Şimdi Ara

###SONY ERICSSON K550İ İNCELEMESİ K750İ ve K810i İLE KARŞILAŞTIRMALI###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
282
Cevap
1
Favori
60.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar Sonyericsson K550i incelememi tamamlamış bulunmaktayım

DIŞ YÜZEY, TUŞLAR, BATARYA VE EKRAN ÖZELLİKLERİ

Telefon 102 x 46 x 14mm ve 85 gram ağırlığında. K750 ile karşılaştırıldığında hem daha ince hem de daha hafif.

Siyah plastiğin üzerinde bitirilmiş gri tuş takımı çok şık duruyor. Karanlıkta tuşların aydınlatması yeterli. Tuş takımının kullanımıyla ilgili herhangi sorunla karşılaşmadım. Bozulmaya meyil yaratabilecek joystick bulunmaması büyük bir artı. Ön yüzde bulunan sağ ve sol yerleşimli oval tuşlardan sağdaki internete soldakiyse kısa yollara erişimi sağlıyor. Kum saati şeklindeki tuşlardan sağda yer alanın üst kısmı çağrılara, altı ise ana ekrana dönüşe ...soldakinin üst kısmı menüye ulaşıma altındakiyse c (silme) tuşuna yarıyor.

W810i'ye benzer yapılandırılmış ortada yer alan navigasyon kompleksinde 5 tuş yer alıyor bunları aynen önceki W ve K serisi SE'lardaki gibi ihtiyacınıza göre fonksiyon atayabiliyorsunuz. Ortaya basarakda ana menüye ulaşıyorsunuz. Telefonun sol yanında müzik çalara hızlı erişimi sağlayan ve yüzeye sıfır
    konumlandırılmış tuş yer alıyor bu şekilde hem telefonun dizaynın bütünlüğü korunmuş hemde W800'deki gibi yanlışlıkla cebinizde basıp müzik çaları aktive etmek engellenmiş. Sol kısımda yine önceden aşina oldğumuz ses azaltma artırma tuşları (aynı zamanda menü içinde kullanıma ve resim editlerken zoom yapmaya yarıyor) ve bunun altında ise deklanşör yer alıyor. Yine telefonun sol tarafında arka kapağı sabitlemek için SE ikili kilit mekanizması uygulamış. Bu tırnakları kilit konumuna getirmeniz kapağı tam olarak kapatabilmeniz için şart...açarkende tersini yapmanız gerekiyor. Bu şekilde arka kapağın tam oturmamasından dolayı kaynaklanabilecek sesler engellenmiş.

Telefonun arka yüzünü çevirdiğimizde çift ledli flaş yuvası, hemen yanında 2.0 megapixels auto focus ibaresi yer alan kamera kapağını ve bunun hemen sağ üst çaprazında konumlandırılmış küçük hoparlör yuvasını görüyoruz . Kamera kapağının üzeri çok ince işlenmiş tırtıklı yapıya sahip olmasından dolayı parmağınıza kolayca takılıyor açıp kapamak sorun olmuyor. Kameranın bu şekilde korunmuş olması K750’de olduğu gibi güven veriyor. M2 hafıza için giriş arka kapağın altında bulunuyor ve en önemlisi hafıza kartını takıp çıkarırken bataryayı çıkarmanız gerekmiyor. BST-33 model 950 mAh batarya W850’de kullanılanın aynısı. Dikkatimi çeken her ne kadar deneme amacıyla onlarca fotoğraf çekmiş olmama ve 15 dakikalık konuşma yapmama rağmen fabrika çıkışı halinde ve hiç şarj edilmemiş bataryada önemli değişiklik olmadığıydı.

262K TFT ekranın 176 x 220k çözünürlüğü bulunuyor. TFD teknolojisine sahip ekranı hem K750’ye göre daha net hemde daha az batarya tüketiyor.

Telefonun sinyal gücü diğer SE’lardan beklenildiği gibi yeterli.

