Şimdi Ara

Fidye yazılımları para basıyor: 2 yılda 25 milyon dolar kazanç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fidye yazılımları para basıyor: 2 yılda 25 milyon dolar kazanç
    Kötü amaçlı yazılım (malware) sektörünün, son derece karlı bir kazanç kapısına dönüştüğünü görüyoruz. Kurbanların verilerini şifreleyen ve kilidini açmak için bir ödeme talep eden fidye yazılımları (ransomware) son iki yılda 25 milyon dolardan fazla para kazanmış durumda.

     

    Ayrıca Bkz.Apple, ABD'de 3 büyük üretim tesisi kuracak
    Google, Chainalysis, Kaliforniya Üniversitesi ve New York Üniversitesi Tandon Mühendislik Fakültesi'ndeki araştırmacılar, fidye yazılımının kurbanlardan çarptığı para miktarını analiz etmek için 34 farklı malware tipini araştırdı. Aynı zamanda Bitcoin gibi kripto para birimlerinin alt yapısını oluşturan "blockchain" üzerindeki ödemeleri de mercek altına aldıklarını belirtelim.

     

    Verilere göre fidye yazılımları iki yıl içinde en az 25 milyon dolarlık zarara neden olmuş durumda. 2016'da ortaya çıkan "Locky" ise tek başına 7 milyon dolar kazanmayı başarmış. İnsanlar para ödemeye devam ettiği sürece fidye yazılımları kazanç kapısı olmaya devam edecek gibi görünüyor. Yani tehlikenin yakın zamanda sona ereceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.







  • Türkiye'de de çok var 5 bin tl istiyormış hiç olmazsa bizimkilerin gözü yüksekte değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 26 Temmuz 2017; 18:49:56 >
  • Adamlarda vicdan namına bir şey yok. Oh ne ala yaz ufak bir program sonra milleti kendi verileri ile tehdit et. Sallandıracaksın bunlardan bir kaçını taksimde :) bak o zaman bir daha yapıyorlar mı?

  • Bu Sahtekarlık ve Ahlaksızlık ile kazanılan para, o yüzden haydan gelen huya gider.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirirdem

    Bu Sahtekarlık ve Ahlaksızlık ile kazanılan para, o yüzden haydan gelen huya gider.

    Alınan para genelde emekçinin oturup çalıştığı patronun kazandığı şirket bilgisayarları. O paralar zaten dünya data için veriliyor. Para patrondan çıksın oh ne güzel. Huya falan gitmez merak etme fakirlerin kendisini avutma ata sözü :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanal paranın ortaya çıkmasıyla beraber ortaya çıkan bir sistem bu ;
    özetle sanal paranın yan sanayisi bu !

    daha durun bu sanal para insanlığın başına ne belalar açacak !
    tek kelimeyle küresel çaplı ekonomik krizler, ülkeleri savaşlara götürecek ölçüde olabilecek kadar büyük bir bela bu !

  • Bu yazılımlar büyük ölçekli şirketleri hedefliyor, sanal veya dijitalleşme arttıkça bireysel kullanıcılara da ağır sorunlar çıkaracaklardır bence.
  • Valla bu bilip bilmeden tıklanılan her yerden farketmesenizde bir sürü şey indirebilirsiniz ramlerde felan bir sıkıntı olduğunda araştırıp zar zor bulursunuz pek çok anti-malware yazılım tehdit algılayamıyor ve bu nedenle zombi olan milyon bilgisayar var dünya üzerinde.
  • Bence Bitcoin ve diğer bu tür para birimleri yok edilmeli. Öyle bitebilir gibime geliyor. Ben Linux kullanıyorum, o daha güvenli geliyor bana.
  • Ben bunu niye Linux forumunda görüyorum acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mianfei


    quote:

    Orijinalden alıntı: kadirirdem

    Bu Sahtekarlık ve Ahlaksızlık ile kazanılan para, o yüzden haydan gelen huya gider.

    Alınan para genelde emekçinin oturup çalıştığı patronun kazandığı şirket bilgisayarları. O paralar zaten dünya data için veriliyor. Para patrondan çıksın oh ne güzel. Huya falan gitmez merak etme fakirlerin kendisini avutma ata sözü :)

    o patronlar olmasa, şu an yazı yazıdıgın bilgisayar bile olmayacaktı. İşletim sistemin, televizyonun vs. bence bu kadar önyargılı olma.
  • Hocam linux sadece şuan için hedef görülmüyor yoksa linux da bu türlü olaylar olmaz diye bir şey yok daha öncede linux da yayılan ciddi virüsler oldu fakat önemli olan yazılan virüsün kullanıcı kitlesinin çok olması yayıldığı zaman para getirisinin attırır bunun yanında kullanıcı kitlesiyle de alakalı örneğin linux üzerinde çalışan insanlar Windows a göre daha bilinclidir yedek alması gerektiğini vs. bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MyZor

    Hocam linux sadece şuan için hedef görülmüyor yoksa linux da bu türlü olaylar olmaz diye bir şey yok daha öncede linux da yayılan ciddi virüsler oldu fakat önemli olan yazılan virüsün kullanıcı kitlesinin çok olması yayıldığı zaman para getirisinin attırır bunun yanında kullanıcı kitlesiyle de alakalı örneğin linux üzerinde çalışan insanlar Windows a göre daha bilinclidir yedek alması gerektiğini vs. bilir.

    Onla da alakalı bir durum da, yalnız GNU/Linux'ların şöyle bir avantajı var; açık kaynak kodlu olmaları. Çoğunlukla açıklar hemen kapatılıyor. Ben yine de önlem olarak ClamAV kullanıyorum ve zaten bilinçli bir kullanıcıyım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.