Şimdi Ara

MSI GE62VR 7RF - Apache Pro Detaylı İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde bu bilgisayardan aldım. Almadan önce internette herhangi bir dilde yazılmış ne kadar inceleme, ne kadar video varsa hepsini defalarca izlemiştim, ben de ürünü aldıktan sonra bir inceleme yapmak istedim. Türkçe olarak yapılmış çok fazla inceleme de bulunmuyor. Objektif olarak bütün detaylarıyla inceleyerek olumlu ve olumsuz yönlerine değineceğim, almayı düşünenler için iyi bir rehber olmasını umuyorum, ürüne sahip olanlar içinse düşüncelerimizi karşılaştırabileceğimiz bir konu olabilir, modelle ilgili bir ana konu da yok zaten.

    Bu bilgisayardan önceki bilgisayarım lenovo z580 idi, aldığımda içindeki gt635M alt-orta sınıf ekran kartları statüsünde yer alıyordu. Böyle çağın gerisinde kalmamış bir bilgisayarı ilk defa kullanıyorum, bu sebeple beni performans olarak etkiledi doğrusu.

    Özellikler

    Intel core i7 7700 HQ işlemci - 16 GB DDR4 2400 MHZ RAM
    Nvidia Geforce GTX 1060 - 3 GB GDDR5 VRAM
    1 TB 7200 rpm HDD – 128 GB SSD
    802.11 ac Wi-Fi
    Bluetooth 4.2
    2 adet 4w hoparlör – 3w subwoofer
    15.6" Full HD (1920x1080) mat IPS panel

    Özellik olarak bakıldığında gayet f/p bir ürün gibi görünüyor. Ancak biliyorsunuz bu tarz çok güç tüketen güçlü bir bilgisayar alacaksanız iyi tasarlanmış olması gerekiyor yoksa ileride donanımsal ve yazılımsal sorunlarla karşılaşmanız kaçınılmaz olur. O yüzden F/p olması tek başına bir tercih sebebi değil.

    Göze çarpan bir nokta gtx 1060’ın 3 gb olması. İleride oyun testlerinde de görebileceğiniz gibi en azından şimdinin oyunlarında hiçbir sorun çıkarmıyor, 2 gb vram kullanımının üstüne çıkan pek bir oyunla dahi karşılaşmadım. Diğer yandan tesadüf mü bilmiyorum ama msi forumlarında özellikle ısınma ile ilgili sorun yaşayanlar hep 6 gb’lık modeli kullananlar. Yabancı ülkelerde 6 gblık model de yaygın olarak satışta olduğu için ve fazla fiyat farkı olmadığı için genelde 6 gblık model tercih ediliyor, onunla da ilgili olabilir bilemiyorum. Ancak dediğim gibi 3 gb vram bize fazlasıyla yetiyor.


    İlk Bakış

    Ürün çok iyi bir şekilde kutulanmış olarak geliyor. 383 x 260 x 27~29 mm kalınlıklarında, ortalama boyutlarda bir dizüstü bilgisayar olarak karşımıza çıkıyor. 1800 W AC adaptörü bir tuğlayı andırıyor. Ağırlığı ise yine orta düzeyde, 2.4 kg.
    Kapağı açtığımızda sol üst tarafta açma kapama düğmesi, yanındaysa steelseries ve turbo modu düğmeleri var. Turbo tuşuna bastığınızda gpu ve cpu fanları maksimum seviyeye çıkıyor.

