Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: #####BEKLENEN SONYERICSSON K550I İNCELEMESİ#####

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Sony Ericsson >> Cevap: #####BEKLENEN SONYERICSSON K550I İNCELEMESİ##### Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 [5]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
yesmastersith

8 Ocak 2008; 11:24:06 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Teşekkürler.

Yeni bir kulaklık almanın çok bir fayda getireceğine emin değilim o sebeple ona da masraf edeceğime bu hali ile kullanıp - bütçe denkleşince Radyolu bir mp3 player alayım artık ben :D..

Yorumun çok dogru gercekten iki arada bir derede kalmış bir telefon. İki alternatif içerisinde W810i'yi kalın ve ağır olduğu için(şu an hata ettiğimi düşünüyorum) - K530i'yi de EDGE bile içermediği için seçmedim.

Müzik konusu dışında ise telefondan memnun kalırım gibi.

TrackID yaklaşık 5-6 sn kadar kayıt yapıyor. Ne kadar faturalandığını dökümden görüp bilgi veririm.. Son kullandığım zamanı kaydettim bir kenara. Ama RDS ile şarkı bilgisi veren kanallarda kullanmaya gerek yok zaten..

Verdiğin bilgiler için teşekkürler.

yesmastersith

8 Ocak 2008; 11:45:31 

Bu arada telefonun hoparlörü mü - kulaklık mı sorusunu cevaplamayı unutmuşum. Ben kulaklıktan bahsediyorum.

Harici hoparlörün zaten konuşmaya deyecek bir performansı yok. Zil seslerini duymanızı sağlaycak yükseklikte çalıyor. Ama sunduğu frekans aralığı konuşma sesine yakın :D..

İşyerinde bir arkadaşın şansa yanında W810i kulaklığı yanında imiş denedim. Kayda değer bir değişiklik yok..Burdan çok kötü anlamı çıkmasın lütfen. Aslında gayet dinlenilir bir ses. Ama walkman serisindeki kalite malesef yok.

colourofthelife

8 Ocak 2008; 13:23:41 

Valla ben de emin değildim ama artık eminim, kesinlikle farkediyor

Evet W serisinin de çoğunluğunun dış sesi pek yüksek değil. Zaten hoparlörle müzik dinlemek tuhaf geliyor bana.

O kulaklık sanıyorum W810i orijinal HPM-70 kulaklığı. ben onu değiştirdim işte EP-630 aldım ve gerçekten farketti. Tabii bir de telefonun ses kalite kapasitesi var. Sınırlıysa, istersen eniyi kulaklığı tak pekbirşey farketmeyebilir. Zaten K serisi müzikten çok foto için alınır. K550i yerine K790i veya K810i daha iyi ama bir de bütçe olayı var tabii. W580i de güzel telefondur ve daha incedir W810i'ye göre. Gerçi onun da tuş takımı sorunları var.

W810i dediğin gibi tombulcadır biraz kendileri ama ağır denemez fazla. Hata ettiğini düşünme bence. Telefonunu sevmek önemli. Heran yanında olacak o.

Track ID güzel birşey ama çok kullanışlı olduğunu düşünmüyorum.Dediğin gibi RDS radyosu varsa zaten şarkı adı, sanatçısı bellidir.

Kulaklıktan cızırtı gelmesi ilginç. Sarkıyla ve onun bitrate ile de alakalı olabilir.

Ayrıca rica ederim
yesmastersith

10 Ocak 2008; 10:04:49 

Peki sonradan aldığınız kulaklıkları nasıl telefonlara adapte ediyorsunuz?

Normal Kulaklık Jak'ından SE Plug girişine çevirici adaptör mevcut mu piyasada?

Teşekkürler.

colourofthelife

10 Ocak 2008; 10:32:44 

quote:

Orjinalden alıntı: yesmastersith

Peki sonradan aldığınız kulaklıkları nasıl telefonlara adapte ediyorsunuz?

Normal Kulaklık Jak'ından SE Plug girişine çevirici adaptör mevcut mu piyasada?

Teşekkürler.

Bilindiği üzere SE telefonlarda 3.5mm jack girişi pek bulunan birşey değil. O yüzden yanına mikrofonlu çevirici adaptör veriyorlar. Enazından W810ide böyle. O adaptör kablosunun ucuna istediğin kulaklığı takabilirsin.