AHİZE, HOPARLÖR VE TELEFON ARAYÜZÜ

Ahize sesi açısından bir miktar monoluk dikkatimi çekti özellikle o an için elimde bulunan Nokia 6233 ve Samsung E250 ile konuşurken (testi aynı avea kartıyla yaptım) karşı tarafın sesini tiz ve yüksek bir şekilde duyabilirken K550i’de ses seviyesinde hafifçe azalma ve monoluk dikkatimi çekti. Bu farklı hatları aradığımda dahi değişmedi.

Hoparlör sesine gelince kalite olarak K750 ile aynı seviye olarak (kulağımın algıladığı kadarıyla) önemsiz derece az ve benzer şekilde basları veremediği için yüksek seslerde bozulma eğiliminde bulunduğunu saptadım. Bu testi aynı mp3’ü her iki telefonda çalarak yaptım.

Telefonun arayüzüne gelince önceki K ve W serilerinden bariz farkılık bulunmuyor, her şey alıştığınız gibi.

Telefonun karşılama ekranında K750’den farklı olarak uçuş modu yer alıyor.

Telefon rehber hafızası 1000 kişiyi kabul ediyor ve kişiyle ilgili detayların hepsini ekleyebiliyorsunuz.

Telefonda , AAC, AAC+, E-AAC+, WAV, WMA, M4A and MIDI formatları destekleniyor. Ancak ekolayzır ayarlarında megabass seçeeği bulunmuyor standart kulakılıkla dinlemediğim için kulaklık ses kalitesi ve seviyesi hakkında yorum yapmayacağım. Telefonda FM radyo bulunuyor .

Track id dediğimiz dinlettiğiniz müzik parçasını tanımlama sistemi bulunuyor ancak kayıt yapsa dahi bağlantı çalışmıyor (avea internet ayarlarımın olmamasından veya paralı olmasından kaynaklanabilir)

Telefonda 64 mb dahili hafıza bulunuyor ki fazlasıyla yeterli Nokia’nın bu segmentteki modelleriyla karşılaştırıldığında.

KAMERA VE VİDEO

Kameraya gelince söylenecek çok şey var. Özellikle 2 mp oto fokuslu, çift led flaşlı ve makro moda sahip (1632x1224) bir cihazdan daha fazlası beklenirdi. En azından K750’ye yakın performans görmeyi umduğum bu cihaz beni şaşırttı diyebilirim.
    Telefonu akşam almış olmama ve henüz gündüz çekimi yapmamış olmama rağmen iki şeyi açık ve net olarak fark ettim. Aynı loş ışık ortamında K750 kesinlikle daha iyi performans sergilerdi! Her ne kadar makro çekimlerinde K750’ye yakın sonuçlar elde ettimse de, diğer çekimlerde otomatik ayarları uyguladığımda beklediğim sonuçlara ulaşamadım. Aklınıza gelebilecek tüm modları, ışık ayarlarını, netlemeyi denedim ancak olmadı. Otofokus gerektiği gibi çalışıyor yarım denklanşörle en iyi anı yakalamaya çalışıyordum ancak ne fayda... Bunu derken şunuda eklemek isterim ki hiçbir zaman sonuçlarım mobile-review’dakiler kadar kötü değildi çünkü Eldar Murtazin’in bu fotoğrafları çekerken elini sabit tutamadığı çok net belli oluyor. Gündüz çekimlerinde de çok farklılık olacağını sanmıyorum ve sırf bunun için aynı kareleri K750 ve K550i ile çekeceğim bir testi de eklemeyi düşünüyorum

Sonuç olarak K750’ye göre fotoğraf kalitesinin az da olsa düşük olduğunu tesbit ettim. Bunun nedenini yabancı sitelerde odak uzunluğu düşük önceki otofokuslu modellerde bulunan 4.8’e karşı 3.8mm sensör kullanımına bağlamışlar (ince kasaya kamerayı adapte edebilmek için) ve yeni firmware ile düzeltilebileceğinden bahsetmişler… bunu zamanla göreceğiz..

