Şimdi Ara

Nvidia’dan AMD’ye hem övgü hem taş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nvidia’dan AMD’ye hem övgü hem taş


    Bugüne kadar geliştirdiği en güçlü işlemcisi Ryzen Threadripper ile işlemci dünyasında fırtınalar estiren AMD, rakiplerinden de övgü alıyor. Grafik tarafındaki rakibi Nvidia, yeni işlemci ailesi için AMD’ye ilginç bir hoşgeldin karşılaması yaptı.


     


    Bir taşla iki kuş


     


    Grafik tarafında Nvidia ve AMD çok sıkı iki rakip olmasına karşın aslında çok iyi bir ikili de olabiliyor. Bunda AMD’nin her iki sektörde de çok iyi işler başarmasının etkisi büyük. Bir AMD işlemcisi ile Nvidia grafik kartı çok iyi bir oyun deneyimi sunabiliyor.


     


    Nvidia’nın başlangıç noktası da zaten burası. Firma Twitter üzerinde rakibine Hoşgeldin diyen ve öven bir gönderi yayınladı. Ayrıca Threadripper işlemcisi ile GeForce GTX 1080 Ti ekran kartının çok iyi bir eşleşme olacağını da belirtti.


     


    Nvidia’nın bahsettiği konu muhtemelen 64 adet PCIe 3.0 hattını kapsıyor. 64 hat desteği ile Ryzen Threadripper işlemciler GTX 1080 Ti ve TITAN X SLI sistemlerde mükemmel bir oyuncu olacak.


     


    Ayrıca Bkz.Intel’den devrim: Cetvel tipi SSD sürücüler

    AMD’nin cevabı ise gecikmedi. Firma bir GIF üzerinde çakma hareketi yapan iki kişinin videosunu yayınladı. Yani Nvidia’nın bu öngörüsünü takdir ediyordu.


     


    Aslında Nvidia’nın mesajında bir taş atma da mevcut. Firma Threadripper ile kendi ekran kartlarının çok iyi bir ikili olacağını söylüyor. Şu bilinen bir gerçek ki AMD’nin niyeti Threadripper ile RX Vega ekran kartlarını birlikte pazarlamak. Nvidia dolaylı yoldan bunun iyi bir seçenek olmayacağını belirtiyor. 


     
     
     







  • intel ağlıyordu amd durmuyordu
  • Bu tip forum platformlari yokken irc uzerinden millet intel vs amd vs cyrix yok Amiga vs windows yok mac vs windows tartismalarinda sanki babalarinin maliymis gibi birbirine giriyor.

    Ancak bu firmalar birbirleri ile cok buyuk capli teknoloji ve patent alisverisi halindeler. Intel bu gun kullandigi 64 bit ve coklu cekirdek mimarisini AMD den almis ancak kendi ekibince kendine gore uyarlamasi sekilde kullaniyor x86 ise Intel mimarisi vs ekran kartlarinda da benzer kod komut seti mimari degis tokuslari veya patent kullanimi yasaniyor. Dolayisi ile rakibin oldugu yerde teknoloji hizli gelisir.

    arm islemci uretimi yapan firmalar cok oldugu icin rekabet daha kiyasiya ve teknoloji intel mimarilerinden daha hizli gelismekte desktop performansina erisilmis durumda ve yakinda windows yuklu arm bilgisayarla bu is ivme kazanacak .

    Dolayisi ile her rakip firma birbirine muhtac aslinda. Ve bu bizlerin lehine..

    paylasim hos Turkiyede yasak olmasina ragmen yurt disinda rakip firmalarin isimlerini reklamlarda kullanabilirsiniz bu legal. Nvidia Ryzen'in pazarda populer olmasi yuzunden bu ruzgari kendine yontuyor su asamada ama vega ile neler olacak gorecez. bitcoin ciler yuzunden alinmaz hale gelen ekran kartlari belki bu sekilde biraz ucuzlar....