    Eşantiyonlar

    Bir çok satıcı yanında sırt çantası ve mouse hediye ediyor ürünle birlikte. Gelen mouse da farklılık gösterebiliyor, bazı satıcılar Steelseries Kinzu mouse yollarken, bana "MSI Red LED Gaming Mouse III - Dragon Edition" geldi. İlk başta acaba steelseries daha mı iyi olurdu dedim ancak bu mouse gerçekten çok ergonomik ve kaliteli tasarlanmış, uzun süre boyunca kullanmayı düşünüyorum. Bozulursa da aynısından alırım. Mouse’un yazılımı bulunuyor, ama kurmadan da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Normalde yazılımsız mouse’lar çok kalitesiz olur, ama bu mouse yazılımsız da olsa kullanılabilecek şekilde tasarlanmış. Yazılım ile birlikte makro ataması, dpi özelleştirmeleri yapabilirsiniz. Bu mosue'un piyasa değeri yaklaşık 30 dolar. Sırt çantası ise 50 tl civarlarında, ortalama kalitede, sağlam bir çanta.


    Tasarım


    Dış tasarımı diğer ge62 modellerinden pek farklı görünmüyor-çünkü aynı:D-. Bu konuda pek değişiklik yapmamaları isabet olmuş, bir önceki nesil oyun bilgisayarları içinde kasa tasarımı en yerinde olan marka msi idi benim gözümde. İyileştirmek adına bozmamak için iyi bir tercih, gelecek modellerde yeni bir tasarım tabii ki gelebilir ama bu tasarım bana sorarsanız diğer markaların hayli önünde. Arkasındaki ışıklı msı logosu, fırçalanmış aliminyumla birlikte gerçekten zarif. Ancak parmak izi bıraktığından söz etmem gerekiyor. Özellikle kapağa dokunduğunuzda parmak izi kalıyor. Bu insanlar için neden bir sorun, bilmiyorum. Bir bezle silince hemen geçiyor.

    Ne çok parçayı az alana sıkıştıracağız diye ısınma problemlerine yol açacak kadar küçük, ne de taşınmasını engelleyecek kadar büyük tasarlanmış. Bir oyun bilgisayarının nasıl olması gerekiyorsa öyle olmuş bana sorarsanız. Bunun yanında ekran hayli ince tasarlanmış. Menteşeler en uç kenarlarda yer aldığından, ekrana en küçük bir baskı esnemesine sebep oluyor. O konuda pek güven vermedi açıkcası, dikkatli kullanılması gerekiyor. Yani ekran ortadan küçük bir darbe alsa ekrana güle güle demek zorunda kalabilirsiniz. Ancak onun dışında 2 defa elimden düşürdüm, bir şey olmadı. Oldukça da sert düşürmüştüm, boyum 1.90, elimde baya yukarda taşırken düşmüştü, bir sorun olmadı.

    Donanım/Giriş-Çıkış birimleri

    Donanımda ilk dikkati çeken steelseries RGB klavye oluyor. Bu bilgisayarın en iyi ve ayırt edici özelliklerinden birisi klavyesi. Ben şahsen ışıklı kullanmaya alışık olmadığım için ışıkları nadiren açıyorum, ama onun dışında da yazma hissiyatı olsun, tuşe olsun, konumlanma olsun, gerçekten inanılmaz bir detay steelseries klavye. Onun yanında numerik tuştakımı da tabii ki bulunuyor, Fn tuşları da oldukça fonksiyonel.
    Touchpade gelince, ilk başta eski kullandığım touchpadlerin hissini vermedi. Ancak bir süre kullanınca ne kadar akıllıca tasarlandığını anladım. Biraz zor algılıyormuş gibi geliyor, ama aslında öyle değil. Masaüstünde veya oyunlarda eliniz çarpmasın diye yazılımsal olarak öyle tasarlanmış. Bir kaç defa elim touchpade değip “olamaz şimdi başka bir yer açılacak” dediğimde algılamadığını fark ettim. O konuda da 10 puan alıyor msi.

    Hoparlörlere gelince. Ön tarafta size bakan kısımda konumlandırılmış hoparlörler. Bu hoparlörleri kullandıktan bir süre sonra eski bilgisayarımın hoparlörlerini tekrar kullanayım dedim, normalde sesi %50nin üzerine çıkarmayan ben, sesi fulledim, ona rağmen az geldi. Yani tatmin edici bir ses deneyimi sunuyor sanırım. Cızırtı vs. ile de hiç karşılaşmadım. Fakat benim favori hoparlör konumum kesinlikle orası değil. Klavyenin üstünde kalan kısımda olmasını seviyorum hoparlörlerin, o da bu tarz bir bilgisayarda pek mümkün değil. Bu konuma da kısa sürede alıştım, hoparlör konusunda da fena iş çıkarılmamış.

