 5 ile korunuyor. İki amiral gemisinin ekranında AMOLED panel kullanılıyor.

     

    Donanım

    LG V30'da Snapdragon 835 yonga setine yer verilirken Samsung; Galaxy Note 8'de kendi geliştirdiği Exynos 8895 yonga setine yer veriyor. Ancak yapılan AnTuTu testlerine göre Exynos 8895 rakibi Snapdragon 835'ten yaklaşık 12.000 puan daha fazla alıyor. LG yeni amiral gemisinde 4 GB sistem belleğine yer verirken Galaxy Note 8'de 6 GB sistem belleğine yer veriliyor. LG bu anlamda rakibinin gerisinde kalıyor. Her iki amiral gemisi de en düşük 64 GB'lık depolama kapasitesiyle geliyor ve iki telefonu da Micro SD kart takarak hafızasını arttırabilirsiniz. Pil özelliklerine bakacak olursak her iki telefon da 3300 mAh kapasiteli kablosuz ve hızlı şarj destekli USB Type-C şarj girişli pile sahip. 
     
     

    Çift Kamera 

    Akıllı telefon üreticileri artık telefonlarında çift kameraya yer vermeye başladı. LG'de yeni amiral gemisi V30'da çift kameraya yer veriyor. Telefonun birincil arka kamerası f/1.6 diyafram açıklığına ve 16 MP çözünürlüğe sahipken ikincil arka kamerası f/1.9 diyafram açıklığı ve 13 MP çözünürlüğünde lense sahip. Rakibi Galaxy Note 8 de ise birincil arka kamera f/1.7 diyafram açıklığına ve 12 MP çözünürlüğe sahipken ikincil arka kemara f/2.4 diyafram açıklığı ve 13 MP çözünürlüğüne sahip. Galaxy Note 8'in her iki kamerası da OIS desteğine sahipken LG V30'un yalnızca birincil arka kamerası OIS desteği sunuyor. LG V30'un ön kamerasına bakacak olursak 5 MP'lik geniş açılı bir lensle geliyor. Galaxy Note 8 ise 8 MP çözünürlüğe sahip geniş açılı bir ön kameraya sahip.
     
     

    Yazılım

    Galaxy Note 8 kutudan Android 7.1.1 Nougat sürümüyle çıkarken LG V30 Android 7.1.2 sürümüyle bizleri karşılıyor. İlerleyen dönemlerde her iki telefonunda Android 8.0 Oreo yazılım güncellemesini alacağını da söyleyebiliriz.
     
     

    Fonksiyonel Özellikler

    Samsung Galaxy Note 8'i şüphesiz rakibi LG V30'dan ayıran en önemli özelliği bir S Pen'e sahip olması. LG V30 bu anlamda rakibinin gerisinde kalıyor. Ses kısmında ise ses firması ESS ile beraber çalışan LG, yüksek ses kalitesi için V30'a bir Quad DAC eklemeyi ihmal etmiyor. LG V20 zamanında Bang & Olufsen ile yapılan anlaşma ile beraber 32-bit Hi-Fi Quad DAC ses kalitesi güncellenerek V30'da da yer alıyor. Böylelikle LG V30'un ses konusunda rakibini geride bıraktığını söyleyebiliriz. Her iki amiral gemisi de parmak izi sensörüne cihazın arka tarafında yer veriyor. Samsung bildiğiniz üzere parmak izinine alternatif olarak Note 8'de Iris tarayıcıya yer vermişti, LG ise bu konuda rakibinin gerisinde kalarak yalnızca yüz tanıma teknolojisine yer veriyor. Ayrıca her iki cihazında IP68 sertifikalı olup suya ve toza karşı dayanıklı olduğunu da hatırlatalım.
     