  • amd bi de nvidiayı tokatlarsa yeni sistem kurmanın vakti gelmiştir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: IceRulez

    intel ağlıyordu amd durmuyordu

    aynen kanka intel batmış şuan..
  • AMD yavaş ciğerimi söktün...
  • döverimde severimde diyor yanii

  • Aaa New Girl dizisi :D

    Neyse Nvidia bence taş atmaktan çok tebrik etmiş. Yorumlamaya gerek yok kötü mahiyette. Tebrik etmek isteyip, 1 sn ya pardon gayette taş attığına kanaat getirdim. Ama yine de :/

    Şimdi kalkıp Vega ile birlikte bize de dişli bir rakip olmanızı umuyoruz dese, taş atıyor.

    Vega ile iyi anlaşması ve rekabetimizin tatlı olması dileğiyle dese yine taş atıyor.

    Vega için iştahımız kabardı bu başarınızın ardından dese yine bir şekilde taş atıyor (zira önceki kartlarınız da işlemcileriniz gibiydi ve sönüktü...)

    Hmm sanırım kartlarınız gibi güçlü işlemci yapmışsınız, tebrikler dese falan anca taş atmayacak ama bu sefer yine önceki işlemcilere laf giydirme var.

    Bence Nvidia gayet güzel yaklaşmış, kartlarımın başarısını ortaya çıkaracak işlemci koydunuz demiş. Yani sizin kartlarınız beni ilgilendirmez ama benim kartlarım açısından bakarsak mutluyum demek bu. Ötesine kasmayalım ya. Mesainin son dakikalarında beyin yanması yaşamamak dileğimle...



    edit: Facebook a girdiğimde Nvidia paylaşımını gördüm direkt ve altında Captain America ile Thor'un Gifi bulunuyordu. Bu arada Intel'e sağlam giydirdiği bir gerçek!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St Batuhan -- 11 Ağustos 2017; 17:51:57 >




  • Kimse anlamamış inceyi



    Neyse



    ADMİNLERE NOT:KÜFÜR VEYA HAKARET DEĞİL ÇOK MERAK EDİYORSANIZ PM DEN ATARIM

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kırmızılı arkadaş AMD temsilen Nvidia tam çakacakken elini çekerek Nvidia'nın ıskalamasını sağlayarak güzel bir cevap vermiş :D

  • Nvidia ile AMD eski dosttur aslında. Çünkü Athlon XP/64 zamanlarındaki AMD uyumlu anakartların tek çipset üreticisi Nvidia iken sıkı ilişkiler dönmüştür aralarında. AMD'nin ATI'yi satın almış olması her ne kadar kara kedi etkisi yapmış olsa da şahsen Nvidia'nın geçmişteki bu ilişkileri diri tutma gayreti içinde olduğu kanısındayım.
  • Çaktırmıyorlar ama bu ikisi iyi emişiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nForcer N kullanıcısına yanıt
    Nick mesaj uyumu nForce çipsetle Athlon XP kullanırdım.
  • LiveForSpeed kullanıcısına yanıt
    Benim nick de o zamanlardan kaldı aslında. Erdi abinin fx57 nicki gibi oldu.
  • 64 adet PCIe işlemci dünyasında devrim gibi oldu. Bugüne kadar çift ekran kartı satmak, hep lafta kalan aslında baya gereksiz kalan bir şeydi zira 2. ekran kartı gücünün çoğunu kullanamıyordu, çöp oluyordu.

    Amd sayesinde çift ekran kartı kullanımı gerçek potansiyelini görmüş olacak.

    Intel hala "omo biz %10 güç attırıyoruuuz", "hemde yepyeni çipset gagalıyoruz ki yeni anakart ta sataluuum" desin dursun.

  • Nvidia Türkiye Facebook sayfasında da paylaşılmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel alma aldırma o fiyatlar ne öyle.

  • Amd bunu beğendi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd çok inceden iğnelemiş Nvidia'yı.

    Bunun en diğer güzel örneği de htc'nin Apple'a takıma hoş geldin yazısıydı (iphone 6 ile htc one/ m8 benzerliği).

  • firmalar arasi kucuk atismalar cok hosuma gidiyor nedense
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.