Şimdi Ara

Çin'den gizliliğe bir darbe daha: İnternetteki yorumlarda gerçek kimlik bilgileri olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çin'den gizliliğe bir darbe daha: İnternetteki yorumlarda gerçek kimlik bilgileri olacak

     

    İnternet sansür politikasıyla pek çok sosyal medya platformuna erişimi tamamen yasaklanan ve son olarak VPN kullanımına kısıtlama getiren Çin hükümeti, internetteki gizliliği tamamen ortadan kaldırmak ve hükümet aleyhindeki konuşmaları kısıtlamak adına yeni bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Hükümet 1 Ekim tarihinden itibaren internette yorum ya da mesaj yayınlayan kullanıcıların gerçek kimlik bilgilerinin kayıt edilmesini istiyor. 


     

    Gizliliği Tamamen Ortadan Kaldıracak 

    Alınan karar haber sitelerindeki yorumlardan sosyal medya platformlarındaki her türlü mesajı kapsarken canlı video yayınları veya sohbet odaları gibi gerçek zamanlı içerikleri yönelik yorumları da içeriyor. Hükümet "yalan ifadeleri, argo kelimeleri ve yasa dışı konuşmaları önlemek için" bu kararı aldığını dile getirse de gelecek yıl ülkede Ulusal Kongre seçimleri yapılacak ve asıl amacın seçimler öncesinde muhalefeti susturmak olduğu düşünülüyor. Bununla birlikte iki yıl önce hükümet, internet sitelerine veya sosyal medya platformlarına kayıt olan kişilerin gerçek kimlik bilgilerini kullanması şartını getirmişti. Yeni alınan kararın bu anlamda bir uzantı niteliği taşıdığı da ifade ediliyor. 


     

    Financial Times'a konuşan bir avukat ise ülkede daha önce uygulanan sansür hamlelerin internet hizmetleri etrafında yoğunlaştığını, bu kararın ise doğrudan içeriği hedef aldığını ifade etti. Tabi bu kararın kim ya da kimler tarafından uygulanacağı henüz belli değil ancak internet sansürü, gözetimi ve denetiminden sorumlu olan Çin Siber İdaresi'nin kararı uygulayacağı tahmin ediliyor.








  • Sık sık keşke bizde de olsa dediğimiz uygulamayı adamlar hayata geçirmişler. Trollerden, internet delikanlılarından bir nebze de olsa kurtulmanın en etkin yolu.

  • Keşke Türkiye'de uygulansa bu kadar klavye delikanlısı varken.

  • Çinlilerin amacı belli ama internette anonim olmak insanlara hayal edemeyecekleri bir güç veriyor.

    Ekşi ve diğer sözlüklerdeki, forumlardaki, Twitter'daki anonim hesaplardan atıp tutan insanların gerçekte kim olduğunu gördüğünüzde birçoğunun kâle alınmayacak kişiler olduğunu anlıyorsunuz (böyle birkaç kişinin gerçekte kim olduğunu öğrenince fark etmiştim).

    Sorun şu ki anonim olduklarında dedikleri hiçbir şeyin sorumluluğunu almıyorlar. Çok büyük tepki alırlarsa o hesabı kapatıp başka hesapla klavye delikanlılığına devam ediyorlar.

    Bu sebeplerden dolayı internet üzerinde bu kadar anonim olunmasına karşıyım. İnsanlara klavye üzerinden sallamak, iftira atmak, trollük yapmak özgürlük falan değildir.

    Başkasını bilmem ama benim amacım kimliğiniz ortaya çıkınca adresinizi bulup kavga etmek değil, dediğiniz şeyin sorumluluğunu alıp ihtiyatlı davranmanız, atıp tutmamanız, internet üzerinden insanları taciz etmemeniz. En çok da bu bahsettiklerimi yapanlar kimlikleri ortaya çıkınca ortalığı ateşe verirler, ekşi'de site yönetimi bazı kişilerin bilgisini polise verdi diye üyeler nasıl çıldırmıştı hala okuyup okuyup gülerim.

