Şimdi Ara

Ryzen Threadripper test edildi, hız aşırtıldı: Nefes kesen sonuçlar!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
3
Favori
2.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Ryzen Threadripper test edildi, hız aşırtıldı: Nefes kesen sonuçlar!
    AMD’nin merakla beklenen Ryzen Threadripper işlemcileri biz donanım severleri bir hayli heyecanlandırdı. Şu saatler itibariyle işlemcilerin satışa sunulması için geri sayım başlamış bulunmakta. Buna karşın halen modellerin test sonuçları ambargo altında. Yine de bir Reddit kullanıcısının paylaştığı veriler tepe modelin performansını net bir şekilde ortaya serdi.

    Geçtiğimiz saatlerde sizlerle paylaştığımız haberde Ryzen Threadripper 1950X’in Intel’in aynı fiyattaki çözümünden %32 daha performanslı olduğunu aktarmıştık. Son gelen bilgilerde ise bir kullanıcının işlemcinin stok hızlardaki ve hız aşırtılmış durumdaki performansına yer verildi.
     
    Ryzen Threadripper test edildi, hız aşırtıldı: Nefes kesen sonuçlar! 
     
    İlk olarak stok hızlarda alınan değerlerle başlayalım. 4.0 GHz’de işlemci 1.25v’lik gerilimle beslenirken Thermaltake’in hepsibirarada sıvı soğutma çözümü olan Water 3.0 Riing RGB 360 ile birlikte kullanılmış. Anakart olarak modeli belli olmayan bir ASRock anakartı kullanılırken karttaki tüm bellek yuvalarında 3066 MHz hızında DDR4 bellekler takılıymış.
     

    %35 daha hızlı

     
    Bu haliyle Cinebench R15 benchmark testinden işlemci 3337 puan almış ki bu değer oldukça yüksek. Sayıyı daha manalı bir hale getirmek için bir kaç kıyasa yer vermek yerinde olacaktır. Core i9-7900X stok hızlarda aynı testte 2169 puan alırken 4.6 GHz’e çıkartıldığında 2464 puan elde edebilmiş. Fark ise %35 olarak gözlemlenmiş.
    Ryzen Threadripper test edildi, hız aşırtıldı: Nefes kesen sonuçlar! 
     
    İşin daha da ilginç yanı Core i9-7900X 5.96 GHz gibi üst düzey bir değere sıvı azot kullanılarak hız aşırtıldığında dahi Ryzen Threadripper işlemcisinin gerisinde kalmış. Bu değerde 3327 puan alan işlemci her ne kadar daha düşük frekanslardaki kadar geride kalmasa da 10 puan geride olması sayısal olarak geride olduğu gerçeğini değiştirmez. Yine de benchmark yazılımlarının şok hassas olduğu, kimi zaman testten teste farklılıklar gösterebildiği düşünüldüğünde iki işlemcinin performansını aynı kabul edebiliriz.

    Hız aşırtma değerleri

     
    Peki bu performans canavarı hız aşırtılırsa ne olur? Evet ne yazık ki Ryzen yongaları Intel’in Core işlemcileri kadar yüksek değerler çıkamıyorlar ancak ufak bir yükselmede dahi ciddi bir performans artışı yakalayabiliyorlar. Belki ileride mimari daha da olgunlaştığında daha yüksek frekanslar görülebilir.
     
     
    Sözü daha fazla uzatmadan sonuçlara geçsek iyi olacak. 4.1 GHz’e çıkarılan model 58 391 puan gibi masaüstü sınıfı işlemciler için astronomik sayılabilecek bir skor elde etmiş. Core i9-7900X ise 4.6 GHz’e hızaşırtılmasına rağmen 42 600 civarı bir puan almış. Aradaki fark ise %37 olarak ölçülmüş.
     
    Ryzen Threadripper test edildi, hız aşırtıldı: Nefes kesen sonuçlar! 
     
    Son olarak yonganın Ryzen modellerine göre hızaşırtmaya daha iyi tepki verdiği açıkça görülüyor. Bununla birlikte yonga en hızlı işlemci değil belki ama en hızlı masaüstü modellerinden birisi olmaya aday. Bu nedenle insan ‘’İyi ki 4.5-5 GHz aralığını göremiyor’’ demekten kendisi alamıyor. Ayrıca işlemcinin test sonuçlarının ambargosunun yarın kalkacağını da ekleyerek haberimizi noktalayalım.







  • G4560 daha mantikli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayaller Threadripper hayatlar ryzen r3 :) Aklıma Volkan KONAK' tan elimize verdiler şarkısı geliyor. Hep bu ekonomik durum yüzünden.

  • Yahu threadripper da neymiş? Ben 3 g4560'ı seri bağlar geçerim o işlemciyi.



    Peh...

