arkadaslar tesekkür ediyorum aciklamalariniz için.... birde birsey duydum size sorayim... e65in hafizasi 4gb'a kadar arttirilabiliyormus dogru mu bu acaba?
Benim bildiğim kadarıyla max 2 GB'a kadar yükseltilebiliyormuş. Ancak 2 GB lık karta yükleme yapıldığında telefonu kasıyormuş. Ben 1 Gb lık kart aldım. Aldığım yerdeki görevli (Vatan bilgisayar) 2 Gb lık kart alanların telefonda yavaşlamaya sebep olduğu için 1 Gb ile değişim için geri getirdiklerini söyledi.
bende daha hiç bir yerde 4 gb microsd kard görmedim.ama eminim çıkarsa telefon destekler.çünkü daha önce 512 mb en yüksek takılabilir denilen 6230umda 1 gb lık kartı sorunsuz kullanmıştım. 2 gbın da aslında çok yavaşlatacağını düşünmüyorum.o kadarını düşünmüşlerdir heralde nokia mühendisleri2 gb çok büyük bir hafıza değil benim gibi mp3 video yükleyenler için özellikle.onun için telefonum gelirse ilk iş 2 gblık kart siparişi vereceğim.
merak ettiğim bir şey var. bu hafıza kartlarında hız farkı varmı acaba. pny kingmax sandiskin ürünlerini buldum internette.güvenilir olan sandisk ama ucuz olanda diğerleri.ne yapsam acaba diye düşünmeye başladım.gittigidiyorda orjinal 2 gb sandisk 45 ytlye.diğer yerlerde en az 55e.bu konuda fikre ihtiyacım var
not:bu arada 11.sayfaya geçmişiz hayırlı uğurlu olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karizma2 -- 5 Haziran 2007; 21:48:24 >
Ben wlan üstünden fring ile görüşme yapıyorum herhangi bir sorun yaşamadım ama şöyle bir şey var yaklaşık 10-15 dk. konuştuktan sonra bataryada bir ısınma oluyor wlan fazlaca akım çekiyor sanırım ve pili ısıtıyor açıkçası uzun uzadıya konuşma zevkinden mahrum kalıyorum çünkü konuşmanın her gecen dakikasında dahada ısınmaya devam ediyor. Belki şarj cihazı takılıyken ısınma olmayabilir denemek lazım.
quote:
Orjinalden alıntı: olriic
arkadaşlar hala yardım bekliyorum wi-fi ile sorunsuz çalışan web tarayıcısı ve chat proramı arıyorum. fring ile sorun yaşıyorum.
Sebebi aynen tahmin ettiğiniz gibi olmalı, çünkü bildiğimiz enerji bataryadan elektronlar üzerinden çekilirken aynı zamanda ısı enerjisi olarak açığa çıkar, zaten elektronların taşıyıcı görevi buradan gelir. Bu işlem de wi-fi sinyalinin algılanması ve tutulması işlemi için çok daha yoğun ve hızlı şekilde gerçekleştirilir. Dolayısı ile daha hızlı enerji aktarımı veya bilgi aktarımı elektronik devrelerde yüksek ısılarda ısınmaya neden olur..
Aynen bataryalarda aynı durumdadır. Cihazınız şarja bağlıyken de enerji yine bataryanız üzerinden çekileceğinden değişen birşey olmayacaktır.. Yani cihazınız şarjda iken elektrik önce bataryanıza daha sonra ise aynı şekilde bataryanızdan kullanıma aktarılır.. Yani aynı olayın tekrarıdır..
