Şimdi Ara

Yerli otomobil için Vestel, BMC ve Karsan'dan ortak proje

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
138
Cevap
0
Favori
7.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yerli otomobil için Vestel, BMC ve Karsan'dan ortak proje

    Yerli otomobil üretme çalışmalarının ilk adımları atılmaya başlandı. Gelen haberlere göre bakanlık Vestel, BMC ve Karsan tarafından geliştirilen ortak projeyi onaylanmış durumda. Bu üç şirketin ortak bir yatırıma hazırlandığı artık ciddi ciddi konuşuluyor.

     

    Recep Tayyip Erdoğan'ın aradığı "babayiğitler" bulundu


    2011 yılında gerçekleştirilen TÜSİAD Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Yerli otomobil üretecek babayiğit arıyoruz" demişti ancak o süreçten bu yana önemli bir ilerleme kaydedilemedi. Görünen o ki aranan kan bu üç şirketin birleşmesiyle bulunmuş olacak.

     

    Öte yandan bu konudaki çalışmalar Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile müzakerelerde bulunan Karsan ve Vestel aracılığıyla iki yıldır sürdürülüyor. Yapılan onlarca toplantı ile belirli yok katedilirken "İlk yerli otoyu ben yapmak istiyorum" diyen Karsan'ın sahibi ünlü işadamı İnan Kıraç gündeme gelmişti.

     

    Ayrıca Bkz.Ariel, 1180 beygirlik bir elektrikli araç üzerinde çalışıyor
    Vestel ise TAYSAD'a (Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği) üye olarak elektrikli otomobil ve aksamları üzerine önemli çalışmalara imza attı. Şirket şu anda elektrik motoru, elektrik motoru kontrol mekanizmaları ve motoru çalıştıran ana kartın dizaynını yapabilecek teknolojiye sahip.







  • Yurtdışından gelen araçların ÖTVsi iki katına çıkar artık.
  • Tek bir firmanın yapması yerine bu şekilde ortak bir proje daha yararlı olacaktır. Ama madem elektrikli motor üretilecek ben TEMSA'nın da bu işe el atmasını isterdim. Avenue EV isimli elektrikli otobüs gayet sağlam bir motora sahip.

  • geleneksel otomobil yapıyoruz haberlerine hoşgeldiniz.
    http://www.donanimhaber.com/otomobil-teknolojileri/haberleri/iste-Turkiyenin-yerli-otomobili-ilk-goruntuler.htm Prototipler üretileli 2 yıl geçmiş... kim üretti bunları Allah aşkına, nerde bu prototipler şimdi? :) O zaman Bakan, Fikri Işık, şimdiki bakan Faruk Özlü... Bakalım bakanlığı süresince gerçek bir prototip çıkabilecek mi..?
    https://www.donanimhaber.com/otomobil-teknolojileri/haberleri/Yerli-otomobil-icin-General-Motors-ile-ortakliga-gidiliyor.htm General Motors bitti galiba? :)
    https://www.donanimhaber.com/yerli%20otomobil/ Şu listeyi tarih sırasına göre bakınca insanda pek ümit kalmıyor açıkçası.





  • Bakanlık tarafından onaylandı dediği sürüsüne bereket vergi indirimi teşvik ve kredi imkanıdır. Yoksa araba üretecek firmamı yok dünyada. Yine bize 3. sınıf dünya arabasını yüksek fiyattan kakalayıp köşe olacaklar. Dünyada kimseye satamayacaklar. Teşvkilerle kaymak yiyip sonra kenara çekilecekler. Avrupa yakında ne dizel ne benzinli aracı kabul edecek. üretip üretip kimse satacaksınız bu arabaları???!!!

  • artık bu sitede "Yerli otomobil" yazısını görünce midem bulanıyor, iyice yandaş medya olmaya başladınız. Bari bize siz yalan söylemeyin, bize gerçekleri yazın

  • Yerli degil. Yabancilar yapmis Turkiye satin almis yerli diye yutturuluyor. Inanmayan balik hafizali ise sorunu kendisinde arasin ...

  • Haberin etiketleri arasında "Recep Tayyip Erdoğan" eksik. Bir de ilk yerli otomobil diyen şahıs bunun "ilk" olmadığını nasıl bilmez.

  • Farkindamisiniz, her sene yeni bir yerli otomobil furyasi ortaya atiliyor ama elde var sifir.


    Ve dune kadar icten yanmali motorlardan bahsediliyordu. Oysaki ileri goruslu olup direkt elektrik ile baslamak cok daha mantikli gelir bana yillardir. Neyseki sonunda akil edebilmisler.

    Ek olarak Vestel gibi urettigi telefonun ekrani kucuk oldugu icin avantajli oldugunu soyleyen ve bu konu uzerine reklam filmi yapan, kendi mallari satilsin diye fiyati uygun tutmak yerine ithal mallarin fiyatlarinin artirilmasini talep eden bir firma isin icindeyse ben guler gecerim arkadas. Vestel alacagima ayni paraya Tesla alirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 23 Ağustos 2017; 13:8:51 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğer haberde siyasi cümleler olmasa inanırdım. zaten bu ülkede akla gelmesi gereken ilk firma karsan.
  • 2023 e yetişir mi?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019 a var daha ya. Bu ne acele?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vestelden sonrasını okumadım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiat linea ayarında bir araba yapsalar 35 bin liradan peynir ekmek gibi gider.

  • Ooo işin icinde vestel varsa ithal araca ek vergilere hazirlanin millet.



    kalitesiyle rekabet edemeyince devlet bize bahmiyor demeyi iyi billirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işin gerçeği ÖTV siz bir araba alacaksak buna hayır diyecek kimse yok eminim ilk üretim itibariyle 15 yıl içinde %50 yerli araca geçeriz millet olarak. ama gel görki ben bile yeni araç alacağım ve keşke 2018 çıksa ilk alacaklardan olurdum.

  • ne yerli arabaymış be? millet 100 küsür sene önce başladı araba üretmeye biz hala üreteceğiz. matbaa da 400 sene geç gelmişti bu topraklara, araba 100 sene gecikmiş çok mu?

  • Vestel varsa zaten kimse almak istemez.

  • Bazı arkadaşlara göre bir proje açıklanıyorsa hemen yarın prototipi olmalı, 1 ay içinde de piyasaya çıkmalı yoksa şişirmedir, balondur, kandırmacadır. Savunma sanayii ile ilgili dalga geçilen ne kadar haber varsa gerçeğe dönüştü, hala o kadar alınan sonuca rağmen ne kadar proje haberi çıkıyorsa "küçümseniyor, karalanıyor". Ne de olsa herşeyin en iyisini bizim aşağılık kompleksli ülkesine karşı düşmancasına bir hazımsızlığı bulunan tipler bilecek.
    Yerli oto konusu sadece bir devlet meselesi değil, öyle olsa idi devlet projesini savunma sanayii projeleri gibi eni sonu nihayete erdirebilirdi. hükümet bu işin daha önce Japonya, Güney Kore ve Çin'de nasıl olduysa öyle başarılmasını istiyor ve ancak böyle olabilir. Devlet geliştirme projelerine her türlü desteği verecek ve teknolojiyi özel sektör firmasına verecek ve üretimini destekleyecek. Özel sektör bu işin içine girmedikçe işin nihai aşamasına geçilemez. Hükümet de kendine düşen geliştirme tarafında Aselsan, Havelsan, Tübitak gibi kurumlarıyla birşeyleri çalışıyor zaten.





  • BMC vs karsan varsa nasıl yerli olcak :S

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.