Şimdi Ara

AMD 2. çeyreğin finansal raporunu yayınladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD 2. çeyreğin finansal raporunu yayınladı 
    ABD’li yarı iletken üreticisi AMD geride bıraktığımız mali çeyreğin raporlarını yayınladı. Raporlar firma bakımından oldukça umut vadedici nitelikte. Özellikle de son zamanların popüler işlemci ailesi Ryzen modellerinin gelişmeye katkısı oldukça büyük.

    Rakamlar

     
    Rapora göre teknoloji devi ilk çeyrekteki 984 milyon dolarlık kazancını 1.22 milyar dolara yükseltmiş. Geçtiğimiz yılın 2. çeyreğinde ise bu rakam 1.03 milyar dolar olarak kayda geçmiş. Bununla birlikte firmanın kaybı halen devam etmekte ancak zararda ciddi miktarda bir azalma mevcut. Birinci çeyrekte net kayıp 73 milyon olarak ölçülürken ikinci çeyrekte bu değer 16 milyona düşmüş.
     
     
    AMD 2. çeyreğin finansal raporunu yayınladı

    İşlemci ve ekran kartı bölümü 

     
    Bu değerlere etki eden grafik kartı-işlemci tarafıyla kurumsal, gömülü sistemler ve yarı özelleştirilmiş SoC üretimlerine bakacak olursak, AMD’nin işlemci ve grafik kartı kanadı bu yılın ilk çeyreğindeki 15 milyonluk zarardan kurtularak 7 milyon net gelir elde etmiş. Burada hali hazırdaki Ryzen işlemcilerin etkisi açıkça görülmekte.
     
    AMD 2. çeyreğin finansal raporunu yayınladı
     
    Öte yandan 2016’nın yine aynı çeyreğine kıyasla %51’lik kazanç artışı yakalanmış. Bununla birlikte geçtiğimiz yılın yine 2. çeyreğinde net kaybın 81 milyon seviyesinde olduğunu da eklersek firmanın ne denli bir toparlanma sürecine girdiğini daha net görebiliriz.
     
     
    AMD 2. çeyreğin finansal raporunu yayınladı
     
    Ne yazık ki EPYC işlemcilerinin de dahil olduğu gömülü sistemler ve kurumsal çözümlerin yer aldığı tarafta aynı tablo bizi karşılamıyor. Her ne kadar zarar olmasa da gelirlerde bir düşüş var. Buradaki temel etkenin yarı özelleştirilmiş SoC pazarındaki yavaşlama olduğu düşünülüyor.
     
    AMD 2. çeyreğin finansal raporunu yayınladı

    Xbox One X ve EPYC

     
    Rakamsal olarak geçtiğimiz yılın aynı çeyreğinde 592 milyon dolar gelir elde edilirken bu yıl %5 düşüş yaşanarak 563 milyon seviyesine inilmiş. Buna karşın EPYC işlemcilerinin iyice yaygınlaşması ve Xbox One X satışları ile birlikte bu dalda da iyileşme kuvvetle muhtemel olarak değerlendiriliyor.

    Firmayı neler bekliyor

     AMD 2. çeyreğin finansal raporunu yayınladı
     
    Evet, rakamlar umut vadeden nitelikte lakin yine de firma kan kaybetmeye devam ediyor. Tablonun da gösterdiği üzere AMD’nin Intel’in karşısında yavaş yavaş rekabetçi konuma geldiği oldukça net. İlerleyen aylarda Ryzen R3 işlemcilerinin ve Zen mimarili APU'ların kullanıma sunulmasıyla firmanın elinin daha da güçlenmesi bekleniyor zira R3 işlemci ailesinin düşük bütçeli fiyat-performans sistemlerinin gözdesi olması bekleniyor.
     
