Şimdi Ara

Samsung SSD dünyasına yön verecek yeni teknolojilerini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung SSD dünyasına yön verecek yeni teknolojilerini tanıttı 
     
    Son yıllarda SSD çözümlerinin fiyatlarının da düşmesiyle birlikte bilgisayar endüstrisi SSD’ye ciddi bir talep göstermekte. Bunun yanı sıra hem kurumsal müşteriler hem de son kullanıcılar gittikçe daha hızlı ve yüksek kapasitede çözüm beklentisi içindeler. Firmalar da bu talebi karşılamak için yeni teknolojiler geliştirmeye devam ediyorlar.
     
     
    Samsung’un Flash Memory Summit 2017’de tanıttığı yeni 1 Tb kapasiteli V-NAND yongaları da 2013 yılında başlayan 3D NAND sürecinin son aşaması olarak piyasanın ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış. Yeni çözüm sayesinde önümüzdeki yıl içerisinde 2 TB kapasiteli çiplerin üretimi mümkün olacak.
     
     
    Samsung SSD dünyasına yön verecek yeni teknolojilerini tanıttı 

    NGSFF

     
    Bununla birlikte hali hazırdaki M.2 SSD’lerin yerini alması planlanan NGSFF standardını da duyuran firma böylelikle daha yüksek kapasite ve daha yüksek IOPS değerleri sunacak SSD’lere imza atmayı hedefliyor. Kapasite tarafında 16 TB’lık alan sunması beklenen çözümleri sergilemek amaçlı Samsung örnek olarak 1U ebatındaki sunucuda 36 adet 16 TB kapasiteli NGSFF SSD sürücüsüne yer vermiş.
    Samsung SSD dünyasına yön verecek yeni teknolojilerini tanıttı 
     
    Aktarılanlara göre bu sayede 2.5’’ SSD’lerin yer aldığı kurulumlara göre 3 kata varan yüksek yazma IOPS değeri elde edilirken 10 milyon okuma IOPS değeri ölçülmüş. Üstelik sadece 2 sunucuyla petabyte seviyesine erişilebilmesi de depolama biriminin bir diğer avantajı.
     
    Samsung SSD dünyasına yön verecek yeni teknolojilerini tanıttı
     

    Z-SSD

     
    Bir diğer tanıtımı yapılan depolama birimi ise geçtiğimiz yıl duyurulan Z-SSD oldu. Güney Koreli firma İlk Z-SSD’si SZ985 ile yüksek performans sunmasının yanında oldukça düşük gecikme süreleri vadediyor. Büyük veri kümeleriyle çalışılan kurumsal alanlarda kullanılması beklenen çözümler Samsung’un verilerine göre sistemin yanıt süresini 12 kat azaltacak.
     
     
    Samsung SSD dünyasına yön verecek yeni teknolojilerini tanıttı 

    Yeni depolama yöntemi

     
    Son olarak firmanın tanıttığı SSD’lerin depolama mantığına yeni bir bakış açısı getiren teknolojisini aktaralım. Samsung’un yeni özel anahtar değerli SSDleri mevcut çözümlerdeki verilerin bloklar halinde kaydedilmesinin aksine her veriye özel bir erişim kodu atıyor ve verilerin bu şekilde adreslenmesini sağlıyor.
    Samsung SSD dünyasına yön verecek yeni teknolojilerini tanıttı 
     
    Gelen bilgilere göre bu sayede verilerin yazılması ve okunması sırasında izlenilen fazlalık adımlar ortadan kaldırılacak ki bu sayede hem verilere erişirken yaşanan gecikmede azalma sağlanacak hem de depolama biriminin ömrü uzatılacak.







  • Adamlar 128Tb Qlc Ssd üretimine başlıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yonga üretmişler, ben de ne sandıysam.
    Gelecekte su sıkıntısı başlayınca biz Hoşaflarımızı içerken onlar Yonga'ları kemirir artık.. :))

    Tasarım görüntüleri de yok, Vizyon sıfır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derepaca -- 10 Ağustos 2017; 15:57:06 >
  • googleın 128 tb ssdye çok ihtiyacı var

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yavaş ulan biz daha flash bellek üretemiyoruz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsung'u telefon segmenti bazında sevmem hatta tablette de ama diğer tüm dallarda iddialı ve güzel işler çıkarıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 10 Ağustos 2017; 20:23:43 >
  • Samsung yarı iletken konusunda süper işler başarıyor.

  • 120 gb ssd mi? 1 tb hdd mi?
    Fiyatlar hala çok yüksek maalesef...

  • yakinda cama monteli batarya yaparlar tam olur yahu arkadas kilif takiyoz biz bu cihazlara az cerceve yapin sizden kim.sifir cerceve.istiyor ben ekrani neremle koruyacam.
    koselerden kirilmayi onleyece darveyi absorbe edicek bir cerceve koyun ince olsjn ama oyle asiri incede degil alt taraftan elimi rahat ettirocek kadar bir mesaje olsun ust taraftata olsun azbi mesafe... taman sonyciyim ama sony gibide kocaman alt uat kisim koymayin ama en azindan suan kullandigim zuk edge gibi bisey olsun bu isin suyu cikmasin artik...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.