Video konusuna gelince QCIF çözünürlüğündeki berbat videolara (aynen önceki K serisinde olduğu gibi) SE imzasını atıyor.
    Ses kaydedicisi açısndan sınırlama bulunmuyor.

SONUÇ OLARAK

SE bu telefonda aynen W880i modelinde olduğu gibi dizaynı ön plana çıkarıyor. Bunu yaparken fotoğraf kalitesinden bir miktar ödün vermek zorunda kalsa da, K750'nin özellikleri ve daha fazlasına, şık ve ince bir gövdede sahip olmak isteyenler için K550i iyi bir seçenek olarak görünüyor.

Arkadaşlar hem K750i hemde K550i ile aynı kareleri çekince nasıl olacağını merak ediyorduk

Bunu dünyada ilk kez biz yaptık sanırım ve donanımhaberde paylaşıyoruz :)

Fotoğrafların hepsi otomatik ayarlarda, iyi resim kalitesinde çekilmiş ve hiçbiri editlenmemiştir

Hepsi sırasına göre kontrol edilerek yerleştirilmiştir

İsteyen arkadaşlara orijinal boyutlarındaki çekimleride göndereceğim

Dikkat edilecek bir nokta var boyutlandırdıktan sonra fotoğrafların exif dataları silindi (batch image resizer ile 800x600'e getirince)

Kararı siz verin ve şaşırmayın :) çünkü bu sonuçlar gerçekten umduğumdan daha iyi çıktı K550i açısından

K 550i

K 750i

K 550i

K 750i

K 550i

K 750i

K 550i

K 750i

K 550i

K 750i

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 15 Mart 2007; 0:53:17 >

• fotoğraflar çok kötü. tuşları dışında modelin dizaynı hoş.

Orijinalden alıntı: chakra

fotoğraflar çok kötü. tuşları dışında modelin dizaynı hoş.
    Ellerine sağlık gerçekten çok emek harcanmış ve güzel bir çalışma olmuş.W880(yanlış hatırlamıorumdur inş.) ve K550i nin çıkması K750i ' nin indirime girmesine mahal verir inş.
    Bu da k750i gibi 4gb ı destekliodur inş. Ne de olsa 2sene sonra 4gb lar çerez parası olacak K810i gibi 1gb desteklemesin de
    Tekrar teşekkürler ellerine sağlık...

• quote:

Orijinalden alıntı: CeEr

Ellerine sağlık gerçekten çok emek harcanmış ve güzel bir çalışma olmuş.W880(yanlış hatırlamıorumdur inş.) ve K550i nin çıkması K750i ' nin indirime girmesine mahal verir inş.
    Bu da k750i gibi 4gb ı destekliodur inş. Ne de olsa 2sene sonra 4gb lar çerez parası olacak K810i gibi 1gb desteklemesin de
    Tekrar teşekkürler ellerine sağlık...

Alıntıları Göster
    YAUU UNEE PLAKAYİ ŞEYETTİRİYURSUN KAPATİİYURSUNNN NİİE ŞEETTİRİYURSUN ONU

• quote:

Orijinalden alıntı: estimate

Alıntıları Göster
    idare eder bir tel ama kamera yı yakıştıramadım s.e na....