    Sol tarafta altın kaplamalı mikrofon ve hoparlör girişleri, 2 adet USB 3.0, 1 adet USB 3.1 type C, mini display, ethernet ve HDMI girişleri bulunuyor. Sağ tarafta ise 1 USB 2.0, kart okuyucu ve DVD sürücüsü var. Bana sorarsanız DVD okuyucu olması çok iyi olmuş, iyi ki koymuşlar. Günümüzde pek lazım olmuyor ama nadiren de olsa ihtiyacınız olabiliyor, o konuda da memnunum. Giriş çıkış portlarına az-çok diye eleştiri yapmayacağım. Herkesin kullanımı farklı olabilir sonuçta. Söyleyebileceğim şudur ki benim gibi bir kullanıcı için yeterli.

    Ekran

    MSI GE62VR 7RF - Apache Pro Detaylı İncelemesi


    15.6" Full HD (1920x1080), IPS panelimiz olduğundan bahsetmiştik. Ekranı ilk açtığımda renklerin canlılığı hoşuma gitti, mat olması yansımayı ciddi oranda azalttığı için benim gibi gündüzleri pencereden yansıma yapabilecek yerlerde kullanıyorsanız parlaklığı arttırdığınızda güneşin sizi engellemesinden kurtulabilirsiniz. Mat olmasının yanında ips, bir çok kişi ips panelleri tn panellere tercih ediyor. Ben şahsen tn olsun isterdim, yanlardan da görünebilmesi ips’in en önemli özelliği. Benim gibi sandalyesinde şekilden şekile girenler için farklı yönlerden baktığınızda gözünüzü yormuyor en azından. Dizüstü bilgisayarların ekranlarında alınabilen en düşük bekleme süresi; 5 milisaniyelik tepki süresi var.

    Açık konuşmak gerekirse benim bir ekrandan beklentim, “gözümü bozmasın, güzel bir şekilde bana görüntü versin” yeterlidir. Bazı yerlerde ışık sızmasından söz edilmiş. Bilgisayarda siyah bir ekran açık olduğunda(ekran koruyucusu vb) kenarlardan biraz ışık geliyor, sanırım ışık sızması o. Eğer bu sizin için önemli ise değerlendirmeye alabilirsiniz. Ama zannediyorum her ips modelde oluyormuş.

    Onun dışında, mat ips panel olmasının gündüz kullanımda çok işinize yarayacağından bahsetmiştim, ancak parlaklık konusunda çok tatmin edici gelmedi bana. Akşam saatlerinde %75 parlaklık işinizi görüyor. Gündüz %100 yapmadan kullanmak pek mümkün gelmedi. Normalde ben parlaklığı %100 hiçbir zaman yapmam, %50 civarlarında kullanırım. Ama bu ekran normal şartlar altında %100 olarak kullanılması için tasarlanmış. %50nin altında kullanmaya kalkarsanız kör olabilirsiniz, zifiri karanlıkta bile %40 anca kurtarıyor. Tabii, bu ekranın piyasadaki rakipleriyle karşılaştırıldığında genel olarak çok daha iyi olduğunu söylemekte yarar var.

    Performans
    Geldik performansa. Bir çok oyunu denedim elbette, özelliklere bakılınca nasıl bir performans alındığı konusunda çok süpriz bir durum yok. Yine de merak edenler için bir kaç oyunun fps testlerini video olarak ekledim. Asıl bahsetmek istediğim konu burada ısınma olacak.

