Şimdi Ara

“Apple, derinlik algılama konusunda Qualcomm’un 2 yıl önünde”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • “Apple, derinlik algılama konusunda Qualcomm’un 2 yıl önünde”


    Geçtiğimiz haftalarda Qualcomm’un derinlik algılayabilen kamera teknolojisi hakkındaki duyurusunu okumuştuk. Gelecek adına önemli potansiyeli olan derinlik algılama teknolojisi ile ilgili ilginç bir açıklama geldi.


     


    Apple’ı yakından takip etmesi ile bilinen analiz uzmanı Ming-Chi Kuo, 3 boyutlu derinlik algılama konusunda Apple’ın 2 yıl önde olduğunu açıkladı. Apple’ın iPhone 8 modelinde benzer bir teknoloji kullanacağı iddialarının üzerine gelen bu açıklama aslında iddiaları bir nevi doğrulamış oluyor.


     


    Apple çok ileride


     


    Arka çift kamera ve beraberinde bir kızıl ötesi modül ile yapılandırılan bu yeni kombinasyon ağırlıklı olarak zengin gerçeklik uygulamalarında kullanılacak. Bununla birlikte kişinin yüzünü 3 boyutlu olarak mili saniyeler içerisinde tarayıp ekran kilidini açabileceği de belirtiliyor. Hatta yüz tarama için kombinasyonun doğrudan kullanıcının yüzüne bakması da gerekmiyor.


     


    Kuo; Apple ile Qualcomm arasında yeni teknolojinin kullanımı ile ilgili ortaya çıkan önemli farkları sıralamış. Örneğin Qualcomm henüz teknolojinin başında ve Android ekosisteminde bu teknolojinin yaygın hale gelmesi çok uzun bir zaman alacak. Apple ise iPhone 8 ile birlikte hemen teknolojisini kullanıma sunuyor ve geniş bir yazılım desteği de ilerleyen dönemde yardıma koşacak.


     


    Ayrıca Bkz.Qualcomm derinlik algılayabilen kamera teknolojisini sunar

    Diğer taraftan Apple tedarik zincirini de oluşturmuş durumda. Kızıl ötesi vericilerin optik bileşenlerini TSMC üretiyor ve üzerinde büyük bir kontrole sahip. Qualcomm ise Himax tarafından geliştirilen ikisi bir arada sensörlerine güvenmek zorunda.


     


    Kuo şimdilik Qualcomm’un teknolojisini sadece Xiaomi’nin incelediğini ve onun da iPhone 8 modelinin konsepti nasıl kabul ettireceğini gördükten sonra telefonlarında yer vermek istediğiniz belirtiyor.


     


    Henüz piyasaya çıkmış herhangi bir ürün olmadığı için karşılaştırma yapmak zor ancak Apple bilindiği gibi bir teknolojiyi kullanıma sunduğunda kaybolup gitmesine kesinlikle izin vermiyor ve sürekli geliştiriyor. Bu bakımdan gelecek için ağırlık Apple tarafında diyebiliriz. 


     







  • kim ne derse desin Apple ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8946C419 -- 23 Ağustos 2017; 11:6:55 >
  • 2 yıl önce İstanbul'a mağaza açmalarından belli.. sığ insanlar olduğumuzu ve kapış kapış alacağımızı erken çözmüş..

    Qualcomm hala aval aval baksın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derepaca -- 23 Ağustos 2017; 11:12:59 >
  • Ekrem71 i görünce okumadım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: usmcsas

    Ekrem71 i görünce okumadım.

    Ben sade başlığı okudum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mümkünse artık apple haberlerini ekrem71 yapmasın yada yan çar felan açsın böyle olmuyor

  • Apple abimiz piyasada OpenNI, MetaIO gibi ne kadar güzel kütüphane varsa hepsini satın alıp gelişimlerini durdurduğu için, kıyıda köşede 150 dolar verdiğimiz Realsense'lerle takılıyoruz.

    Ayrıca yeni dediğiniz modül kinect realsense depthsense leap motion ve milyon tane daha sistemde kullanılan tasarımın farklı bir versiyonunu barındırıyor. Daha kritik bir örnek Asus Zenfone AR ve Google Tango.