Adaptörler piyasada mevcut mu bilmiyorum ama gittigidiyorda birkaç tane W810i adaptörünün satıldığını görmüştüm.

arkadaşımda K810 var ve o da EP-630 aldı. Kulaklık sesi gerçekten çok farketti. Belki walkman serisi alırsan kendi kulaklığıyla da idare edebilirsin ama K serisi alıyorsan yanına mutlaka iyi bir kulaklık istiyor düzgün ses elde edebilmek için diye düşünüyorum. Tabii K550i' nin müzik kapasitesi hakkında fazla bir fikrim yok. Deneyip de bakabilirsin arkadaşlarından birinin kulaklığı ile.
yesmastersith

10 Ocak 2008; 11:58:22 

Benim gibi düşünenler olur diye sizin aracılığınız ile ilgili adaptörün link'ini koyuyorum:

http://urun.gittigidiyor.com/Sonyericsson-3-5mm-lik-Cevirici-Adaptor_W0QQidZZ7446673#aciklama

checkirge

12 Ocak 2008; 23:40:53 

şebeke sorunu bende yok ama w810 kullanan arkadaşımda başladı normalden yaklaşık 45-50 sn sonra buluyo şebekeyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi checkirge -- 12 Ocak 2008; 23:42:22 >

yesmastersith

14 Ocak 2008; 8:06:42 

Telefonu ilk aldığım gün - açık olduğu halde - turkcell kim aramış mesajı geldi iki kere.. Telefon kapalı olugunda gelmesi gereken bu mesajlar önce kafamı karıştırdı ama daha sonra tekrarlamadı. Bu da bir şebeke sorunu aslında - o esnalarda telefon şebeke kaybetmiş olabilir.

Valla bir daha tekrarlamadı ya da sorun oldugu sıralarda henüz arayan kimse olmadı.

colourofthelife

14 Ocak 2008; 9:50:20 

quote:

Orjinalden alıntı: checkirge

şebeke sorunu bende yok ama w810 kullanan arkadaşımda başladı normalden yaklaşık 45-50 sn sonra buluyo şebekeyi

Bende de W810i var ve genelde 3-5 saniye arasında buluyor şebekeyi. Enfazla 10 saniye sürmüştür. Bunun telefonla değil de şebekeyle, bulunduğun yerle, baz istasyonuna yakınlığı ile ilgisi var diye düşünüyorum.

@yesmastersith

Aynısı bende de oldu birkaç kere. Eminönünden üsküdara veya kadıköye giderken ortada bir kör nokta var hiçbir baz istasyonunun ulaşamadığı. Orada 1-2 dakika telefonun şebekeyle bağlantısı kesiliyor. Muhtemelen böyle başka yerler de vardır.
yesmastersith

14 Ocak 2008; 11:57:45 

tabi tabi daha mümkün sizin dediğiniz. Ama insan tabi işgilleniyor işte :D

kheops

Sisteme Gözat

14 Ocak 2008; 13:40:15 

telefon 1 ayı geçti hala herhangi bir sorun cıkartmadı.
Tabi ilk kullanmaya başladığım hafta 10-15 dakika üzerinde konuşma yaptığım vakit ısınma sorunu vardı. Bu sorun kendi kendine düzeldi sanırım ahize meme yapmış zamanla açıldı :)
bir de arka kapak gıcır gıcır ses yapmasa... illa bi kağıt sıkıştır diyor..

kalsin benim davam divana kalsin!!!..
Neo_1

20 Ocak 2008; 23:35:52 

Meraba arkadaşlar.2 günlük k550i kullanıcısıyım.W810 un ağırlığından(hem fiziksel,hem menü)usandığım için bir değişiklik yapayım dedim ve bu teli aldım.Fakat ilk izlenimlerim maalesef çok olumsuz.Foto çekimleri çok kötü.Aynı mekanı hem w810 ile hem de k550 ile çekiyorum sanki aralarında uçurum var.Bir de yazı karakteri öyle acaip ki başka bir font bulamamışlar da bu kargacık burgacık fontu koymuşlar.Acaba güncellemelerle düzeltilebilir mi bu durum.Cihazın versiyonu R1JD001,bu son versiyon mudur yoksa güncel bir yazılım çıktı mı?Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim..

LeyLa'dan geçme fasLındayım......
Forever K750i..
kheops

Sisteme Gözat

21 Ocak 2008; 14:00:32 

telefonunu flash atarak w610 yapabilirsin. Sanırım fontlarda değişme o zaman oluyor tabi hareketli temada kullanabiliyorsun.

http://forum.donanimhaber.com/m_20331251/tm.htm
bu linke bir göz att faruk nasıl yapıldığını anlatmıştı..

kolaygelsin telefonunda hayırlı olsun

kalsin benim davam divana kalsin!!!..
Neo_1