Şimdi Ara

ABD ordusu DJI drone'ları artık kullanamayacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Drone ve diğer insansız hava araçlarına ayrı bir önem veren ABD ordusu, artan drone ihtiyacı sonucunda IŞİD'e yönelik operasyonlarda kullanılmak üzere Çinli drone üreticisi DJI'a yüzlerce üzerinde drone siparişi vermiş ve bu drone'ları kullanmaya başlamıştı. Şimdi ise alınan ani bir kararla DJI ürünleri kullanan tüm askeri birimlerin bu ürünlerin kullanımını derhal sonlandırması isteniyor. DJI ürünlerini kullanmama kararının arkasında yatan neden ise siber güvenlik tehlikesi. 


     

    ABD ordusu DJI drone'ları artık kullanamayacak 
    Ordu tarafından paylaşılan bildiride siber zayıflıklar ifadesi dikkat çekerken detaylı bir açıklama yapılmadı ancak bu kararın alınmasında daha önce DJI ürünlerinin tehlikeleri hakkında açıklamalarda bulunan Ordu Araştırma Laboratuvarı ve ABD Deniz Kuvvetleri'nin etkisi olduğu düşünülüyor. Daha önce paylaşılan raporlarda DJI GO 4 isimli uygulama aracılığıyla drone'un video ve ses de dahil olmak üzere uçuş kayıtlarını ABD, Çin ve Hong Kong'da bulunan sunuculara yüklediği ortaya çıkmıştı. Aslında bu ABD ordusunun bu drone'ları kullanmaması için yeterli bir sebep. Üstelik kısa bir süre önce DJI drone'ları hacklemenin ne kadar kolay olduğunu göstermek isteyen bir grup hacker, DJI'ın hazırladığı uçuş yasağı olan bölgelerin haritasına ve yükseklik sınırlamalarına ulaşmaya başarmıştı. 


     

    Kararın ardından açıklama yapan DJI sözcüsü ise kendilerinin söz hakkı olmadığı ve kendilerine danışılmadan alınan kararı görmekten üzüntü duyduğunu dile getirirken ABD ordusu ya da farklı bir organizasyonla birlikte çalışmaktan her zaman mutluluk duyduklarını belirtti. Sözcü siber meseleler ile ilgili endişelerinin olduğunu ve ordu ile "siber zayıflıkların" ne olduğu konusunda konuşup uzlaşma sağlayacaklarını da açıkladı.



  • endüstriyel ya da askeri sınıfta olmayan hobi amaçlı bir ürünle terörist haklamaya çalışan şapşik amerikalılar..

    ya ürün gerçekten işe yaramadı,

    ya da tersine mühendislikle kendileri imalata başladılar,

    yemezler
  • Tersine mühendislik yapmalarına gerek yok ki adamlarda bunun 10 kat daha iyisini yapicak teknoloji var niye tersine mühendislik işine girsin ufacık bı drone için ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artık siz düşünün kulandıgımız hava araçları f16 dahil kullandıgımız elektronik yer araçları radardan tutta ihalara kadar bu araçların verileri nerelere gidiyor vey depolanıyor.. kıçı kırık çekirge sürüsü çin bile oyuncallarla bilgi topluyor micro makro işlemciler elektronik devler üretmedikce her aygıt tehlikeli ve asla güvenlik açısından sağlamda deiliz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GkhnAkyolTr

    Tersine mühendislik yapmalarına gerek yok ki adamlarda bunun 10 kat daha iyisini yapicak teknoloji var niye tersine mühendislik işine girsin ufacık bı drone için ?

    bide o bahsettigin sahış yemiyormuş yemezmiş kül yutmaz necati forum zeka yaş ortalamasını temsil ediyor bahsi geçen arkadaş
  • Lütfen editörler olarak Türkçeye az biraz da olsa özen gösterin, "DJI'a yüzlerce üzerinde drone siparişi vermiş" diye bir cümle yok. İmla hatasını bir yere kadar anlarım ama anlamsız saçma kelime dizilimleri olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myhotyro -- 6 Ağustos 2017; 0:17:0 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.