    Edit: 6 yıl sonunda binbaşı olmuşum. Ryzen konusuna nasipmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrPeltek -- 9 Ağustos 2017; 14:32:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Demek ki yeni rev işlemcilerde o.c. değerleri daha iyi olabilir.
  • Kabul edilemez bu.... Ama benim Ge kırkbeş altmışım vaaaarrrrrrrr ve daha çok fepese veriyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz1122

    bir sürü yerde intelin 16 çekirdekli işlemcisine ait şu tablo verildi

    Ryzen Threadripper test edildi, hız aşırtıldı: Nefes kesen sonuçlar!

    hemen arkasındanda threadrippere ait olduğu idda edilerek şu görsel paylaşıldı

    Ryzen Threadripper test edildi, hız aşırtıldı: Nefes kesen sonuçlar!

    ve tonla insan amd yine batırdı, intelin ölüsü bile amdyi geçiyor, amd sadece cinebench te iyi tarzı şeyler yazdı.

    dedik ki: " zen çekirdekleri neredeyse doğrusal biçimde ölçeklenebiliyor. 3.7 ye çekilmiş bir R1700 single:4697, multi: 25156 skorlarını alırken, 16 çekirdekli 3.4 te çalışan threadripperin o skoru alması çok çok zor.

    öyle bişey olsa amd o işlemci gurubunu utançtan çıkaramazdı. epyc diye bilinen işlemci gurubunun adı bile olmazdı.

    bir daha diyelim: bahse konu threadripper muhtemelen 45.000-50.000 bandında skor alacak o testten"

    ve bugün gördük ki az ısınması ve ısı dağıtımının iyi yapılması nedeniyle tüm çekirdekleri kolayca 4.1e çekilmiş threadripper single:4548 multi:58391 skoru alıyor. cinebench skoru ise 3400e yaklaşmış durumda. ve bunu sadece 1000 dolara veriyor amd.

    böyle olunca tabi threadripper amazonun en çok satılan işlemciler listesinden haftalardır düşmüyor. intelin muadil ürünü 30.luklarda gezerken threadripper 1950 2lik ile 9 unculuk arasında gidip geliyor haftalardır önsipariş olmasına rağmen. amdnin 1000 dolara peynir ekmek gibi işlemci satması bile zen çekirdeğinin ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor başlıbaşına. bu arada birçok yabancı forumda bu sonuçlar ile IPC olarak zen ile core arasında hiçbir farkın kalmadığı idda ediliyor haklı olarak. rakamlar da onu gösteriyor açıkçası

    intelin elinde daha yüksek saat hızlarına çıkabilme, oyun optimizasyonlarında etkili olma dışında bir avantaj kalmadı. core teknolojisi olgunlaşmış bir halde, zen ise daha yolun başında. olgunlaştıkça daha yüksek saat hızlarına çıkacaktır, oyun optimizasyonlarıda giderek artacaktır. intelin işi kolay değil zaten 6/6 i5 çıkardıklarına göre onlarda durumun farkında...

    o haberde ne dh editörlerine ne de haberi okuyan intel fanboylrına bu durumu anlatabildik




  • deniz1122 D kullanıcısına yanıt


    Çekirdek sayısı artması RyZen çipleri için çok bir şey ifade etmiyor. Konuştuğumuz gibi, seçilmiş çiplerde özellikle her çekirdekte 4 ghz'ı tutturması kesin. Bu değerler o yüzden hiç şaşırtmadı.

    Oyun değerleri de bu denli çekirdek sayısına göre iyi görünüyor. Başka bir sitede galiba, Skylake X (7900x- 4.3ghz) tek çekirdekile başa baş gittiği değerler gördüm.

    http://wccftech.com/amd-ryzen-threadripper-1950x-benchmarks-leaked-42-faster-competition/

    Şimdi Intel'in işi daha bir zor. 12+çekirdekli işlemcilerde, 4.3 ghz'den daha epey fazla OC olmadan aradaki abartı fiyat farkını haklı kılacak pek bir şey göremiyorum. 12+ intel çekirdeklerin OC ile veya stock hızlarında ( 7900x'e bakarak) epey çok da güç çekeceklerini düşünmek sanırsam yanlış olmaz (kendi tablolarında yazdıkları sayılar doğrudan çöpe atılabilir). Geriye intel'in bazı sınırlı instruction set'lerinde avantaj kalıyor, yoksa dünya başlarına yıkıldı (karma is a bitch) desek yalan olmaz.




  • coffelakeyi bekliyorum g5560 alip hepinizi tek cekirdekte gomucem (!)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberi yapan @ekrem71 zaten bot. Mesut çevik de fazla anlamaz işlemciden. Ama Erdi Özüağ bile bu test üzerine yorum yaptı yav.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8.nesil pentiumlar çıksın o zaman görecem amdyi

  • Ozaman ne almak gerekir 2k OYUN için?
    Ryzen 1700X , 1800X , Threadrippermi beklenmeli?

    Yoksa

    i7 7700K , 7800 , 7800K mı beklenmeli arkadaşlar?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Inteldekiler bizim forumun bu bölümüne birazcık göz gezdirse g4560'ı çıkarmakta ne kadar büyük bir hata yaptığını anlar (Son kullanıcı için büyük nimet oldu tabi fiyatıyla orası ayrı)

    Konuya gelirsek de önceki testlerin yalan olduğu ortaya çıkmış.

