Şimdi Ara

RX Vega kartlarının fiyatı yükseldi: Manipülasyon iddiaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RX Vega kartlarının fiyatı yükseldi: Manipülasyon iddiaları 
    ABD’li yarı iletken üreticisinin yeni nesil ekran kartları satışa sunulmuş durumda. Son gelen haberlerde tanıtım esnasında duyurulan fiyatların arttığına yer verildi. Eğer iddialar doğruysa AMD için bu durum gerçek bir hayal kırıklığı olabilir.


    Hatırlayacağınız üzere tanıtımda RX Vega 64’ün standart versiyonunun 499$’lık fiyat etiketine sahip olacağına yer verilmişti. RX 56 ise 399$’dan kullanıcılarıyla buluşacaktı. Nitekim öyle de oldu, tabi kısa bir süreliğine. Gelen bilgilere göre RX Vega 64 sadece bir kaç saat bu fiyattan satılmış ardından 599$’a yükselmiş.
     
    RX Vega kartlarının fiyatı yükseldi: Manipülasyon iddiaları 

    Aşırı talep kaynaklı değil

     
    Fiyatlardaki yükselmenin nedeni tam olarak bilinmiyor fakat aşırı talep dolayısıyla artış yaşanmadığına kesin gözüyle bakılmakta. Bununla birlikte ilk satılan kartların yanında herhangi bir oyun hediyesi gelmemiş. Yeni fiyat üzerinden satılan modellerle birlikte ise 50$ civarı bir fiyata tekabül eden Prey ve Wolfenstein II oyunları hediye edilmiş. Dolayısıyla fiyat artışı bu oyunlarla da açıklanamıyor. Ne yazık ki artık kartı 499$’dan elde edebilmenin tek yolu AMD’nin sunduğu paketlerden almak olarak görünüyor.
     

    Manipülasyon olabilir mi?

     
    Burada bazı forumlarda AMD’nin ilk kartların fiyatını düşük tutarak manipülasyon meydana getirdiği söylenmekte. Üstelik AMD’nin bir yetkilisinin RX Vega modellerinin satışa sunulmasını stok sıkıntısı yaşanmaması için geciktirdiğini söylediği de düşünüldüğünde durum iyice tuhaf bir hal alıyor. Öte yandan AMD’nin 499$’lık fiyat etiketinin sadece piyasaya ilk giriş fiyatı olduğunu belirttiği de gelen diğer bilgiler arasında.
     
    RX Vega kartlarının fiyatı yükseldi: Manipülasyon iddiaları

    Her şey sil baştan

     
    Konuyla ilgili olarak Overclockers UK forumlarından Gibbo eğer tek sorun sanal madencilerse herkesin sadece bir ekran kartı alabileceği bir sistem kurulabileceğini belirtti. Ayrıca model için 499$ gerçekten iddialı bir fiyattı ve ilk incelemelerde de değerlendirmeler bu fiyata göre yapıldı, bu son gelişmeyle inceleme ekiplerinin kart hakkındaki görüşlerini düzenlemeleri gerekecek.
     
    RX Vega kartlarının fiyatı yükseldi: Manipülasyon iddiaları 
     
    Son olarak 599$’lık fiyat etiketiyle RX Vega 64’ün aynı sitedeki en ucuz GTX 1080 modelinden 100$ daha yukarıda kaldığını ekleyelim. Eğer bu durum devam ederse AMD’nin olumsuz bir tabloyla karşılacağı aşikar. Fiyatların tekrar düşüp düşmeyeceğini ise zaman gösterecek.







  • 499 Dolar olması gereken kart, şuan 599'dan fiyatlandırılmış.

    RX Vega kartlarının fiyatı yükseldi: Manipülasyon iddiaları
  • zaten vega fiyasko oldu fiyatların artması çoğu kullanıcıyı ilgilendirmiyor

  • 499 dolar olsa bile almam adamlar 599 dolaramı alacak bu kartı? bide 699 dolar olan modelleri var Allah akıl fikir versin.
  • usa da bu fiyatlar itici degil adamin freesync monitoru var yada alacak gidip vega aliyo

  • İşlemci tarafında şahlandılar ama vegalar cidden bekleneni veremedi ve üstüne fiyatları yüksek muadillerine göre
  • E oyuncular almıyor, miningciler beğenmemiş kim saldırıyor da yükseliyor fiyatları böyle?

    Bu arada OCuK'den de alıntı haber gördüm, artık gam yemem, DH kaynak kalitesini yükseltiyor diyecektim ama Gibbo'nun her ne kadar iddia olduğunu belirtse bile "bir AIB partnerinin söylediğine göre Vega'lar 70-100 arası hash oranı sunuyormuş" yorumuyla güvenilirliğinin ciddi yara aldığı da bir gerçek.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Bu kadar çabuk stoğu son kullanıcı bitiremez tabiki madenciler saldırdı
  • GTX1080 alırım daha iyi :S

  • Ryzenboylar aqlıyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cidden şu kartın GTX1080'e çok yakın performans verdiğini görünce ve 500$ fiyatı görünce almayı düşünmüştüm. 600$ ile GTX1080'den pahalı kalmış artık. Freesync monitör sahibi olup da AMD alamadığıma üzülüyorum.
  • Bu nasıl çıkış arkadaş. İtopya firmasına mail attım ay sonu Vega satışına başlayacaklarmış, umarım fiyatlar çok yüksek olmaz.
  • 2 ay sonra 350 dolar olur kimse dönüp bakmaz. Şu saatten sonra nvidia'nın yeni ürün gamı beklenir bence.

  • Gene etherum madencilerinin işidir. bu kartlar rx580 den 2 kat daha fazla tflop hızına sahip o yüzden gene kamyon kamyon alımlar yapılıyordur o yüzden artmış olabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Catology

    Ryzenboylar aqlıyor..

    ekran kartının ryzen işlemcilerle ne alakası var.
  • Sebebi hala Madenciler baska bir aciklamasi yok. Hâlâ madancilerin almasini bekliyorlar Rx 56 bile Fahis Fiyatla satiliyor avrupada.

  • 399 dolara Vega 56'nın albenisi olsa da Vega 64'ün bence hiç albenisi yok. AMD bir de fiyatlarda manipülasyon uyguladıysa işleri yaş. Bu fiyatlar böyle devam ettiği sürece Nvidia tercih edilir.

  • Bu şekilde satılmaya devam ederse oyunculardan kimse bu kartların yüzüne bakmaz zaten güç tüketimi yüksek bir tek freesync'in hatrı kalıyor. Oyuncular bakmayınca da mecburen driver kilidini kaldıracaklar ve madenciler saldıracak, şu anki haliyle (30mh/s) madenciler de bu kartın yüzüne bakmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa amd özellikleri ile aklımı çelmişti ama bu fiyatları görünce yeniden amdden uzaklaştım yeniden nvdianın kollarına dönüyorum gtx 1080 alır geçerim yazıklar olsun AMD böyle fiyatmı olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ryzen de ne kadar iyi çıkış yapmışlardı, vega da ise tam tersi oldu :(

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.