  • Hızdan kastın nedir. Şu an hemen hemen bütün telefonlar oldukça hızlı. Gözle ayırt edilemeyen hızı sen nasıl tespit ettin hayret doğrusu. İphone a boşuna para verenlerin kendini teselli etmesinden başka bir şey değil seninkisi. Ses çipi, kulaklıkları, görüntü kalitesi, kamerası, video çekimi, fotoğraf çekimi hiç biri lg v30un yanından bile geçmiyor. Tutturmuşsunuz bir iphone diye ki biraz bu forumlara uğrayan iphonecular bile androide geçtiler. Çünkü iphone un önemli üst düzey bir özelliği yok. (lg v30, htc u11 de tidalden hifi (yüksek çözünürlüklü) müzik dinlersin) samsung serileriyle, sony xz premium ve lg v30 ile kaliteli film, maç vs izlersin, bunlarla kaliteli video ve fotoğraf çekimi yaparsın ama iphone un işe yarar hiç bir özelliği üst düzey değil.
  • ikisi de birbirinden sıkıntılı.
    v30 lg anakartı her an her sn gidebilir.
    samsung patlar çatlar nolur bilinmez

  • Ayı düşebilir taş çıkabilir

  • İphone lar varken bunları kimse almaz

    Apple 6s ile tokatı yapıştırdı bu cihazlar daha 6s hızına ulaşamayan cihazlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöyle diyelim kağıt üstünde ikisi de batarya dışında birşeyler üzerine koymuş cihazlar lakin xiomi, huawei, one plus gibi rakipler öyle cihazlar yapıyorlar ki bu cihazlara tamam demek kimsenin içinden gelmiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sansarbela

    İphone lar varken bunları kimse almaz

    Apple 6s ile tokatı yapıştırdı bu cihazlar daha 6s hızına ulaşamayan cihazlar

  • Kalemle işi olmayanlar için lg v30, 32 bit yüksek çözünürlüklü müzik sunmasıyla, bang & olufsen kulaklılarıyla ve 1.6 diyaframa sahip kamerasıyla samsung note 8'i tokatlıyor. (lg v30 un oled ekranla gelmesi samsungun görüntü kalitesini yakalamasını sağlamış ayrıca)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaju waffle -- 31 Ağustos 2017; 14:39:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V30'u çok beğendim. Umarım kronik sorunlara elveda der LG bu modelle yoksa çok yazık olur güzelim cihaza.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • V30 çok iyi. bu sefer resmen oldu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sansarbela

    İphone lar varken bunları kimse almaz

    Apple 6s ile tokatı yapıştırdı bu cihazlar daha 6s hızına ulaşamayan cihazlar

    Hızdan kastın nedir. Şu an hemen hemen bütün telefonlar oldukça hızlı. Gözle ayırt edilemeyen hızı sen nasıl tespit ettin hayret doğrusu. İphone a boşuna para verenlerin kendini teselli etmesinden başka bir şey değil seninkisi. Ses çipi, kulaklıkları, görüntü kalitesi, kamerası, video çekimi, fotoğraf çekimi hiç biri lg v30un yanından bile geçmiyor. Tutturmuşsunuz bir iphone diye ki biraz bu forumlara uğrayan iphonecular bile androide geçtiler. Çünkü iphone un önemli üst düzey bir özelliği yok. (lg v30, htc u11 de tidalden hifi (yüksek çözünürlüklü) müzik dinlersin) samsung serileriyle, sony xz premium ve lg v30 ile kaliteli film, maç vs izlersin, bunlarla kaliteli video ve fotoğraf çekimi yaparsın ama iphone un işe yarar hiç bir özelliği üst düzey değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaju waffle -- 31 Ağustos 2017; 14:30:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yurt dışı kaynaklı siteler 650-670 € olacağını tahmin etmişler...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Yurt dışı kaynaklı siteler 650-670 € olacağını tahmin etmişler...

    Eğer bu fiyattan çıkarsa, R.I.P. Note8.

    Edit: gsmarena.com'a göre 900€ civarı bir fiyatla çıkması bekleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikki Sixx -- 31 Ağustos 2017; 20:48:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sansarbela kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Editör kardeş. "İki amiral gemisinin ekranında AMOLED panel kullanılıyor." demişsin ama Samsung'da Süper Amoled ekran varken LG V30 da P-Oled ekran var. LG deki ekran Aktif Matrix değil ve Plastik Oled. Yanlış bilgilendirme yapma.

  • kaju waffle K kullanıcısına yanıt
    Olay şu kardeşim



    Şimdi D sınıfında bir reno talisman üstünde 4 control head up koltuk soğutma vs full donanım mükemmel özellikler var

    Birde Mercedes c serisi var kendisi talismandan 100 bin pahalı yani full talisman + full megane eşdeğer bi fiyatı var ama 4 control koltuk soğutma vs yok.

