Şimdi Ara

iPhone 8 kablosuz şarj konusunda yavaş kalabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPhone 8 kablosuz şarj konusunda yavaş kalabilir


    Apple’ın önümüzdeki haftalarda tanıtmasını beklediğimiz onuncu yıla özel modeli iPhone 8 için meraklı bekleyiş devam ederken cihaz ile ilgili farklı bilgiler gelmeye devam ediyor. Bu kez kablosuz şarj gündemde.


     


    Daha yavaş


     


    iPhone 8 modelinde Apple’ın ilk kez kablosuz şarj özelliğini kullanacağı bir süredir dile getiriliyordu. Yeni gündeme gelen bilgiler kablosuz şarj özelliğinin rakiplere göre daha yavaş bir standardı desteklediğini gösteriyor.


     


    Kaynaklara göre iPhone 8 modelinde kullanılan Qi kablosuz şarj standardı en fazla 7.5W seviyesini destekliyor. En son Qi standardı olan 1.2’de cihazlar 15 Watt seviyesine kadar kablosuz şarj olabiliyordu. Yani iPhone 8 neredeyse yarı yarıya daha düşük bir standardı destekliyor.


     


    Apple’ın neden böyle bir karar aldığı bilinmiyor ancak muhtemelen aşırı ısınma endişeleri başrolü oynuyor. Geçen yıl yaşanan Galaxy Note 7 faciası ile birlikte bu yıl üreticiler batarya güvenliği konusuna çok büyük önem vermeye başladı.


     


    Ayrıca Bkz.Kötü haber: HTC ya satılacak ya bölünecek

    Örneğin Galaxy S8 serisinde kablosuz şarj özelliği ekran kapalı iken 14W enerji tüketiyor ve yüzde 25 batarya seviyesine 20 dakikada ulaşabiliyor. Ekran açıldığında ise aşırı ısınma yaşanmaması için tüketim 5 Watt seviyesine iniyor ve daha uzun sürede şarj gerçekleşiyor.


     


    iPhone 8 modelinde de aşırı ısınmanın önüne geçmek için daha eski bir Qi standardı benimsenmiş olabilir. Bu farklılık rakip modellere avantaj sağlar mı bilinmez ancak kablolu olarak zaten hızlı şarj olacağı söyleniyor. Tüketicilerin ağırlığı bu konsepti tercih ettiği için kablosuz şarjın uzun veya kısa olması çok da etkilemeyebilir.


     


    Diğer taraftan kablosuz şarj özelliğinin kutudan hazır olarak çıkmayacağı belirtiliyor. Apple sonraki bir iOS güncellemesi ile özelliği aktif hale getirecek. Ayrıca üçüncü taraf kablosuz şarj aksesuarları için de bir MFI programının başlatılacağı söyleniyor. 


     







  • Apple işte illa bir yerden fire verecek.

  • hızlı olacağını kim söylediki zaten kablosuz şarj doğal olarak yavaştır. apple sorunu deyil

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem650

    hızlı olacağını kim söylediki zaten kablosuz şarj doğal olarak yavaştır. apple sorunu deyil

    Kablosuz şarj yavaş falan değil.

    s7 edge ' de kabloya göre 20 dakika oynuyor arasında.
  • Zaten hem kablosuz şarj hem hızlı şarj Apple kullanıcıları için çok fütüristik özellikler ikisini aynı anda verse kullanıcılar yenilik zehirlenmesinden ölebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golden Gate kullanıcısına yanıt
    yavaş kardeş yavaşşşş inatlaşmayın nolur....
  • Apple yeni bir teknoloji eklediyse ilk versiyonu atlayıp 2. sini almakta fayda vardır. Aircharger 2 diye tanıtırlar eskisinden şöyle hızlı böyle iyi, moraliniz bozulur.

  • Valla kablosuzu bilmem de şu hızlı şarj olayının gelmemesi daha hayırlı olur. Galaxy s6 telefonumu hızlı şarj ede ede bataryası pert oldu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: deoks

    Valla kablosuzu bilmem de şu hızlı şarj olayının gelmemesi daha hayırlı olur. Galaxy s6 telefonumu hızlı şarj ede ede bataryası pert oldu.

    Ayarlardan hızlı şarjı kapatırsın olur biter. Tabi Apple böyle detayları koymuyor sende haklısın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen bu habere hiç şaşırmadım Seneye de hızlı şarjı geliştirirler, yenilik yaptık dıye tanıtırlar. Hepsini bir kerede vermezler, her yıl bir özellik ekliyorlar.
  • diğer konularda hızlı olsunda kablosuz şarj günümüzde çok da önemli değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cosster


    quote:

    Orijinalden alıntı: deoks

    Valla kablosuzu bilmem de şu hızlı şarj olayının gelmemesi daha hayırlı olur. Galaxy s6 telefonumu hızlı şarj ede ede bataryası pert oldu.

    Ayarlardan hızlı şarjı kapatırsın olur biter. Tabi Apple böyle detayları koymuyor sende haklısın...

    Hızlı şarj diye bir özellik koymuşlar. Biz de kullandık ama bataryanın anasını ağlattı. Ne yani parasını verdiğimiz özelliği kullandık diye suç biz de mi? Apple böyle telefona zarar verecek özellik koymama öngörüsüne sahiptir zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 28 Ağustos 2017; 13:52:54 >
  • yıllardır olan bişeyi yenimiş gibi bile yapamıyan apple beceremedin :S

  • Kablosuz Şarj Bence Aşırı Gereksiz Bir Teknoloji Ürünü Hem Kablosuz Şarjda İken Telefonu Kullanamıyorsun Hem Telefon Daha Çok Isınıyor(Batarya İçin Çok Zararlı) Hem Daha Fazla Radyasyon Saçılıyor Hem Ek Olarak Bir Ücret Karşılığı Alıyorsun Kutusundan Çıkmıyor Ve Kabloyla Uğraşmamak İçin Kablosuz Şarj Standının Sürekli Fişte Kalması Gerek Eğer Sürekli Fişte Kalmaz İse Tak Çıkar Fişi Bir Anlamı Kalmadı Kısacası Kablosuz Şarj Donanımı Koyacaklarına Fiyatı Düşürsünler Veya O Boşluğu Batarya İle Kullansınlar Daha Mantıklı En Kötü PowerBank Kullansılar Daha Kolay...

  • Aynısını Android ekosisteminde bulunan bir firma yapsa, yerin dibine sokarsınız, ama Apple yapınca olsun kablolu hızlı şarj oluyor demeniz çok adaletli olmuş bence,,,

  • Haber yanlış olabilir. Çünkü benim bildiğim kablosuz şarjı ilk Apple kullanacak. Hatta kablosuz şarj etmeyi Apple buldu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem650

    yavaş kardeş yavaşşşş inatlaşmayın nolur....

    Boş muhabbetler yapma, 20 sene önce bir kablosuz şarj cihazı görmüşsün, ona göre hareket ediyorsun.

    Samsung'un fast charge destekleyen kablosuz pedleri var. Şu an aktif olarakta kullanmaktayım. Kablo ile arasında 20 dakika oynuyor.

    Forumdaki çoluk çocuğun huyudur zaten laf olsun diye konuşmak. Forumda bir kişi yok ki ağzına bakılıp hareket edilsin.
  • Mevcut adaptörler 5w zaten, her türlü sarjı hızlanmış, fazla hızlı sarj edilmesi de iyi değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 28 Ağustos 2017; 16:33:30 >
  • Golden Gate kullanıcısına yanıt
    yav he he .
  • O zaman ipad şarjıyla şarj ederek ömrünü kısaltmaya devam

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.