    For Honor Benchmarkı;


    Overwatch Benchmarkı;


    Isınma

    Saatlerce yoğun biçimde oyun oynadıktan sonra sıcaklık 92-93 derece oluyor. Gördüğüm en yüksek sıcaklık bu oldu, Onun dışında da çabuk yükselip çabuk düşüyor sıcaklık. Örneğin 10 dakika oynayınca 85 dereceye yükselebiliyor gpu sıcaklığı. Kapatınca 1 dakika içinde geri 50 dereceye düşüyor. Ortalama günlük kullanımda, saatlerce açık kalsa da cpu 40-50 derece arasında oluyor. Biliyorsunuz bu bilgisayardaki cpu ve gpu 100 dereceye kadar dayanıklı, yani 100 dereceye kadar sorunsuz çalışabiliyor. Onun için 90 dereceden endişelenmeye pek gerek yok sanırım. Saatlerce kullandıktan sonra, klavyenin üst kısmında gpu ve cpu bulunduğu için orası yumurta kırsanız pişecek kadar sıcak oluyor, orasıyla pek işimiz de yok zaten. Onun dışındaki yerler de pek rahatsız edici derecede ısınmıyor-hatta hiç ısınmıyor-. Sadece, touchpadin yanındaki el koyduğumuz kısmın altında hdd bulunduğu için biraz elinizi terletebiliyor, bu bir eksi olabilir.

    Genel Puanlama

    Artıları;
    +Süper yüksek performans
    +Sağlam alüminyum kasa
    +Güzel dizayn
    +Steelseries Klavye

    Eksileri
    -Daha iyi soğutulabilirdi
    -Ekranı parlaklığı daha yüksek olabilirdi.

    Genel olarak baktığımda gayet memnunum. Almayı düşünenlere kesinlikle tavsiye ediyorum. Kullanmaya devam ettikçe karşılaştığım olumlu ve olumsuz yönlere göre konuyu güncelleyeceğim.

    Skor :
    MSI GE62VR 7RF - Apache Pro Detaylı İncelemesi

    1 puanı el terletmesinden ve ekranın yeterince parlak olmamasından kırdım. Şu an için tecrübe ettiğim başka bir olumsuz yan yok. Bütün tecrübelerimden elimden geldiğince bahsetmeye çalıştım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İçe göçmüş R1 tuşu -- 20 Temmuz 2020; 12:10:44 >







  • Ben de bu pcden almayı düşünüyorum. Çok güzel inceleme olmuş. Ellerinize sağlık.
  • MAT EKRAN olmasından dolayı ekran parlaklığı , olmayanlara göre zayıf kalır ( teknik olarak böyledir )

    Bu tamamen tercih meselesidir , bana kalsa MAT EKRAN'lı panel almam veya değiştiririm sonuçta panel değişebilen bi parça

    DİPNOT: 1800W yazmışsınız adaptör için , 180W olacak ....


    Elinize sağlık bilgiler için ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 27 Ağustos 2017; 22:4:38 >
  • merhaba arkadaslar bende bu cihazi aldim

    en basta g-sync olmamasi etki etmez pek dedim ama fps oyunlarda cok etki ediyor.

    cs:go oynayamiyorum bildigin


    fps_max ile60 yapiyorum yine olmuyor ekranda kirilmalar cok fazla oluyor.

    bunun bir cozumu yokmu acaba aldigima pisman oldum neredeyse o kadar para cop oldu resmen .




  • hocam bu klavye ışıklarını temelli kapatmanın bir yolu var mı ? her açtığımda tekrar yanıyor ışıklar
  • stell series programindan kapadim ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de hepsiburadanın kdv indirimini görünce dayanamadım aldım cihazı.6000 liraya geldi.Bakalım elimize ulaşımca birkaç şey de biz karalarız artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Van Wilder

    hocam bu klavye ışıklarını temelli kapatmanın bir yolu var mı ? her açtığımda tekrar yanıyor ışıklar

    Yazılımı kullanarak kapatırsanız windows başlatılırken bir kaç saniye yanar ama yazılım devreye girdikten sonra kapanması lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.