Meslek olarak elektronik dalında uğraş veriyorum çok fazla detaya girmek istemedim ama detaylı açıklamak gerekirse pilin voltajı 3.7 dir şarj cihazı ise 5volt verir yani her zaman şarj voltajı pil voltajından fazladır ki elektronlar pile doğru aksın. Şarjda olan bir telefondan akım çekilmeye başlandığında hangi kaynağın voltajı yüksek ise akım ondan çekilir bunu şöyle düşünün motoru çalışmayan bir arabanın bütün gücünü akü karşılar ama araç motoru çalıştırıldığında bütün yükü aracın dinamosu üstüne alır çünkü dinamonun ürettiği voltaj her zaman aküden fazladır hem aküyü şarj eder hem genel yükün akımını karşılar bu temel bir elektrik-elektronik prensibidir o yüzden şarjda denemek gereklidir diye bir yorum yaptım.
Eğer teoriniz doğru ise cep telefonu bataryası olmadan da şarja takıldığında çalışması gerekir tam olarak sizi anladıysam.. Bu da cep telefonlarının notebooklar gibi farklı bir elektronik devreyle sağlanan sistemlere sahip olmaması yüzünden mümkün olmadığından bence aynı ısınmayı yine gösterecektir..
Ben de makine müh. dalındayım, az çok elektrik-elektronik bilgim var ve genel eğitimini de alıyorum, bu yüzden bilgim dahilinde konuşmak istedim yanlış anlamayın..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynedim -- 5 Haziran 2007; 22:49:30 >
Yok ne demek estağfurullah amacım size karşı çelişki yaratmak değildi bu tarz cihazların yapıları çok farklılıklar olabiliyor zaten bende bu kesin böyledir demedim, deneyip görmek gerekiyor sonucu sizlerle paylaşırım.
quote:
Orjinalden alıntı: bynedim
Eğer teoriniz doğru ise cep telefonu bataryası olmadan da şarja takıldığında çalışması gerekir tam olarak sizi anladıysam.. Bu da cep telefonlarının notebooklar gibi farklı bir elektronik devreyle sağlanan sistemlere sahip olmaması yüzünden mümkün olmadığından bence aynı ısınmayı yine gösterecektir..
Ben de makine müh. dalındayım, az çok elektrik-elektronik bilgim var ve genel eğitimini de alıyorum, bu yüzden bilgim dahilinde konuşmak istedim yanlış anlamayın..
Yok ne demek estağfurullah amacım size karşı çelişki yaratmak değildi bu tarz cihazların yapıları çok farklılıklar olabiliyor zaten bende bu kesin böyledir demedim, deneyip görmek gerekiyor sonucu sizlerle paylaşırım.
quote:
Mustafa Abi; yarın wifi üzerinden bu teorini deneyelim
Evet deneyelim çünkü sonuç alırsak en azından böylede olsa wlan dan daha rahat faydalanabiliriz.
quote:
Orjinalden alıntı: dublör
quote:
Orjinalden alıntı: mmengi
quote:
Mustafa Abi; yarın wifi üzerinden bu teorini deneyelim
arkadaşlar merak ettiğim bir şey var.bizim telefonun radyosu yok dolayısıyla radyo dinlemek için tek yolumuz internet.geçen bu forumun internet bölümüne bakarken (linki: http://forum.donanimhaber.com/m_14664045/mpage_1/key_winamp%252Cradyo//tm.htm#14664045 ) winamp üzerinden radyo veya diğerleriyle çalışan bir çok radyo gördüm.bu adresleri realplayerda yada kullandığınız ne varsa onlarda deneseniz çalışırmı acaba?
herkesin normal sorunları var ne güzel.. ya benim becereksizliğimden kaynaklanıyor ya da telefonsal bi sorun ama ben kamera sesini kapayamıyorumm yardım edin bana lütfenn :(
Bende sonunda E65 alarak aranıza katıldım. Genel olarak çok çok memnunum telefondan. Pazar sabahı tam şarj ettim ve hala kullanmaya devam ediyorum. Çok sık konuşan biri değilim ama yeni aldığım için epey kurcaladım. Pil süresi korktuğumdan iyi çıktı
Wireless özelliği ise muhteşem. Sayfalar pc deki gibi hızlı açılıyor. Aynı aynı birçok sayfa açık olmasına rağmen yavaşlama yok.