Şimdi Ara

AMD hisseleri yükselişte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD hisseleri yükselişte


    Özellikle Lisa Su’nun CEO pozisyonuna gelmesi ve ardından Raja Khoduri’nin grafik teknolojilerini eline alması AMD için önemli bir yükselişin de ilk adımı oldu. Hem işlemci hem de grafik tarafında ardı ardına hamleler yapan firma üzerindeki ölü toprağını da atmış oldu.


     


    Zirveye adım adım


     


    Pazarda iyi bir ahenk yakalamasının ardından faaliyet zararını önemli ölçüde azaltan firma, son bir yıldaki en düşük seviyeye indirmeyi başardı. Bundan sonraki çeyreklerde artık faaliyet karı elde edilmesi bekleniyor.


     


    Oluşan iyi hava hisseleri de şüphesiz olumlu etkiledi. Gelişmelerin ardından AMD hisseleri yüzde 8 artış yaşayarak 15.27$ seviyesine çıktı. Bu rakam analiz uzmanlarının tahminlerinin de üzerinde. Böylece firmanın pazar değeri de artmış oldu.


     


    Aslına bakarsak AMD iki büyük kategoride hem de kategorinin en iyilerine karşı mücadele veriyor. Grafik tarafında Nvidia ile güreş tutan AMD, işlemci tarafında ise Intel ile mücadele halinde. Bu iki sektörde yıllar içerisinde kaybolup giden çok firmaya şahit olduk.


     


    Ayrıca Bkz.USB 3.2 ile hızlar ikiye katlanıyor

    Ve şu anda her ikisini de yıpratmayı başardı zira rakiplerin son dönemde ardı ardına savuşturma hamleleri yaptığını gördük. Yavaş yavaş da rakiplerinden pazar payı koparmaya başladı. Teknoloji dünyasında iki büyük deve bu denli kafa tutan ve bunu zarar içerisinde iken yapabilen başka bir firma yoktur sanıyoruz.


     


    Önümüzdeki dönemde Ryzen Threadripper ve EPYC sunucu işlemcileri yaygın satışlara başlayacak. Bunun yanında Radeon RX Vega oyuncu ekran kartlarını da kısa süre içerisinde piyasada göreceğiz. Bu gelişmeler şüphesiz AMD’ye güç verecek.


     







  • AMD hisseleri yüzde 8 artış yaşayarak 15.27$ seviyesine çıktı

    son aylarda olmasin cunku benim hatirladigim amd hisseleri 5-6 dolardi.
  • https://tr.investing.com/

    Buradan arama bölümüne şirket isimlerini yazarak birçoğunun anlık hisse değerlerine bakabilirsiniz. Amd 'nin 10 Ocak 2017 'de de hisseleri 11,49$ idi zaten. 26 Şubat 2017 'de de 15,2$ idi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 27 Temmuz 2017; 17:41:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Param olsa bi tesladan bide amdden hisse alırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

    AMD hisseleri yüzde 8 artış yaşayarak 15.27$ seviyesine çıktı

    son aylarda olmasin cunku benim hatirladigim amd hisseleri 5-6 dolardi.

    Ryzen çıkmadan önce 12 dolar idi.
  • Frost05 kullanıcısına yanıt
    ben de takip etmiyorum da nvidiaci arkadaslar her firsatta yaziyor 3 dolar 5 dolar diye hani cok dusuktu gercekten.belki 400 serisi ile birlikte 12 dolara cikmistir o da bi gelisme.
  • g4560'a rağmen hemde

    Normal yurtdışında bilinçli kullanıcı çok,aynı performansa niye fazlasını ödesinler.

    Şu apular çıksada bizde toplasak,özellikle böyle mining vs ekran kartları fiyatları gittikçe artıyorken apular can simidi gibi,hemde daha uzun ömürlüler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

    ben de takip etmiyorum da nvidiaci arkadaslar her firsatta yaziyor 3 dolar 5 dolar diye hani cok dusuktu gercekten.belki 400 serisi ile birlikte 12 dolara cikmistir o da bi gelisme.

    Gpu sebebiyle atış falan olmadı. 2016 yılı içerisinde ryzen beklentisi ile hisseler 10 doların üzerine çıktı. Ryzen'in çıkmasına yakın 15 dolar üzeri oldu. Ryzen çıkınca da beklenti kalmadığı için 15 dolar altına döndü. Şimdi epyc ve 16 core işlemciler için beklenti var ve doğal olarak yükselişte. Onlar çıkana kadar 20 dolara gelebilir. Çıktıktan sonra yine bir miktar düşer. Gpu tarafında iddialı olmadığı için ve vegalar da ortada olduğu için (beklenecek bir şey yok) pek etki etmiyor. Aynı dönemde Nvidia'nın hisseleri Jüpiter'e vardı, orayı hiç karıştırmayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bana ne faydası var varsa açıklarmısınız ?

