Şimdi Ara

Google'dan nükleer füzyon çalışmalarına destek 'Sınırsız enerjiye doğru'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google'dan nükleer füzyon çalışmalarına destek 'Sınırsız enerjiye doğru'

    Tüm insanlığa yetecek kadar sınırsız ve temiz enerji vaadi sunan nükleer füzyon, dünyanın her tarafından bilim insanlarının yaklaşık 60 yıldır üzerinde çalıştığı çok büyük bir hayal. Günümüzde ABD, Çin, Almanya, Fransa ve Güney Kore gibi devletlerin çok büyük yatırımlar yaptığı bu sınırsız enerji hayaline şimdi de teknoloji devi Google destek vermek istiyor.



    ABD'li füzyon şirketi Tri Alpha Energy ile iş birliğine giden Google, araştırma ekibi tarafından geliştirilen "Optometrist" isimli bir bilgisayar algoritmasıyla füzyon şirketinin çalışmalarına destek verecek. Optometrist algoritması, yüksek güçlü hesaplama yeteneğine sahip süper-bilgisayarlarla insan muhakeme yeteğini birleştirmeyi amaçlıyor. Google, geliştirilen bu algoritma sayesinde artık füzyon çalışmalarındaki kompleks problemlerin çok daha hızlı bir şekilde çözülebileceğini söylüyor.



    Ayrıca Bkz.Nükleer füzyona doğru adım adım "Sınırsız enerji artık daha yakın"

    Optometrist algoritmasını ilk kez geçtiğimiz aylarda kullanan Tri Alpha Energy ekibi, Guardian'da yer alan ifadelere göre algoritmayla beraber artık çalışmalarını eskiye nazaran çok daha hızlı bir şekilde yürütebilmiş. Algoritma öncesinde aylarca süren bazı operasyonları artık sadece birkaç saat içerisinde gerçekleştirebilen ekip, aynı zamanda sistemin enerji kaybında %50 azalma, dolayısıyla toplam plazma enerjisinden de büyük bir kazanım elde etmiş.


      

    Büyük bir hayale doğru 


    Atomları birleştirerek(genellikle iki hidrojen atomu) enerji üretme fikrine dayanan nükleer füzyon, bugün birçok bilim insanı tarafından geleceğin enerji kaynağı olarak görülüyor. Aynı zamanda yıldızımız Güneş'in de yakıt kaynağı olan füzyon reaksiyonlarında, hem herhangi bir radyoaktif atık oluşmuyor hem de günümüz nükleer santrallerinde gerçekleşen fisyon reaksiyonlarına göre çok çok daha fazla enerji ortaya çıkıyor.




    Dünyadaki tüm enerji problemlerine çözüm olabilme gibi büyük bir potansiyel barındıran nükleer füzyon çalışmaları bugün birçok dev ülke tarafından destek görüyor. Bilim insanları şu anda; Almanya'daki Welfenstein 7-x, Kore'deki KSTAR, Fransa'daki ITER veya Çin'deki EAST gibi füzyon reaktörlerinde yürütülen çalışmalarda her geçen gün çok daha umut verici sonuçlar elde etmeyi başarıyor. Bakalım bu büyük hayalin gerçeğe dönüştüğü günü görebilecek miyiz.

      







  • Füzyon biliyorlar ama cihat nedir bilmezler. Kıskanıyor bizi köpekler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpay86

    Füzyon biliyorlar ama cihat nedir bilmezler. Kıskanıyor bizi köpekler

    senin gibi aydınlar sayesinde ülkemiz kısa sürede füzyon enerjisini keşfedecektir!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpay86

    Füzyon biliyorlar ama cihat nedir bilmezler. Kıskanıyor bizi köpekler

    Aynen bakanımızın dediği gibi CİHATI BİLMEYEN BİR ÇOCUK MATEMATİĞİ NE YAPSIN !
    Aynen katılıyor ve ekliyorum CİHAT BİLMEYEN SİZ BİLİM ADAMLARI FÜZYON BİLSENİZ NE OLUR ? Sonsuz enerji bulsanız ne olur ?
    (işte beyin ölümü gerçekleşmiş toplum yani Yeni Türkiye ellerinizden öper hatta öpmek günah uzaktan slm çakar. Kuran kursundaki erkek çocuk istismarları?? Onları karıştırma UYANDIRMA. Hadi by. )
  • Füzyonla çalışan semazen robot düşünsenize :D

  • :D Doğru bilmezler Afganistan tut Güney kore de ARMUT topluyorlar.Füzyoncu !

  • Helal tezek enerjisi varken boyle gavur icatlarina ne gerek var

  • Donanımhaber İkincel bölümünde fırsatçı arkadaşlarla tanışıp daha sonra füzyon enerjisine ne kadar yakın olduğumuza karar veriyorum.Herhalde bi 1000 yıl daha böyle kişiliksiz insanları varlıgı devam edecektir.Bi 1000 yıl daha kafadan versek 2000 sene falan sürer herhalde füzyon enerjisini araştırmaya başlamamız.Araşttırmaya başlamamız 2000 yıl sürerse herhalde 2001 sene sonra bu enerjiyi tamamen kullanmaya başlamış oluruz :)

  • Onlar bulsun ben İRON MAN zırhı yapacağım. :)

  • Bütün bir varlık aleminin kaynağı 0 noktasının patlamasından, yanı yoktan var olduğuna göre en azında bizim bitiremeyeceğimiz bir enerji kaynağı muhakkak vardır.

  • Lan Olum BOR Madenimiz var bizim bu füzyon falan hepsi hikaye, bizim bor madenine karşı ne yapmalıyız düşüncesinden çıkmış bir proje bu. 2023 de vericez boru vericez dibine kadar ondan sonra onları füzyon bile kurtaramıcak borun gücünü tadacaklar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serafon

    quote:

    Orijinalden alıntı: alpay86

    Füzyon biliyorlar ama cihat nedir bilmezler. Kıskanıyor bizi köpekler

    senin gibi aydınlar sayesinde ülkemiz kısa sürede füzyon enerjisini keşfedecektir!

    İmam hatipler sayesinde füzyonu keşfedeceğiz esas.
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    İmam hatip kötü bir şey değil, kötü olan mühendislik fakültesi açıp mühendis yetiştirememek, İmam hatip açıp düzgün eğitim verememek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serafon

    İmam hatip kötü bir şey değil, kötü olan mühendislik fakültesi açıp mühendis yetiştirememek, İmam hatip açıp düzgün eğitim verememek.

    Tamam işte bu zamana kadar fen liseleri bir şey keşfedemedi biz de son 15 yıldır durmadan imam hatip açtık artık onlar denesin bir de keşfetmeyi. Fen liseleri çıkaramadı bizi uzaya imam hatipliler çıkarsın öğrendikleri engin bilgilerle.
  • nükleer füzyon demek
    himmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    Google'dan nükleer füzyon çalışmalarına destek 'Sınırsız enerjiye doğru'

    anlamadım

    en iyisi bir yerlere laf sokuşturamda + alayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.