Şimdi Ara

Beklenen oldu: Samsung artık yonga pazarının lideri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beklenen oldu: Samsung artık yonga pazarının lideri


    Tarihi faaliyet karını açıkladıktan sonra Samsung yine tarihi bir başarıya daha imza attı. Yonga sektöründe liderliği Intel’in elinden adeta çekip alan firma sektörün yeni kralı oldu.


     


    Dişiyle tırnağıyla


     


    Zaten bir süredir Samsung’un liderliği devralması bekleniyordu zira firmanın yarı iletken bölümü gelir olarak Intel’i yakalamıştı ve sadece geçmesi bekleniyordu. Yılın ikinci çeyreğinde beklenen oldu ve Samsung artık yeni lider.


     


    Firmanın yarı iletken bölümü yılın ikinci çeyreğinde 15.8 milyar dolar gelir ve 7.2 milyar dolar faaliyet karı açıkladı. Intel ise toplamda 14.8 milyar dolar gelir ve 3.8 milyar dolar da faaliyet karı açıkladı. Faaliyet karı açısından Samsung rakibini ikiye katlamış durumda.


     


    Elbette Samsung rakibi gibi işlemci üreterek bu noktalara gelmedi. DRAM ve NAND bellek sektöründe büyük yatırımlar yapan Samsung ikisinde de lider duruma yükselmişti. Bu iki sektörde zaman zaman düşüşler yaşansa da aslında büyüme devam etti ve özellikle ortalama fiyat olarak yükselişler yaşandı. Adım adım ilerleyen firma yonga sektöründe de liderlik koltuğuna oturdu.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung’dan tarihi rekor: 12.7 milyar dolar faaliyet karı

    Intel ise daralan bilgisayar pazarının kurbanı oldu. Aslında firma faaliyet karı açısından yüzde 190 gibi bir artış yakaladı ancak daralan pazar firmayı sınırlıyor. 1992 yılından bu yana dünyanın en büyük yonga üreticisi olan Intel artık ikinci sırada.


     


    Her iki firma da yeni gelir modeli oluşturmak için farklı alanlara yöneliyor. Intel bir süre önce mobil ve giyilebilir cihaz pazarından tamamen çekildi. Bunun yerine otomotiv sektörü ve yapay zeka çalışmalarına yöneldi. Samsung da son dönemde otomotiv sektörü, yapay zeka çalışmaları, büyük ölçekli sistem kurulumları gibi alanlara yatırım yapıyor. Bakalım önümüzdeki dönemde bu iki firmanın rekabeti nasıl seyredecek. 


     







  • bu güney koreliler çok zeki gerçekten.

  • Beklenen oldu: Samsung artık yonga pazarının lideri

  • SSD ucuzlamadıktan sonra boş şeyler bunlar.

  • Ekrem üzgün, Ekrem ağlıyordu... Habere tekrar bakıyor ama yok Apple koyacak yer bulamıyordu... En sonunda Ekrem çıkardı cebinden sigarasını onu yaktı :D

  • justbejust J kullanıcısına yanıt
    Yurt dışında ucuz tr de pahalı.





    Aldığım ssd dolar fırladıktan sonra 300 TL zamlandı.





    Aldığım ram tanesini 130 tl ye aldım. 2 tane 260 tl. Şuan tanesi 265 TL.





    Ülke çok kötü yoksa ucuzlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güney Kore teknolojide tüm ülkeleri geçti.Araba alcak olsam gider Hyundai ve ya KIA alırım.Beyaz eşyada ve elektronik eşyalarda Samsung ve LG alırım.

  • bizde hafız imam ve hoca da ileriyiz.. cihat öğrenmeyen öğrenci matematik bilse ne olurrrr. bilmese ne olurrr....!!!!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ee2227

    Güney Kore teknolojide tüm ülkeleri geçti.Araba alcak olsam gider Hyundai ve ya KIA alırım.Beyaz eşyada ve elektronik eşyalarda Samsung ve LG alırım.

    İlginç bir bakış açısı. Yani şimdiye kadar Intel pazarın hakimi diye hep amerikan malı mı alıyordunuz?
    Tv için Sharp, Sony, beyaz eşya için Miele ile rekabet edebilecek bir Koreli var mı? Sony, Nikon, Canon ile rekabet edecek Samsung kamera ve ya fotoğraf makinesi mi var? Ya da ne bileyim Hyundai ( Samsung Koreli diye bütün Koreliler iyidir değişik bir mantık olsa da ) sizce Toyota, Honda, Bmw, Mercedes, Audi, WW, Volvo vs vs vs ile rekabet edecek kalitede mi? Biz de Koreli severiz. Özellikle TV tarafında en iyi F/P modellere sahip. Zaten TV pazarında en çok paya sahipler. Ama en çok satmak en iyi demek değildir. Zira Toyota, Renault gibi markalar en çok satanlar ama en iyi olduklarını kendileri bile iddia etmiyor.

    Şimdi bir kırıcı özellikli matkap bakıyorum. Aeg, Bosh, Dewalt, Black&Decker arasında dolanıyorum. Ne yapayım acaba Samsung mu alayım yoksa LG mi?

    Bir firma bir şeyde iyi diye her şeyde iyi olamaz. Zaten kimse her alanda en iyi olamaz. Samsung kendi telefonuna kendi kamerasını takınca millet Sony takılan modelleri nasıl seçip alabiliriz diye araştırmalara giriyor.

    Daha yeni 2 eve klima aldık. Samsung seçenekler arasında bile yok. Toshiba, Diaken, Mitsubishi, Fujitsu falan dururken kim Samsung alır. Baymak, Midea, Ariwel, LG bile seçenekler dahiline giriyor Samsung girmiyor.

    Samsung evet dram ve nand bellek sektöründe lider, evet yonga pazarında da lider oldu. Zaten iyi yaptığı işler bunlar. Telefon pazarında da lider. Kısmen yine iyi yaptığı iş bu. Ama sırf iyi telefon yapıyor diye buzdolabını, çamaşır makinesini, klimayı, matkabı, leptobu, fırını falan " çok iyi nand bellek yapıyor " düşüncesiyle alalım mı?

    Para verip aldığımız ürünleri üreten markalara bağımlı olmayalım. Evimde aynı markadan 3 tane ürün yoktur. Zira her biri için daha iyi yapan birileri mevcut.




  • yardır samsung

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.