Orijinalden alıntı: estimate

Alıntıları Göster
    bu kadar güzel kasaya bu kadar kötü kamera konmaz

Orijinalden alıntı: sknxone

bu kadar güzel kasaya bu kadar kötü kamera konmaz

Alıntıları Göster
    öncelikle incelemelere teşekkürler,açıklamalarda da belirtilmiş,bende kasanın inceliğinden dolayı kamerada böyle bir olumsuzluğun olacağını ve yüksek kapasiteli kart desteğinden yoksun olacağını tahmin ediyordum.(Tabi bu dediğim şeyler benim tesbitim olmayıp duyum du,ben sebeb olarak kasanın inceliği olarak tahmin ediyordum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi de-ka -- 10 Mart 2007; 10:34:22 >
    Alınık Sony Ericsson W800i
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: de-ka

öncelikle incelemelere teşekkürler,açıklamalarda da belirtilmiş,bende kasanın inceliğinden dolayı kamerada böyle bir olumsuzluğun olacağını ve yüksek kapasiteli kart desteğinden yoksun olacağını tahmin ediyordum.(Tabi bu dediğim şeyler benim tesbitim olmayıp duyum du,ben sebeb olarak kasanın inceliği olarak tahmin ediyordum)

Alıntıları Göster
    foto kalitesi pek iyi olmayabilir ama ince yapısı ve EDGE desteğinin olması büyük bir artı

Orijinalden alıntı: coolsten

foto kalitesi pek iyi olmayabilir ama ince yapısı ve EDGE desteğinin olması büyük bir artı

Alıntıları Göster
    Eline sağlık patron.

Orijinalden alıntı: erAn_

Eline sağlık patron.

Alıntıları Göster
    Çalışman için teşekkürler.Telefon seçimi konusunda çok yararı oldu.

Orijinalden alıntı: ferduh

Çalışman için teşekkürler.Telefon seçimi konusunda çok yararı oldu.

Alıntıları Göster
    eline sağlık güzel olmuş tel gayet hoş fakat fotolar benide pek tatmin etmedi

Orijinalden alıntı: herhangibirey

eline sağlık güzel olmuş tel gayet hoş fakat fotolar benide pek tatmin etmedi

Alıntıları Göster
    inceleme güzel fotoğraflar berbat...

Orijinalden alıntı: BlackEagle

inceleme güzel fotoğraflar berbat...

Alıntıları Göster
    eline sağlık over

kamera ve sesi k750i'den kötü ise alınmaz

We fought him hard we fought him well
    Out on the plains we gave him hell
    But many came too much for Cree
    Oh will we ever be set free?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mert

eline sağlık over

kamera ve sesi k750i'den kötü ise alınmaz

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar hepiniz sağolun

Umarım seçiminizi yaparken yararı olur

• quote:

Orijinalden alıntı: over and under

Arkadaşlar hepiniz sağolun

Umarım seçiminizi yaparken yararı olur

Alıntıları Göster
    fena değil güzel telefon

Orijinalden alıntı: K084K

fena değil güzel telefon

Alıntıları Göster
    bide gunduz cekilmiş fotolara bakmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gren -- 11 Mart 2007; 13:26:35 >

Orijinalden alıntı: gren

bu durumda k550 yerine
    w810 veya k750 daha iyi çünkü k550de megabass yok
    Ama k750 ve w810'dan daha stil durduğu da bir gerçek.
    PS1, PS2, PS3, PS4 Pro | Samsung 49MU8000
    Logitech Bluetooth Audio Receiver / Z906 / G332 / S220 / G27 / Rumplepad 2 / G15 v2 / G500 / K400 Plus TV / C310
    Honor 8X Mavi | Samsung Galaxy Watch Active 44 mm. 2 Paslanmaz Çelik Gümüş | JBL Tune 500BT Mavi | JBL GO2 Mavi
    Canon EOS 550D | EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS | EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS II
    Steam: HUNT3R1907 &amp; HUNT3R_1907 / Battle.net: Hunt3r1907#2436
    PSN: HUNTER_1907 (UK-PS3) &amp; HUNT3R__1907 (TR-PS4 Pro) / Game Center: HUNTER_1907
  • quote:

Orijinalden alıntı: HuNTeR_1907

Güzel inceleme, ellerine sağlık.
    İncelemen çok güzel teşekkür ederiz. Ama nooluyor bu SE ye anlamadım gitti. Gittikçe kalite düşüyor.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.