Şimdi Ara

Xiaomi yeniden akıllı telefon pazarında ilk beşte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi yeniden akıllı telefon pazarında ilk beşte


    Akıllı telefon pazarı artık Çinli üreticilerin birbirleri ile kıyasıya bir rekabete tutuştuğu günleri yaşıyor. Samsung pazarda mutlak liderliğini sürdürürken Apple’ın bile ikinciliği yavaş yavaş tehdit altına girmeye başladı.


     


    Çin etkisi

     


    Strategy Analytics tarafından hazırlanan ikinci çeyrek raporuna göre Samsung pazarda liderliğini sürdürdü. 79.5 milyon adet telefon satan firma yıl bazında yüzde 5 artış yaşarken Galaxy S8 serisi 20 milyona ulaştı. Firmanın pazar payı buna rağmen bir miktar azalarak yüzde 21.1 oldu.


     


    İkinci Apple ise 41 milyon iPhone satarak ikinciliğini korudu. Pazar payı ise yüzde 11.4 oldu. Bununla birlikte Huawei’nin Apple’ın ensesine yapışmış durumda. 38.4 milyon akıllı telefon satan firma yüzde 10.7 pazar payına ulaştı. Firmanın uzun vadede Apple’ı geçme planları var. Önemli yeniliklerle bunu başarabilecek potansiyele sahip.


     


    Ayrıca Bkz.Sony ikinci çeyreği yükselişle kapattı

    Dördüncü Oppo 29.5 milyon adet satış yaparak pazar payını yüzde 8’e çıkardı. En büyük sürpriz ise Xiaomi’den geldi. Uzun süredir ilk beşten uzak kalan firma 23.2 milyon akıllı telefon satarak hemşehrisi Vivo’yu geride bırakmayı başardı.


     


    Xiaomi özellikle tüketiciye daha yakın olacağı fiziksel satış noktaları ile etkili olmaya çalışıyor. Elbette fiyat-performans çizgisini çok iyi koruduğu akıllı telefon modelleri bunun karşılığını fazlasıyla veriyor.


     


    Pazarın geneline bakarsak yüzde 5.5 civarında bir artış söz konusu. Toplamda 360 milyon satış yapıldı. Uzun süredir akıllı telefon pazarı yüzde 1-2 civarında artış gösteriyor ve daralmanın işaretlerini veriyordu. İkinci çeyrek bu açıdan biraz ümit verici oldu. Elbette yıllık 1.2 milyar telefonun satıldığı pazarda artışlar da tek haneye sıkışmış durumda. Önümüzdeki dönemde de bu böyle olacak. 


     







  • xiaomi bu kadar satışı hak eden bir firma gerek belli seviyede yazılım desteği olsun (miui arayüzünü sürekli geliştirmesi) çıkarttığı f/p ürünler olsun (sadece telefon değil)

  • Huawei kesinlikle en kötü 2. sırada olmalıydı... Oppo ne be?

  • Satış yada pazar payı değil ki önemli olan. Sattığın bir birim maldan ettiğin kar önemli olan. Bunun da aslan payı herzaman ki gibi Apple'ın. Bu işten adam akıllı kar eden tek firma sonra Samsung.

  • Oppo, Vivo gibi firmalar bu kadar cok telefon satiyormudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MDV

    Oppo, Vivo gibi firmalar bu kadar cok telefon satiyormudur?

    Oppo, Vivo, Oneplus zaten BBK Electronics'e bağlı alt markalar.
  • Xiaomi telefonlar fiyat performans olarak cok iyiler ama yaklasik 9 ay once alinmis Mi5 ve Mi5s de bootloop sorunu yasadim. Hicbir sekilde duzelmiyor, Xiaomi merkeze yazdim, aliexpressten alinan telefonlara hizmet vermiyoruz dedi. Telefonlar gunluk kullanim esnasinda bootloop a girdi, flash yaparken falan degil, artik Mi telefonlara biraz daha supheli yaklasiyorum. 9-10 ayda cop olup atmak zorunda kalacaksam fiyat performans dengesinde cok geride kaliyor.

  • husNUKE kullanıcısına yanıt
    bootloop genelde anakart arızasından oluyor büyük ihtimal herkesin yaşamadığı bir talihsizlik yaşadınız biraz şans meselesi üzücü
  • MDV kullanıcısına yanıt
    Çin veya asya pazari diye de genisletebiliriz, cok genis pazar hocam. Uretim de yerinde gerceklestigi icin lojistik masrafi da az. Asya insanin da alim gucu avrupa ve amerikaya gore daha dusuk olmasindan mutevellit yerli urunlere ragbet daha fazla. Ustelik yabanci firmalara karsi vergi olsun yazilimsal olsun kisitlamalar oldugu icin diger ithal markalar zorlaniyor. Appstoredan vpn uygulamalarin bolgesel olarak kaldirilmasini delil olarak gorebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu leş huawei geçsin başka birşey istemiyorum

  • TR için yazıyorum Allah huawei'nizi servisedüşürtmesin. %99 tüketici mahkemesi, sinir krizi garantili.

  • Satıyor da güncelleme nerede mi 5s e hala 7 gelmedi

  • LG bitmiş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tim Cook bile gecen çinli ureticilerin basarısından soz ediyorlardı.en son teknolojiyi cok uygun fiyatlara satabildiklerinden bahis ediyordu...Artık donanım ve yazılım anlamında cihazlar belli bir seviyeyede geldi bundan sonra fiyat en onemli kıstas..

  • Teşekkürler
  • Apple ile samsung daha çok pazar kaybedecek. Rekabet bunu gerektirir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xloud

    Huawei kesinlikle en kötü 2. sırada olmalıydı... Oppo ne be?

    OnePlus cihazlar o marka çatısı altında üretiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umarım bu yükseliş fiyatların da yükselmesini sağlamaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vivo'nun aşağıya düşme sebebi ortağı oppo ile benzer özellikte cihaz sunmaları. Bence artık bunları direkt BBK diye anmaları lazım saçma oluyor böyle sonuçta ikisi de aynı şirketin üreticileri toplam kasaya ne gidiyor görsek iyi olurdu.
    Lenovo da sürünmeye devam etsin üçüncülük avantajını kullanamadı. Halbuki Huawei ve Xiaomi orayı görebilmek için nelerden feragat etti. LG ve 2012'nin htc'si de aynı şekilde. Boşu boşuna kendilerini harcadılar.
    Bir de şu Huawei Apple ile yer değiştirip hak ettiği yere gelse tam olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar forumda da gördüğüm kadarı ile hala bir çok kişi TR de oppo vivo xiaomi meizu gibi markaları bilmiyor ve hala markacilik yapıyorlar onu alacağına Samsung alsaydın lg alsaydin.Bak benim telefonum sony kamerası 21mp gibi cahiller dolu adamlar herşeyi MP olarak sanıyor.biri diyor ki iPhone da 1gb ram var benimkinde 3gb ram var o zaman benimki daha iyi,bilmiyorlar ki yazılımın önemini o yüzden bu tür markaların Tr de daha etkin olması lazım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.