    Threadripper gümbür gümbür geliyor.
  • Yuh, bu işlemciyi parası olan kaçırmaz. Zaten kaçırmıyorda, ön siparişleri patlamış. Ekran kartları gibi karaborsaya bile düşer bu işlemci, zira rakibi intel çok zayıf kaldı. Hatta ne olduklarını bile anlamadılar işin kötüsü. Amd'nin 3-5 sene önceki haline döndüler, herkes dalga geçiyor, amd karşısında işlemcileri hem çok zayıf kalıyor, hemde çok pahalı. 2000$lık işlemcisi anca amd nin bu 1000$lık işlemcisi ile yarışır. Şaka gibi.

  • deniz1122 D kullanıcısına yanıt
    Haberde diyor ki; "Sözü daha fazla uzatmadan sonuçlara geçsek iyi olacak. 4.1 GHz’e çıkarılan model(1950X 'ten bahsediyor) 58 391 puan gibi masaüstü sınıfı işlemciler için astronomik sayılabilecek bir skor elde etmiş. Core i9-7900X ise 4.6 GHz’e hızaşırtılmasına rağmen 42 600 civarı bir puan almış. Aradaki fark ise %37 olarak ölçülmüş.

    Sizin attığınız resimde i9 7960X ise mühendislik örneği olup sadece ve sadece 2.5Ghz hızında test edilmesine rağmen single coreda; 5238 puan, multi coreda ise; 33672 puan almış. Eğer i9 7960X te i79 7900x gibi iyi bir oc potansiyeline sahip olursa; alacağı puanlar daha da yüksek olacaktır. 1950X 4.1Ghz'e oc edilmesine rağmen single coreda; 4548 puan alıyor. Multi core puanı ise çok iyi. Dediğim gibi i9 7960X 'in de oc potansiyeli iyi olur ise daha iyi puanlar alacağı aşikâr. Bir de dikkatimi çeken bir nokta daha var; kullanıcın paylaştığı Geekbench puan resminde sadece puanlar var fakat sistem bilgileri, işlemci bilgisi vs. yok. Hangi işlemci ile de test yaptığı belirsiz.

    Sonuca gelir isek; i9 7960X 'in f/p olarak pek iyi olacağını sanmıyorum. Neticede fiyatları belli. i9 7960X işlemcisi; 1.699$ fiyat etiketine sahip. O yüzden f/p oranı iyi olacak gibi durmuyor. Ama fiyatı önemsemeyipsadece performansa ihtiyaç duyan sektörlerde yine de tercih edilecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 9 Ağustos 2017; 16:07:44 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçen bir konuda 300 dolarlık işlemci 1000 dolarlık işlemciyi oyunda geçti diye muhabbet ediyorlardı. Oyun şu hani Ps4'de Amd Jaguar'ın çalıştırdığı oyunlardan bahsediyoruz, tek çekirdeği hızlı olan frekansı yüksek işlemcilerin diğerlerinden biraz daha iyi performans gösterdiği oyunlardan bahsediyoruz. Onun da devri bitiyor yavaş yavaş, artık piyasada Amd var-rekabet var, 6-8 çekirdek var ve yapımcıların seve seve optimize etmekten başka çaresi de kalmıyor.
  • deniz1122 D kullanıcısına yanıt
    SIGGRAPH etkinliğinde 1950X işlemcisi tanıtılırken sıvı azot ile 4.8Ghze çıkarılmış ve Cinebench 'te 3688 puan almış. 5.2Ghz 'te ise 4122 puan almış.

    Bu arada; Skylake-X işlemciler yanıyor demişsiniz. Bunu neye dayanarak dediniz? Kullandınız mı? Ve ya çevrenizde kullanan mı var? Benim çevremde i7 7820x ve i7 7800x kulanan var. i7 7820X 'i 4.6Ghz değerinde kullanıp işlemcinin gayette serin çalıştığını söylüyor arkadaş. Ek olarak forumda da i7 7820x kullanan var. Adamın attığı Prime95 testine ait sıcaklık değerleri çok çok iyi. Fiyat/performans konusuna ben hiç değinmiyorum. Intel 'in fiyat konusunda zaten uçtuğunu hepimiz biliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 9 Ağustos 2017; 19:34:12 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Frost05 kullanıcısına yanıt
    Saçma sapan konuşma arkadaşım! Ne demek "tapmak" falan? Ben bir tek şeye tapıyorum. O da Yüce Allah (C.C). Çoluk çocuk musun nesin? Sen başka bir şeye tapıyor isen onu bilemem. Sen benim profilimi inceledin de mi böyle yorumlar yazıyorsun? Her bir konuda sadece ve sadece Amd 'yi savunan bir fanboy mu bunu söylüyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 9 Ağustos 2017; 16:33:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gün be gün gittikçe Rising...

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.