Şimdi Ara

Samsung’un yeni yonga setleri detaylanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung’un yeni yonga setleri detaylanıyor


    Yonga pazarının yeni lideri Samsung’un önümüzdeki dönem için hazırladığı Exynos yonga setleri hakkında daha detaylı bilgiler geldi. Firma farklı segmentlere yönelik farklı donanımda yonga setleri hazırlıyor.


     


    4 farklı model


     


    Yeni yonga setlerinden ilki Exynos 9610. Exynos 9610 yonga setinde 4 adet Cortex-A73 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeğinin yer alacağı ifade ediliyor. Yonga seti 10nm üretim sürecine sahip olacak. Böylece yüksek performans düşük enerji tüketimi ile sunulacak. Yonga setinde Mali-G71 grafik birimi bulunuyor. Ayrıca 600Mbps indirme hızlarına ulaşan bir Cat. 13 LTE modem de mevcut.


     


    Exynos 7885 yonga seti bir alt sınıfa konumlanmış. 2 adet Cortex-A73 çekirdeğine 4 adet Cortex-A53 çekirdeği eşlik ediyor. 14nm süreci ile üretilen yonga seti sınıfında iddialı olacak.


     


    Exynos 7872 ise 2 adet Cortex-A72 ve 4 adet Cortex-A53 çekirdeği barındırıyor. Tatmin edici bir performans sunması beklenen yonga setinde Mali-G71 grafik birimi ve 300Mbps hızlara ulaşan Cat. 7 modem yer alıyor. Modemin tüm Çin iletişim altyapılarına uyumlu olduğu ifade ediliyor. Yani Exynos 7872 daha çok Çin’e gidecek telefonlarda kullanılacak.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung’dan tarihi rekor: 12.7 milyar dolar faaliyet karı

    Son olarak 9800 serisinden bahsediliyor. Gelecek yılın amiral gemilerinde kullanılacak yeni seride önemli bir iddia mevcut. Galaxy S9 modelinde 10nm sürecinde bir yonga seti kullanılacakken Galaxy Note 9 modelinde ise 7nm sürecine geçişi göreceğiz. Samsung’un üretim süreçlerindeki potansiyelini göstermek adına böyle bir sıçrama yapacağı ifade ediliyor.


     


    Exynos 9610 yonga seti için Galaxy A serisindeki tepe model iddiaları mevcut. Exynos 7885 yonga seti ve Exynos 7872 ise daha aşağıdaki modellerde kendisine yer bulacak. 


     







  • Helal olsun 10 sene önce d900 den nerelere geldi adamlar ve büyümeyede çok daha hızlı devam ediyorlar

  • bakalım samsungun üç kağıtlarını anlamış element çıkacak mı yorumlardan... ben buldum...

  • Samsung hiç bir zaman çıktığı yılın tepe model s serisi telefonundan üst seviye işlemci kullanmadı note serisinde. Yani 7nm olayı hikaye. Şu sitede yazsam sayfalar sürer o kadar boş çıkan iddia var ki. Gerçi çeviri haberciliği.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strathmorea -- 30 Temmuz 2017; 14:16:57 >
  • Bizim evde nerdeyse herşey Samsung. Bulaşık makinesi, Çamaşır makinesi, Kurutma makinesi, Buzdolabı, Derin dondurucu, Fırın, Mikrodalga fırın, Davlumbaz, Ocak, Klima, Elektrikli süpürge, yani Samsung un hangi ürünü varsa hepsi bizim evde var. Ben Samsung fanıyım ve Samsung fanı olmayı seviyorum. Niyeyse bu dertli hayatıma neşe katıyor Samsung

  • S.Vettel kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hak ediyor adamlar.

  • şu tek çekirdek başarımınıda apple ile yarışacak düzeye getirseler artık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.