    Grafik kartı tarafındaysa Polaris firmayı oldukça mutlu etmiş ancak özellikle de Nvidia’nın yaklaşan Volta mimarisi düşünüldüğünde ekran kartı pazarında firmayı sert bir rüzgar bekliyor. Eğer RX Vega kartlar HBM 2 belleklere rağmen iddialı bir fiyatla gelirse orta-üst segmentte AMD etkili bir seçenek olabilir. İlerleyen günlerde gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız.







  • Resimler kırık gözüküyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu düşük fiyatlı r3 ler,ryzen apular,orta sınıf için ekran kartlarını piyasaya sürdüğünde dahada artacaktır karı.

    Zaten daha yeni başladılar önümüzdeki 3 sene ryzen 1-2-3,vega,navi ile kara geçmesi çok normal olur,pc pazarı çok yavaşlamazsa tabi.


    O kadar yatırım yaptılar şimdi meyveleri toplayacaklar tabi.
  • amd gelir ettikçe ben seviniyorum :D tekel firmaların eline düşmekten kurtarıyor helal olsun

  • amd masaüstü işlemcilerde işi kurtardı ama kim masa üstü işlemci alıyorki millet 2si 1 laptop alıyor şarzı 9 saat gitsin yazılım yazayım yada blog yazayım diyor bu durumdada yine u işlemciler çok satacak amd nin u ya çabucak rakip olacak düşük güç tüketimli işlemci yapması lazım.şu anda masaüstü toplamak ya zenginlerin yüksek fps oyun oynamasına ya da yüksek güç isteyen işlerin yapılmasına yarıyor android studio maya ve sony vegas gibi geri kalan tüm işler u işlemcili 950m ekran kartlı bilgisayarlarda çok rahat yapılıyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javaprof -- 27 Temmuz 2017; 0:57:42 >
  • Amd böyle devam ettiği sürece İntel çok ağlayacaktır.

  • Notebook ya da 2si1 arada tablet notebook melezi cihazlarda da yaygınlaşsa keşke.. Girişe Koy bir apu orta ve üstede aynı seviye ya da U series gibi.. Kurtar bizi intel HD Graphics denilen rezaletten yahu. Kime apu lu notebook yada fx serisi taşınabilir bir cihaz aldırdıysam herkes mutlu sorun yok şikayet yok.. Ama iş nvidia ya döndüğünde (mobilde) abi çok ısınıyor...

  • kadirirdem kullanıcısına yanıt
    Hic sorma. Zarar eden firma yuzunden cok agliyor intel. Intel aptal da bi tek masaustu islemci sektorune bel bagliyor. Baskasi da yazmis, mobil islemci sektorunde de amd agliyor o zaman. Firmalara karsi sevgi nefret beslemenin psikiyatrik vaka oldugunu dusunuyorum. Cunku onlar size karsi bi duygu beslemiyor. Cunku firma onlar. Besledigini dusunuyorsan da bu basarili pr ekibine sahip olduguna delalet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte Lisa Su etkisi. Kadın inanılmaz başarılı. Geldiğinden beri hem grafik alanında hem de işlemci alanında AMD yi çok iyi geliştirdi..

  • Haberden önemli olan bir şey anlaşılmıyor; AMD'nin işletme geliri bu dönem 25 milyon $. Bu, geçen dönemlerle aradaki farkı gösteren değer. Haber editörümüz ise geçmiş senenin kârlılığını vurgulamayı seçmiş. Bence yanlış. Daha önemli veriler var burada.
  • Hala kayıpta olduğuna göre adamlar çalışmaya devam ediyor. Zaten f/p üzerine yürüdüklerini de biliyoruz. Normal bir durum. Yine de kurumsal tarafta rekabetçi yapıyı gösterip biraz kaymaklandırsalar da gelecekteki projeler için de sağlam gelirleri olsa. Bu arada geçen seneye göre iyi bir ilerleme var ama beklediğim kadar da değil. Vega'larda tökezlemek kötü olacak bu kısma :(

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.