  • hem mining hem de ryzen uçurdu amdyi, böyle devam eder umarım
  • mamad kullanıcısına yanıt
    Gpu sebebiyle gelirler %24 artarken hiç birşey olmamış olabiliyor demek. Hangi gözlükle baktığınıza bağlı sanırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 27 Temmuz 2017; 21:18:59 >
  • Amd'nin degeri daha da yukselecektir. Daha Epyc islemcisinin etkisini tam gormedik. 7+1 diye anilan dev sirketlerin ilgilerini ilan etmeleri olumlu bir isaret (facebook amazon vesaire).



    Amd hisselerin bir an keskin bir dusus yapmasini acikcasi kesin bilmemekle birlikte, manipulasyonlara bagliyorum. Bunun farkli orneklerini gorduk, gormediklerimiz daha da fazladir.



    Ryzen (ve epyc+tr) islemcileri htpc pazarinda cok zayif duruyorlar. Sebebi de basit; fma 128 bit gibi zayif destegi. Intel islemcilerin 256 ve 512 bit ile cok daha fazla hesaplama kuvveti var.



    Ama enterprise-server-datacenter pazarinda is yapar. Ve orada pazar payi sifir. Bu oranin gidebilecegi tek yon yukari.



    Hatirlatirim, opteron islemcisi intel islemcilerinden ustundu ve ona ragmen amd piyasayi dominr edemedi. Hatiri sayilir bir server piyasasi payi kapti ve masaustunde yari yariya bir orana ulasti. Iste o zaman manipulasyonlar ve pis oyunlarin etkisi cok buyuk oldu. Dilerim tekrar olmaz.
    https://www.youtube.com/watch?v=osSMJRyxG0k



    Madencilik kisa vadeli olarak amd'ye cok sicak para saglamistidir ama uzun vadede ne olur bilemeyiz. Madenciligin sagi solu belli olmuyor.



    Vega masaustu acisindan pek parlak gorunmuyor. Ama amd icin bu su aralar hayat memat meselesi degil zaten. Islemci pazari cok daha buyuk ve cok daha karli. Navi ile belki durum degisebilir.



    Diger buyuk teknolojik devi nvidia icin mesela durum cok daha farkli ve daha riskli. Hisseleri simdi epey yuksek ve bu derin ogrenme-yapay zeka pazarin cok hizli buyume gostermesi ve nvidia'nin bu alanda govde gosterisi yapmasina (ve cesitli anlasma yapmalarina) bagliyorum. Masaustune gpu satarak bu denli buyulebilecegini sanmiyorum.

    Ama volta'nin ilanindan hemen sonra google'in kendi 28nm uzerine kurulu tensor cipini gostermesini tesaduf olarak gormuyorum (tabi burada bu asic, volta esnek muhabbeti var teknoloji alaninda ama temel mutabakat bunlarin temelde hepsinin asic oldugu yonunde)



    Yani google'in eski nm cipine dayali tensor cipi volta'dan epey daha guclu ve cok daha az guc tuketiyor. Bunu kisa surede daha da grlistireceklerdir. Hatta google'den ayrilan muhendislerin oldugu ve bunlarin da kendi yapay zeka tek. sirketleri kuracaklari yonunde haberler okumustum.

    Yani tekrar ediyorum, duruma gore nvidia'nin hisseleri dusebilir, hic belli olmaz.

    Intel'in ama hemen hemen her pazarda pay kaybedecekleri kesin, zaten basladi.



    Gelecek teknoloji acisindan parlak gorunuyor. Ve tabi bizler insaat ile ekonomi yurutmeye devam ediyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi judas28 -- 27 Temmuz 2017; 23:5:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Intel'de hamle cok, 20 yillik G4560 teknolojisi var ellerinde. Piyasa buna henuz hazir degil dogru zamani bekliyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel'i bu sene analarından doğduğundan pişman ettiler.Hak ettiler.

  • Zaten hesapları artık GPU yapıyor. AVX FMA salla. Önemli olan aynı anda çok çeşitli iş yapabilmek.

  • İntel daha kozlarını oynamadı.
  • G4560 varken bu nasıl mümkün olabiliyor ?
  • Hisseler fena artmış. Artık intel genel merkezden bi oda kiralar amd
  • Madenciler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    https://tr.investing.com/equities/intel-corp

    intelin hisseleri yükselişte , amd tam tersi inişte amdden hisse almak isteyen için tam zamanı zen2 refresh zen 3 v.s 2020 ye kadar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.