    Ama satışlara baktığımızda c serisi 2500 tane satmışsa talisman 250 tane satmış



    Fark bu.



    Hızdan kastımı sormışsun şöyle diyeyim şuan iphone 5s bile hızlı ve her işimizi rahatlıkla kasmadan donmadan yapabiliyor yani artık telefonlar arası aman aman farklar yok doğru buna bişey diyemem zaten elimde bir akıllı telefon varkende yenilik olmadan değiştirmem neyse hız farkı olarak youtube gir ve iphone 7 demiyorum bak 6s diyorum 6s vs s8 plus testlerini izle bir link vermiyorum istediğin videoyu izleyebilirsin yerlide var yabancıda var zaten.

    İphone 6s i dahi geçemedi androidin kralı ip7 ile zaten arada aşırı bi fark var onu yazmadım bile o yüzden.



    Lg G3 32gb varken iphone 5s de vardı elimde şimdi G3 kasım kasım kasılıp donarken 5s cayır cayır çalışıyor

    Androidler toplama cihazlar bundan dolayı hiçbir zaman tam randıman vermiyorlar uyumlu değiller

    İphone 2gb ram ile 4-6gb ram lik androidleri tokatlıyor çünkü ios ve iphone parçaları uyumlu.



    İphone fanboyu değilim hiçbir markanın fanboyuda olmam hiçbiri babamın değil hangisi iyiyse onu alırım android amiralleride kullandım iphone da kullandım bariz bir iphone üstünlüğü var buda satışlara yansıyor zaten.



    S8 in o ballandırılan çoğu özelliği adam gibi çalışmıyor bile samsung ta reno gibi evet özellikler süper ama çalışmıyor bunun testide videolarıda var zaten

    Apple ise profosyonel bir özellik varsa tam çalışıyor ve gereksiz saçma şeyler değil ayrıca satış sonrası destektede profosyonel bir marka.

    Apple başarılı olmasaydı bugün kasasında 250 milyar dolar nakit sahibi olmazdı her zaman en iyisini ürettiler

    Ayrıca ben iphone numu satıp az bi para ekleyerek son model sıfır bir s8 vs alabilirken herhangi bir samsung sahibi yapamaz çünkü ikinci elde de sıfırdada çok değer kaybediyor daha 1 ay önce 4500 olan s8 plus geçenlerde 3300 idi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kaju waffle K kullanıcısına yanıt
    1.6 ile Note 8 i tokatlıyor deme. LG bu. Bir yerden koyarken bir yerden alabilir. Mesela Galaxy Note 8 in ana kamerasında 1/2.55" sensor ve 1.4 mikron pixel boyutlu kamera var. Normalde f1.6 , f1.7 ye göre %25 daha iyi ışık alıyor diye okumuştum ama LG kalkar da 1/2.8" sensör ve 1.12 mikron pixel boyutlu kamera kullandıysa yine az ışık alır ve pek bir fark olmaz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 31 Ağustos 2017; 16:7:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sansarbela

    Olay şu kardeşim



    Şimdi D sınıfında bir reno talisman üstünde 4 control head up koltuk soğutma vs full donanım mükemmel özellikler var

    Birde Mercedes c serisi var kendisi talismandan 100 bin pahalı yani full talisman + full megane eşdeğer bi fiyatı var ama 4 control koltuk soğutma vs yok.

    Ama satışlara baktığımızda c serisi 2500 tane satmışsa talisman 250 tane satmış



    Fark bu.



    Hızdan kastımı sormışsun şöyle diyeyim şuan iphone 5s bile hızlı ve her işimizi rahatlıkla kasmadan donmadan yapabiliyor yani artık telefonlar arası aman aman farklar yok doğru buna bişey diyemem zaten elimde bir akıllı telefon varkende yenilik olmadan değiştirmem neyse hız farkı olarak youtube gir ve iphone 7 demiyorum bak 6s diyorum 6s vs s8 plus testlerini izle bir link vermiyorum istediğin videoyu izleyebilirsin yerlide var yabancıda var zaten.

    İphone 6s i dahi geçemedi androidin kralı ip7 ile zaten arada aşırı bi fark var onu yazmadım bile o yüzden.



