Şimdi Ara

PCIe 4.0 bu yıl geliyor, 5.0 ise 2019’da bizlerle olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PCIe 4.0 bu yıl geliyor, 5.0 ise 2019’da bizlerle olacak 
    Donanım dünyası hızla gelişmeye devam ediyor. Bunun son örneği ise yeni açıklanan PCIe standartları oldu. Üstelik standartlar oldukça iddialı artışları beraberinde getirirken birbirleriyle sık bir şekilde pazardaki yerini alacak.

    PCIe 3.0’ın 2.1 versiyonuna göre olan getirisi halen bazı senaryolarda tartışıladursun, PCIe 4.0’ın hatta 5.0’ın ayak sesleri duyulmaya başlandı bile. 2010 yılında lanse edilen PCIe 3.0 sürümü artık yeni donanımlarda mutlaka bulunan bir özellik haline geldi. Her ne kadar sıradan bir ev kullanıcısı PCIe 3.0’ın sınırlarına henüz ulaşılamasa da çoklu GPU kurulumlarına yer verilen makine öğrenme sistemlerinde ve yüksek hızlardaki depolama birimlerinde yeni standardın geliştirilmesi artık gerekli hale gelmişti.
     
    PCIe 4.0 bu yıl geliyor, 5.0 ise 2019’da bizlerle olacak 

    PCIe 4.0

     
    Bu yıl kullanımına başlanacağı söylenen PCIe 4.0’ın çoğu cihazda yerini almasının ilerleyen dönemleri bulacağı düşünülüyor. 16 GHz’lik bağlantı frekansına sahip olacak standart hali hazırdaki 3.0 versiyonun 32 GB/s’lik bant genişliğini de iki katına çıkararak 64 GB/s’e çekecek. Üstelik PCIe 4.0’ın şu anda bulunan 0.9 revizyonu bazı üreticiler tarafından cihazlarında kullanılmak üzere denenmeye başlanmış bile.
     
    PCIe 4.0 bu yıl geliyor, 5.0 ise 2019’da bizlerle olacak 

    PCIe 5.0

     
    Daha da ilginci gelen bilgilere göre PCIe 5.0 oldukça kısa bir süre sonra, 2019’da ilk cihazlarda kullanılmaya başlanacak. PCIe 5.0 da yine 4.0 gibi ciddi geliştirmeleri beraberinde getirecek. Bağlantının frekansı 32 GHz’e tırmanırken bant genişliği ise yine iki katına çıkarak 128 GB/s olarak karşımıza çıkacak ki böylelikle 400 Gb ethernet çözümlerini görmek mümkün olacak. Ek olarak yeni bağlantı arabirimleriyle SLI köprüsünün tarihe karışabileceği de tahmin ediliyor.
     
     PCIe 4.0 bu yıl geliyor, 5.0 ise 2019’da bizlerle olacak
     
    Tabi son söz yine de donanım üreticilerinde zira PCI SIG organizasyonu sadece standartları belirliyor. AMD şu anda PCIe 4.0 için 2020’yi işaret ederken Intel tarafında ise herhangi bir bilgilendirme henüz yapılmadı. Intel cephesinde geriye dönük uyumluluk konusunda AMD gibi uzun süreler söz konusu olmadığı için firma PCIe 5.0 standardını muhtemelen AMD’den çok daha önce kullanmaya başlayacaktır.
     
    Bununla birlikte Intel’in Optane bellek teknolojisi gibi standartlara sahip olması nedeniyle yeni arayüzleri oldukça hızlı bir şekilde benimseyeceği düşünülüyor. Son olarak bir şeyler söylemek için henüz çok erken olduğunu da akılda bulundurmakta fayda var. Piyasanın nasıl şekilleneceğini ise zaman gösterecek.







  • Başarım olarak %2 ler 3 ler konuşulacağı için genel manada son kullanıcıyı çok da ilgilendirmeyen bir konu. PCI E 2.0 bile mevcut bir çok kartı rahatlıkla kaldırabiliyor.

  • ''Intel cephesinde geriye dönük uyumluluk konusunda AMD gibi uzun süreler söz konusu olmadığı için firma PCIe 5.0 standardını muhtemelen AMD’den çok daha önce kullanmaya başlayacaktır.''

    alttan alttan mesaj verilmiş

  • Usb 3.2 eklese Amd yeter pcı e 3 zaten çoğu kullanıcıya uzun süre gider.

    1 sene sonra çıkacaksa pcı 5, pcı 4 için donanım değiştirmek saçma olur.
  • Çok doğru, ancak yeni bir teknoloji ile birlikte gelecek ki insanlar " aa evet kesinlikle almalıyım bu olmazsa olmaz" demeli. Aksi halde zaten bizi ilgilendirmeyen bir yenilik olacak. PCI 3 uzun yıllar standart kalmaya devam etse bile fazla gelecek. Ancak tabii yeni çıkacak ekran kartları vs zorunluluk istemezse ki o da biraz saçma olur gibi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Valla gerçek Quantum Bilgisayar gelmediği sürece uçmasını kaçmasını beklemeyin..

  • DH uyuma şu trolleri silsene!!!!

  • PCIE standartını sadece ekran kartına yönelik zannedenler toplanmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 30 Ağustos 2017; 10:57:38 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hey gidi pci, elimizde büyümüş. ISA vardı eskiden, su içerdik testiden

  • 2sene sonra 5 çıkacaksa 4 neden cıkarıyonuz zati 3 tam anlamıyla kulanmıyoruz ki :S

  • Standart depolama ara yüzü sata'dan kurtarsalar şu iki adım esnasında artık. Niye bu kadar zor geliyor anlamıyorum. HDD'ler çok kolay bir şekilde uyum gösterecektir zaten. Kıralım artık şu sata'nın zincirini, çoğu şeye engel olmaya başladı artık. Boşu boşuna köprüyü harcıyor.

  • Hedef 2030 pcı 300-500

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hele bi 4 gelsin.

  • 3.0 baya zaman almış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70944242 -- 30 Ağustos 2017; 15:50:55 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5.0'ı beklemek dahha mantıklı 2019a şurda ne kalmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Victini

    Başarım olarak %2 ler 3 ler konuşulacağı için genel manada son kullanıcıyı çok da ilgilendirmeyen bir konu. PCI E 2.0 bile mevcut bir çok kartı rahatlıkla kaldırabiliyor.

    Katılıyorum, anakartım PCIE 2.0 desteklediği için araştırma yapmıştım, testlerde GTX 1080'de 3.0 ve 2.0 arasında 3-4 FPS oynuyordu.
    Tabi 1080TI ve daha güçlü kartlarda 2.0 darboğaz yapmaya başlayacaktır muhtemelen. Şahsen 3.0'ın da uzun süre idare edeceğini düşünüyorum.
  • Tamam ekran kartlarının normal kurulumda limitleri daha geniş ama haberde bahsedilmeyen güç standartları için gelişmeler varsa çok güzel olabilir. Ayrıca 2 kat artışı düşünürsek 16x yerine 8x yetebilir yeni standartta ve boşalan otoban şeritleri diğer çevre bileşenlerine ayrılır rahatlıkla. Yani m.2 ssdler için ya da pci tabanlı diğer takılabilecek kartlar için. En azından Intel sınırlı hat verdiğinden bugüne kadar son kullanıcı kısmında :(

  • bir sene bekleyip 5.0a geçelim bence

  • konuyu hortlatmış gibi olacağım ama
    Yeni PCIe 4.0 teknolojisine eski ekran kartları uyum sağlayacakmı ?
    Bu konuda bilgi vere bilirmisiniz.

    SAYGILARIMLA

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.