Şimdi Ara

Turkcell SUPERBOX'la evlere özel 4.5G hızında internet geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
1
Favori
23.858
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Turkcell SUPERBOX'la evlere özel 4.5G hızında internet geliyor

    Turkcell, evlere 4.5G hızında internet götürmek için geliştirdiği yeni ürününün ön satışına başladı. Türkiye’de bir mobil operatör tarafından sunulmasıyla ilk olan ve SUPERBOX adını taşıyan inovatif cihaz, fiber erişimi olmayan ve ADSL’den beklediği performansı alamayan evler için benzersiz bir çözüm sunuyor.

     

    WTTH (Wireless to the home) teknolojisi kullanılarak geliştirilen SUPERBOX, içinde bulunan SIM kart sayesinde, başka herhangi bir internet şebekesine ihtiyaç duymadan bulunduğu yerdeki 4.5G baz istasyonuna bağlanıp, internet hizmeti sunabiliyor.

     

    Kablodan bağımsız olarak evlere havadan 4.5G hızında internet sağlayacak SUPERBOX ile Türkiye’nin her yerinde tüm evler 4.5G hızında internete kavuşabilecek. 4.5G teknolojisi ile çalışan ve kabloya ihtiyaç duymayan, elektrik prizi olan her yere taşınabilen SUPERBOX ile ev internetinde yeni bir dönem başlayacak.

     

    Ayrıca Bkz.Çift kameralı Asus ZenFone 4 ortaya çıktı
    Bu yeni teknoloji sayesinde, bulunduğu bölgede fiber interneti bulunmayan ve yalnızca ADSL hızıyla yetinmek zorunda olan aynı zamanda sabit internetini yazlığına da taşımak isteyen evler, kablolardan bağımsız, 4.5G hızında ev internetine kavuşacak. Mevcut sabit ürünlerle hız ve deneyim beklentisini karşılayamayan kullanıcılar, başka herhangi bir internet şebekesine ihtiyaç duymadan SIM kart takılı SUPERBOX cihazı üzerinden bulunduğu yerdeki 4.5G baz istasyonuna bağlanıp, 4.5G hızında internet hizmeti alabilecek.

     

    SUPERBOX’ın ön satışına başlandı


    Türkiye’nin her yerinde hizmete sunulacak SUPERBOX’a öncelikle Turkcell Platinum müşterileri Platinum uygulaması üzerinden ön başvuruda bulunabiliyor. Talepte bulunan müşterilerin adreslerine Turkcell özel hizmet ekipleri giderek kurulum için uygunluğu tespit edecek. Ardından kurulum yapılarak internet kullanımı aynı anda aktif hale getirilecek. Turkcell ayrıca, SUPERBOX sahibi olacak ilk 500 Platinum müşterisine tablet de hediye edecek.

     

    SUPERBOX ile sunulacak yüksek hız ve kapasiteler sayesinde evlerde kullanıcı deneyimi bir üst aşamaya geçecek. Böylece kullanıcılar interneti bağladıkları cihazlarından, TV+, fizy, BiP, Dergilik ve lifebox gibi Turkcell servislerini de rahatça kullanabilecek. SUPERBOX’ta sunulan paketlerin ücretleri ise 50GB 139TL, 100GB 199TL, 200GB 249TL olacak.







  • Superonline o kadar harladı, gürledi, WTTH dedi, Telekoma isyanımız var dedi, sonunda telekomdan daha sağlam para söğüşleme taktiği bulmuş. Biz adamlara diyoruz akn, sınırsız özgür internet, adamlar diyor biz sizi yeterince beceremedik dur bir de buradan becerelim.



    İyi ki iptal ettirmişiz bunlar adam olmaz.
  • 2 böbrek fiyatı

  • Fiyatları epey düşürmen lazım tok esnaf!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 2 Ağustos 2017; 21:43:05 >
  • Hey yavrum fiyatlara bak, sanki CIA internetine bağlanıyoruz

  • Güzel iş ama o fiyat hiç olmamış. Forumdaki fiyattan yani 79 TL'den çıkması gerekirdi 50 GB netin. Çok ama çok pahalı bu haliyle.

  • Fiyatlar duserse rakipsiz olur. alt yapi sorunuda olmaz guzel olir rekabet ortaminida kizistirir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim burada Türkcell Fiber baz istasyonu var ve 2 Tb hat kapasitesi yane omurgası var yedekli çıkışları var uydu bağlantıları mevcut AKK'li ve fiyat indirmesi dahilinde kesinlikle rakipsiz olur ve Türk Telekom'u çökertir biraz mantıklı hareket ederlerse kesinlikle müşterileri kendine çeker!

  • Biraz daha ucuza satıp sürümden kazanalım demiyorlar. Hep yolalım hep kazanalım..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei



    Ulan ben de Turkcell üretti zannettim okurken.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NitroNos

    Bizim burada Türkcell Fiber baz istasyonu var ve 2 Tb hat kapasitesi yane omurgası var yedekli çıkışları var uydu bağlantıları mevcut AKK'li ve fiyat indirmesi dahilinde kesinlikle rakipsiz olur ve Türk Telekom'u çökertir biraz mantıklı hareket ederlerse kesinlikle müşterileri kendine çeker!