    Lg G3 32gb varken iphone 5s de vardı elimde şimdi G3 kasım kasım kasılıp donarken 5s cayır cayır çalışıyor

    Androidler toplama cihazlar bundan dolayı hiçbir zaman tam randıman vermiyorlar uyumlu değiller

    İphone 2gb ram ile 4-6gb ram lik androidleri tokatlıyor çünkü ios ve iphone parçaları uyumlu.



    İphone fanboyu değilim hiçbir markanın fanboyuda olmam hiçbiri babamın değil hangisi iyiyse onu alırım android amiralleride kullandım iphone da kullandım bariz bir iphone üstünlüğü var buda satışlara yansıyor zaten.



    S8 in o ballandırılan çoğu özelliği adam gibi çalışmıyor bile samsung ta reno gibi evet özellikler süper ama çalışmıyor bunun testide videolarıda var zaten

    Apple ise profosyonel bir özellik varsa tam çalışıyor ve gereksiz saçma şeyler değil ayrıca satış sonrası destektede profosyonel bir marka.

    Apple başarılı olmasaydı bugün kasasında 250 milyar dolar nakit sahibi olmazdı her zaman en iyisini ürettiler

    Ayrıca ben iphone numu satıp az bi para ekleyerek son model sıfır bir s8 vs alabilirken herhangi bir samsung sahibi yapamaz çünkü ikinci elde de sıfırdada çok değer kaybediyor daha 1 ay önce 4500 olan s8 plus geçenlerde 3300 idi.





    İyi de bu cihazların ömrü en fazla 3 sene. Iphone 5 kullanan arkadaşlarımın telefonları batarya olsun başka açıdan olsun çöp oldu ve değiştiler. Sen özellikler çalışmıyo demişsin. Oled ya da amoled ekran, ses çipi, kamera, kulaklık önemli olan bunlardır. Ivır zıvır özellikler çalışsa nolur çalışmasa ne olur. Ayrıca iphone da toplamadır. Mesela ekranı lgden alacak şimdi. Sadece dediğin gibi yazılım avantajı var iphone un. Bir de ikinci eli para ediyor o da marka takıntısı olanlar yüzünden iphone kullananlar ve ısrarla devam edenlerin çoğuna (en az %70i) oled, amoled, lcd ekran nedir, yüksek çözünürlüklü müzik nedir diye sorsan bilmezler. Android cephesinde mesela ben ilk lg nexus 4 aldım canavar gibi 3 yıl kullandım bozuldu ve geçen yıl htc 10a geçtim (yüksek çözünürlüklü müzik dinleyebileceğim tek telefondu o zaman) şimdi alacak olsam lg v30 alırdım. Yarın samsung veya bir başkası daha iyisini yaparsa onu alırım. Yani bilgisizlik ve takıntı yok bizde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Editör kardeş. "İki amiral gemisinin ekranında AMOLED panel kullanılıyor." demişsin ama Samsung'da Süper Amoled ekran varken LG V30 da P-Oled ekran var. LG deki ekran Aktif Matrix değil ve Plastik Oled. Yanlış bilgilendirme yapma.

    Aslında ikisine de oled (organik led) desek daha doğru olur. Sonuçta aynı teknoloji, sadece isimleri farklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaju waffle K kullanıcısına yanıt
    Dostum zor değil yıl 2017 bi dünya karşılaştırma videosu var gir internete bak sizde malum tayfa gibi montaj yalan bunlar hep amariganın oyunları hede hödö diyen tayfa gibisiniz

    Millet afedersin gerizekalı mı iphone alıyor iphone daha mı ucuz sanki daha iyi ki iphone tercih ediliyor

    Ama ülkemizde ayfon abiğğğğ ayfonummm var zenginimmm tipleri oldugu için sanki iphone sadece hava için satılıyor izlenimi bırakıyor Avrupada Amerikada böyle bişey yok iphone normal bir telefon tarife üstüne 20-25 dolarla alınan bişey.



    Senin anlatmak istediğin tayfayı biliyorum o tayfa bizim gibi ortadoğu fakir ülkelerinde var pahalı=süper tayfası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle. Geçen yıl forumda bir editör çinde roportaj yapmıştı, çinliler iphone diyo kendi markalarını duymamışlar bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.