Şimdi Ara

Google'ın hatası Japonya'nın yarısını internetsiz bıraktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  •  
    İnternet servis sağlayıcılarında meydana gelen ufak hatalar bazen milyonlarca internet kullanıcısının internetsiz kalmasına neden olabiliyor. Bu durumun en yakın örneği ise geçtiğimiz cuma günü Japonya'da görüldü. Google'ın neden olduğu hata ülkedeki milyonlarca kişinin internete erişmesine kısa bir süreliğine engel olurken hatanın çözülmesinden sonra da insanlar internet bağlantılarında ciddi yavaşlamalar yaşadı. Peki teknoloji devi nasıl oldu da ülkedeki internetin kesintiye uğramasına neden oldu? 


     

    Google Özür Diledi 

    Cuma günü öğleden sonra Google'ın, bazı verileri yanlışlıkla Verizon'a göndermesi sonucunda Sınır Geçit Protokolü devre dışı kaldı ve internet trafiğinin Google üzerinden yönlendirilmesi için büyük miktarda IP adresi mevcutmuş gibi bir görüntü ortaya çıktı. Tabi bu IP adresleri aslında Japon internet servis sağlayıcılarına aitti ve Google'ın bir servis sağlayıcısı olmaması trafiğin yönlendirilememesine neden oldu. Bu nedenle Japonya içindeki ağ trafiği bir süreliğine yönlendirilemedi. Google sözcüsü Asahi Shimbun, hatanın 8 dakika içerisinde giderildiğini dile getirip kullanıcılardan özür dilese de internet kesintilerinin son bulması bir saati internetteki yavaşlamanın ortadan kalkması ise birkaç saati buldu. 


     

    Neyse ki kısa süreli kesinti çevrimiçi ticaret, finans sektörü ve diğer endüstrilerde çok ciddi problemlere yol açmadı ve aslında büyük bir felaketin eşiğinden dönüldü. Kesinti ile ülkenin önde gelen internet servis sağlayıcılarından KDDI ve NTT Communications ise olaydan en çok etkilenen kurumlar oldu. Google özür dileyip sorumluluğu tamamen üstlense de ülkenin İçişleri Bakanlığı ve Haberleşme Bakanlığı gün içinde gelen binlerce şikayet sonrasında olayla ilgili soruşturma başlattı.








  • Akıllı olun mesajı da olabilir

  • Biri şunun fişini çeksin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

    Veri hırsızlığı numarası veya denemesi de olabilir.

    Bende öyle düşünüyorum. Verizon'a "yanlışlıkla" bir şey gönderilmiş.
  • Trafik nereye yönlendirilememiş? Hangi yöne

  • Google bir dolap döndürmüş Hata olduğuna inanmıyorum.

  • simetrik kullanıcısına yanıt
    Arada bunu Turk Telekom da dahil farklı sağlayıcılar yapabiliyor. Yanlış rota bilgisi gönderip tüm trafiği kendi üzerlerine çekiyorlar ama rotanın sonu herhangi bir hedefe çıkmayınca sağlayıcıda son buluyor. 2006 mıydı, 2008 miydi Turk Telekom da baya geniş bir bölgenin İnternet'ini felç etmişti. :D

    İnternet'in bir açığı aslında bu. İleride çözülemezse de ciddi sıkıntı olacak. Çünkü şimdi kaza ile olan bu durumlar, ileride bilinçli yapılmaya başlandığında 8 dakikada çözülemeyecek; hatalı rota anonsunu yapan sağlayıcıyı fiziksel olarak ağdan çıkarmak bile gerekebilecek hani.

    Ah Renesys, eskisi gibi şeyler paylaşmıyorsun Dyn'de artık...
  • Adamlar 8 dakika internetsiz kalmış, bizde kesinti olursa en aşağı 2 gün, en fazla sonsuza kadar internet gelmiyor.

  • büyük olaymış ^mk!
    bizim burada 8 gün elektrikler kesiliyor da
    lafı bile edilmiyo misali !

  • Onlarda İçişleri Bakanlığı internet yavaşlayınca soruşturma başlatır, bizimkisi İnterneti direk yavaşlatır üstüne akkye göz yumar. Demirin tuncuna hoşafın organiğine kaldık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Trafik nereye yönlendirilememiş? Hangi yöne

    Gebze yönüne
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omisis046


    quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    Trafik nereye yönlendirilememiş? Hangi yöne

    Gebze yönüne

    Trafik var orda her daim, şaşırmadım yani internetin gitmesine.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.