    Tabii ki bundan önce yapılması gereken adalet sistemimizi düzeltmek, yoksa en ufak laf edeni hapse alacaklar bu gidişle ama onu yapabilecek miyiz bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Infinitum -- 28 Ağustos 2017; 14:29:12 >




  • kisinlikle bizde de olması gereken bir uygulama. bunun özgürlüğü kısıtlaması ile hiçbir ilgisi yok. bir insanın kimliğini gizlemesi gibi bir özgürlük olamaz. utanç verici mi gizlemek isteyesin :)) yada bir insan neden kimliğini gizlemek ister???? hadi...

    hadi ipucu vereyim. ya birine hakaret etmek için ya yalan dolan şeyler yazmaak için ya birini karalamak için ya suçlu göstermek için yada rahatça küfür etmek için... böyle gider bu liste.. ve bunların özgürlükle hiçbir ilgisi yoktur.

    o yuüzden keşke bizde de olsa dedirten bir uygulama.. bu şekilde trollerden kurtulurduk belki.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sharparrow

    kisinlikle bizde de olması gereken bir uygulama. bunun özgürlüğü kısıtlaması ile hiçbir ilgisi yok. bir insanın kimliğini gizlemesi gibi bir özgürlük olamaz. utanç verici mi gizlemek isteyesin :)) yada bir insan neden kimliğini gizlemek ister???? hadi...

    hadi ipucu vereyim. ya birine hakaret etmek için ya yalan dolan şeyler yazmaak için ya birini karalamak için ya suçlu göstermek için yada rahatça küfür etmek için... böyle gider bu liste.. ve bunların özgürlükle hiçbir ilgisi yoktur.

    o yuüzden keşke bizde de olsa dedirten bir uygulama.. bu şekilde trollerden kurtulurduk belki.

    Bunun yanı sıra, yalan yanlış şler çeviren biri için bir ihbarda bir uyarıda bulunmak istiyorsan da gizli kimlik kullanırsın. Çünkü kim olduğunu öğrenirlerse hayatın tehlikeye girebilir. Fakat yapacağın gizli yayın ile bazı kötü niyetli kişileri ifşa edebilirsin...




  • Merak etmeyin bu tür bir uygulama bize gelirse bizde zarar gören yine muhalif kesim olur.

  • yakın gelecekte tüm dünyada olacağına inanıyorum, sosyal medya başta olmak üzere internet tam bir suç makinesine dönüşmüş durumda...
  • Ülkemizde bunun gibi bir kanunu destekleyecek pek çok kişi bulunuyor.

  • Benimde aklımdan geçmedi değil klavye delikanlıları tarih olur :D

  • Çin'in bu uygulamasını gerçekten destekleyen insanların olduğunu görmek çok üzücü.

    Demek ki hala, elimizi sobaya vurmadan ne olacağını anlayamayacak haldeyiz...



    Kendimize, insanların refah ve huzur içinde yaşadıkları ülkelerin uygulamalarını referans almalıyız.

  • Çok yanlış bir karar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke türkiye'de de olsa diyenlerin üye ismini ad soyad yapmasındaki engel nedir acaba biri açıklarsa sevinirim. hadi bakalım delikanlılar meydana isim değiştirmede var sitede.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka

    Abi bu anonim hesaplara laf edenlerin bir çoğunun da bu anonim hesaplardan ayar yemiş olması ne gülünç bir tesadüftür?

    Toplumda kaosa neden olur bu.

    Çin kendi sonunu getirmek istiyor galiba.

    1 dolara çalışan insanların ülkesinde kaos çıkartmak zor iş değil bence.

    Bu yüzden koyun besleniyor ya




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardaq

    keşke türkiye'de de olsa diyenlerin üye ismini ad soyad yapmasındaki engel nedir acaba biri açıklarsa sevinirim. hadi bakalım delikanlılar meydana isim değiştirmede var sitede.

    Buradan kapağı yiyince Facebook dan küfür etmeye kalkan eziklerden mi bahsediyorsun yoksa. Hani takma ad kullanıp küfür eden yiğit mertlerden mi bahsediyorsun? Kendi gerçek ismi olmadığı için bugün babayiğit olup ahkam kesenlerden. Ulan var ya şu kanun TR de olsun, burada atıp tutanların çoğu kuyruğunu sıkıştırıp abi abi çekerler burada. Öyle yalan yanlış konuşmak da güven özveri tecrübe isterdi. O zaman dürüstlükleri de ortaya çıkardı
    Neyse keşke şu kanun TR de çıksa da alem erkek görse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: join4freee

    Çin'in bu uygulamasını gerçekten destekleyen insanların olduğunu görmek çok üzücü.

    Demek ki hala, elimizi sobaya vurmadan ne olacağını anlayamayacak haldeyiz...



    Kendimize, insanların refah ve huzur içinde yaşadıkları ülkelerin uygulamalarını referans almalıyız.



    Öyle refah içinde yaşayım diye masum kanı dökülecekse onun yerine varsın cebin biraz az para görsün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bordo klavyeliler bunu beğenmedi :D

  • Yorumlara gel Kolovyo dolokonlolaro toroh olor. He olur. Sen dusundugun seyi yazabilecek misin oyle olunca? Bunlar hep etin pahali olmasindan iste. Yiyemeyince böyle oluyor tabi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun bize de gelmesi lazım!

  • Aynen bize de geleydi iyiydi. :)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.