    Turkcell'den sonra en yüksek 4G hızı sunan Türk Telekom konuma göre 50 ile 150 mbps arasında ben genelde 80 ile 100 mbps arası hız görüyorum. Eğer onlarda bu işin içine girerse Turkcell'den daha uygun fiyata satış yaparlar. Bu işte TT'nin 4G baz istasyonu olduğu yerlerde Turkcell'in elinde patlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunlar bile kotalı :D

  • cep internetine koyduğu kota ne ise bunda da aynısı olacak, kesin eminim.

    kktc'de ki turkcell'de, WISP işi yapıyor ayrıca (kıbrısonline ile birleşmeli) ve günlük 1GB gibi adil kullanım politikaları var. yani ev interneti olamaz ama öyle reklam ediyorlar.

    yani gsm operatörlerinin verdiği her türlü internet, ancak internetin hiç olmadığı remote yerlerde ya da mobilden birşeye bakmak için kullanılır. düzgün sınırsız hız veremezler mi isteler diye sorarsanız da, verirler ama işlerine gelmiyor derim.

    WISP işi de ayrıca remote yerlerde yapılıyor dünyada, ama gel gör ki kktc'nin 80%'i en işlek yerlerde bile WISP kullanıyor. nedenide fiber altyapısı yok (vdsl2, ftth yok). hiç yoktan kotasız yüksek hıza sahip olanları var. pahalı ama havadan fiber gibi oluyor düzgün yapılırsa.

    edit: araştırınca bunu buldum,http://www.dslreports.com/shownews/Verizon-5G-Will-Deliver-Gigabit-Speeds-UltraLow-Latency-136341

    dediğim gibi esas WTTH 5G ile gelecek ama görüyorsunuz ki şu yabancı forumda bile insanlar kotaları alay konusu ediyorlar

    açıkçası kablosuz fiber yerine, her yere fiber kablo döşemeye odaklansaydık...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 2 Ağustos 2017; 22:3:33 >




  • bu arada WISP ile bunu karşılaştırmayın. ilk defa görüyorum WTTH terimini, 2007 yıllarında turkcell ilk 3G'yi kktc'de denemeye başlayınca, MTE 3G modemlerle evlerede internet sunmuştu 3G üstünden. aslında bu da bir nevi WTTH, fakat anladığım kadarıyla WTTH, FTTH'a rakip veya successor'u olarak gösteriliyor, bana göre alakası yok.

    WISP baz istasyonlarından alınan verim bundan alınamaz. 5G ile ancak işler değişebilir yüksek ihtimal, o kadar yani.

    WISP'nin yaptığı ise (bilmeyenler için), çok basit örnek ile açıklayayım, gsm baz istasyonlarından daha az maliyetli, ubiquiti ve mikrotik marka genelde sector vericileri oluyor, bunlar yüksek verim için 360 değilde 120 derece noktalara isabet alıyorlar, bunlara bağlı noktadan noktaya (P2P) airfiber oluyor ya da direkt fiber kablo ile besleniyorlar (backbone). evinizin çatısında da wireless anten kuruluyor, bu 120 derecelik baz istasyonlarını direkt hedef alan. sonuç ise, eğer düzgün yapılırsa normal sabit ftth kalitesinde internet, ne az ne fazla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 2 Ağustos 2017; 21:58:19 >




  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Türk Telekom önce Fiber altyapısını çekip baz istasyonlarını en az 1800 mhz 4.5G veya yeni teknoloji 5G Yaparsa iyi olur ama ne yazık ki Türk Telekom Santralinin yanıdaki baz istasyonlarına yakın olmama rağmen 4.5G hizmeti veremiyor Türk Telekom onu geçtim 3G bile 3 diş çekiyor maksimum 14 mb hız gördüm.

    Türkcell ise 100/50 Mb hızı gördüm ki bu telefonun desteklediği en yüksek alıcı değeriyle eş değer İphone 5s Cat3 100/50 alıcı seviyesi var.
  • Sanki cok buyuk yenilikmis gibi tanitilmis da mobil routerler yillardir var ve kullaniliyor. Biz yillardir ucaklarda kullaniyoruz, crkim ilan heryerde wifi ile internet erisimimiz oluyor.



    Hatta buda en son modeli, LTE desteklisi



    http://www.tp-link.com/lk/products/details/cat-4692_M7350.html



    Huawei'ninde boyle cok modelleri var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz 8 mbps hızı görünce seviniyoruz, bunların bahanesi kota. aslı ne kadar para o kadar hız. turktelekom mahkumiyetine devam....

  • Yalan la bunlar. Eve ekip gelip bakacak baz istasyonu iyi çekiyorsa cihazla birlikte güzelce geçirip gidecekler. Çekmiyorsa da artık müşteri ne bok yerse yesin diyip yine geçirip giderler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatı kazık olur şimdi bunun...

  • "KABLODAN BAĞIMSIZ OLARAK EVLERE HAVADAN 4.5G HIZINDA İNTERNET SAĞLAYACAK SUPERBOX ILE TÜRKİYE’NIN HER YERİNDE TÜM EVLER 4.5G HIZINDA INTERNETE KAVUŞABİLECEK." demişsiniz. Türkiyenin her yerinde, her evde 4.5G varmı ki? Neyin kafasını yaşıyorsunuz?

  • Bunun çoktan yaygınlaşması lazımdı. Geç kalındı.

    20 Mb hız sınırsız 70 tl falan olursa tercih edilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.