Şimdi Ara

Thermalright'dan Ekran kartı kralına, kral soğutucu HR-03 Plus ve OC Ramleri için HR-07

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayar bileşenleri soğutmada dünyanın en iyi markalarından birisi olan Thermalright yeni iki değişik ürünü ile en iyisini isteyenlere müthiş bir seçenek sunuyor. İlk ürün dünyanın en iyi hava soğutmalı ekran kartı soğutucusu denilebilecek HR-03'ün Nvidia'nın Ge-Force 8800 GTX için güncellenmiş hali. (8800 GTS için bedava upgrade gelecek) Bu soğutucu öncekine oranla daha büyük bir GPU temas alanına sahip, toplam 6 heatpipe kullanmakta ve fansız olarak bir 8800 GTX'i ekstra yük altında bile çalıştırabilmekte ama tavsiye edilen zaten kesinlikle duyamayacağınz bir hızda 1000 Devir/dk civarında bir 92 mm'lik fan. Diğer yandan fabrika soğutucusunda olmayan ram dahil çeşitli çipler içinde soğutucu ramsink/chipsink kutu içeriğinden çıkmakta.

    Legion Hardware'in yaptığı testlere göre 2500 devir/dk hızdaki bir fanla beraber çalıştırıldığında fabrika soğutucusuna göre fark 19 C (76 C->57 C), 1500 devir/dk olduğunda 16 C olmakta. Gördüğünüz gibi aslında fan hızından ziyade önemli olan bir miktar hava akışının olması. Ekran kartının üzerindeki diğer çiplerin sıcaklıklarınında 57 C'ı geçmediği gözlemlenilmiş. Soğutucunun yurt dışı fiyat 55$ civarında ülkemizdeki ithalatçısı Firebal Nisan başı gibi bu ürünü stoklarına katacak. Tek merak zaten sessiz bir soğutucusu olan 8800GTX'in daha sessiz daha iyi bir soğutucuya ne kadar ihtiyacı olduğu. Eğer bir şekilde voltaj mod. yapmayı düşünüyorsanız veya sessizlik çılgınlığına kapıldıysanız bu ürün kesinlikle zaruri.

    Diğer ürün ise ocak başında çıkan ve hali hazırda oldukça ısınan ve inanılmaz voltajlar vererek çok fazla ömürlerini kısalttığımız Overclock ramları için en gelişmiş soğutucu HR-07. Ürün hem fanlı hem fansız çalışmak üzere tasarlanmış, kısaca istenirse 92 mm-70 mm arası fanlar takılabiliyor. Bu üründe ram soğutucu başına 25$ civarında satılmakta fakat OCZ gibi iyi bir soğutucu ile gelen ramlerin sıcaklığını çeşitli testlerde 16-19 C civarında düşüşlere neden olmuş. Testlerdeki fanlı ile fansız arasında ki fark az havalandırılmış bir kasada 10 C'ı bulabilirken, iyi havalandırılmış bir kasada fark ölçülemiyecek derecede düşmekte.

    Testlerdeki en ilginç ortak bulgu ise çoğu firmanın (OCZ) övündüğü ram soğutucularının herhangi bir ram soğutucu olmadan ölçülen sıcaklıklara göre daha yüksek sıcaklıklar vermesi olmuş. Eğer normal ramlere göre 2 kat para verdiğimiz ramlerimizi korumanın en iyi yollarından biri.

     








  • ürünler dehşet ya ana sayfada kitlendim kaldım :) haberler için saol kardeş
  • ram soğutucu gerçekten çok ilginç yaw
    ama bunlardan yan yana iki slota uymaz heralde
  • Teşekkürler Gün abi...
    Çok müthiş sistemler ama bana uzaklar,ekran kartım zaten Abit OTES.
    Ramlarım da Samsung UCCC,2.7V ile harikalar yaratıyor,üstünde bi de platin ram soğutucu var oh ohhhh
    O da buz gibi,e niye alayım ki bunları.




  • thermalright yaptımı zaten performansından ve sessizliğinden şüphem yok.
    soğutucunun üstünde thermalrıght yazsın gözüm kapalı alırım ama ekra kartı soğutucusuna fan taktıkmı kaç slot işgal ediyor burası önemli.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: querman

    ram soğutucu gerçekten çok ilginç yaw
    ama bunlardan yan yana iki slota uymaz heralde


    aynı şeyi ben de merak ediyorum

    eğer sığarsa ve üzerinde de fan takılırsa sonuçları düşünemiyorum...overclockculara gün doğdu :)

    haberin şu kısmı düşündürücü...
    quote:

    Testlerdeki en ilginç ortak bulgu ise çoğu firmanın (OCZ) övündüğü ram soğutucularının herhangi bir ram soğutucu olmadan ölçülen sıcaklıklara göre daha yüksek sıcaklıklar vermesi olmuş.

    ocz ve türevlerine




  • "Testlerdeki fanlı ile fansız arasında ki fark az havalandırılmış bir kasada 10 C'ı bulabilirken, iyi havalandırılmış bir kasada fark ölçülemiyecek derecede düşmekte."

    Ben bu kısmı anlayamadım ölçülemeyecek derecede düşmek nası yani -200lere mi düşüyor


    Cok güzel ürünler cıkıyo soğutma piyasasında birde güzel kasa aldıkmı tamamdır tabi parası olana

    Edit : İmla hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dartanyan -- 7 Mart 2007; 10:17:25 >
  • ramlerin stok ısı dağıtıcıları kasadaki hava sirkülasyonu iyi değilse gerçekten de ters etki yapıyor. üzerlerindeki ısıyı aktaramadıklarından dolayı ısındıkça ısınıyorlar, ancak hava dolanımı iyi bir kasada şüphesiz çok faydalılar.

    thermalright ram soğutucu incelemelerini birkaç yerde daha okudum, ramlerin uç taraflarının heatpipe larla teması direkt olmadığından daha çok ısındındığını söylüyorlar ama kullanmadım, bilmiyorum, onların yalancısıyım

    ekran kartı bloğu zaten sanat eseri gibi bişi.. bunun bir önceki versiyonu ısı dağıtıcıyı kartın arkasına gelecek şekilde takmamıza izin veriyordu, eğer bu da öyleyse 8xxx serisi kart alacaklar yaşadı demektir, çünkü soğutucu gerçekten çok performanslı

    thermalright ın mühendisliği ve işçiliği harika gerçekten, çok güzel şeyler üretiyorlar




  • Rahatça dual olarak çalışabiliyor böylece geniş alan oluşup fan takılabiliyor.


    HR-03'de sli durumunda bir tanesi kartın arka tarafına uzanacak şekilde oluyordu ama bu modelde sanırım öyle bir şey yok fanla kesinlikle 3. slotu bile kapatır sli olur olmaz tam belli değil kısaca.

    Thermalright'dan Ekran kartı kralına, kral soğutucu HR-03 Plus ve OC Ramleri için HR-07


    "Testlerdeki fanlı ile fansız arasında ki fark az havalandırılmış bir kasada 10 C'ı bulabilirken, iyi havalandırılmış bir kasada fark ölçülemiyecek derecede düşmekte."
    derkende fark ölçülemiyecek kadar azalıyor demek istedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 7 Mart 2007; 17:45:39 >




  • heatsink konusunda rakipsiz bir firma ...
  • Harikaymış Bilgilendirme İçin Saol
  • sürekli yenilik
  • bu ürünü alıp kullanan var mı arkadaşlar???
  • Ben kullanıyorum stok fan ile 60 derece iken şimdi 40 derecelerde gerçekten müthiş fark ediyor.Bravo thermalright
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.