  • derepaca kullanıcısına yanıt
    Ben önce başlığı, sonra içeriği, sonra @usmcsas ın yorumunu, sonra @derepaca nın yorumunu okudum, keşke içeriği okumasaydım dedim, yorumları üstte alsak daha iyi olur, bazen içerikten daha doğru oluyor yazılanlar :)

  • Apple'da 10 yıl sonrasının teknolojisi var ama gizliyorlar çünkü bu modellerde kullanırlarsa ileride çıkacak modellere teknoloji kalmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Americas Worst Nightmare -- 23 Ağustos 2017; 12:42:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duman - iyi de banane. Mp3



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60C9D430E -- 23 Ağustos 2017; 13:2:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • usmcsas kullanıcısına yanıt
    Ekrem71 i gorunce bence kaynagina bak oyle Ekrem71 i elestir...

    Ekrem71 carpitma yanlis vs birsey yapmamistir...

    Sahsi meselesi olan ozelde halletsin ... Burasi forum yeri polemik yeri degildir .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart1978

    Ekrem71 i gorunce bence kaynagina bak oyle Ekrem71 i elestir...

    Ekrem71 carpitma yanlis vs birsey yapmamistir...

    Sahsi meselesi olan ozelde halletsin ... Burasi forum yeri polemik yeri degildir .

    Sanki pm lere, ozel mesajlara cevap yaziyorlar da...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple çok ileride ya öyle böyle değil inanılmaz ilerde apple harika müthiş apple ço...

    -Ekrem71

  • Apple son yıllarda adeta ilk dönemlerine geri dönüyor. Bazı konularda Android telefonlarının önüne büyük adımlarla geçiyor. Bu sonucun doğmasında Qualcomm, Google gibi şirketlerin radikal yeniliklerden ziyade oldukça yavaş gelişmesi etkili oluyor.



    Yazılımsal olarakta esneklik anlamında oldukça geri olan iOS son yıllarda ciddi atılımlar yaparken. Google halen Android üreticilerinin kendi ürettiği yeni yazılımları Android'e eklemekle meşgul yani Android dünyasının lokomotifi olamıyor. Toplam pakette hepsini değerlendirdiğimizde ise hem donanımsal hem de yazılımsal olarak Android geri kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android tarafinda ilk Xiaomi telefonlarinda kullanilacak
  • Cetvelle mi ölçmüşler acaba ekrem abi

  • Aşağıda linkini verdiğim haberi hala düzeltmedikleri için ve geçmişteki Ekrem71 haberleri yüzünden maalesef üzerinde böyle bir algı var ve hiçbir gelişme de göremedik kendisinden. Kaliteli haber okumayı istememiz bu kadar mı önemsiz.
    https://www.donanimhaber.com/ios--os-x--tvos--watchos/haberleri/iOS-platformunda-Touch-iD-iptal-etme-donemi-basliyor.htm

  • Bazı üyeler aklınca fırça atarak editörü savunmuş halbuki birazcık geçmişi kurcalasa bu tepkinin sebebini gayet iyi anlar.

  • güzel bir çözüm touch ıd arka tarafta olsa çok saçma bir tasarım olurdu güçlü bir cihaz milisaniye içinde işlemi yaparsa çok başarılı olur zaten apple ın en sevdiğim yönü yazılım tarafı çok güçlü bir yazılımı var bekleyip göreceğiz

  • Güzel ve bilgilendirici bir haber. Editöre teşekkür ederiz. Bende Iphone8'in en vurucu yönünün derinlik algılayan kamera sistemi olduğunu düşünüyorum. bununla ilgili uygulamalar çok heyecan verici. Ayrıca 3b uzayda hassas koordinat belirleme gibi, yüz ifadenizden duygunuzu belirleme gibi, yüz mimiklerinizi Real-time olarak bir avatara'a yansıtmak gibi bir çok teknloji şirketi Apple tarafından yakın zamanda satın alınarak Apple bünyesine katıldı.

    Tüm bu satın almalar birbirini müthiş şekilde tamamlayan teknolojiler. Hepsini birden Iphone8'de görür müyüz bilmiyorum ancak,

    Tüm cep telefonu markalarına mesafelibir android kullanıcısı olarak devrimsel bir telefonun bangır bangır geldiği inancındayım.

    Yüksek fiyatına rağmen tarihi satış rekorları kırabilir.

    Herkese Saygı ve seviglerimi gönderiyorum ( Doğuşmeyin cocuklar...)

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.