Şimdi Ara

NASA sessiz süpersonik jet geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA sessiz süpersonik jet geliştiriyor

    NASA, otoyolda giden bir arabayla aynı seviyede gürültü çıkaracak, sessiz bir süpersonik jet geliştirmeye devam ediyor. Uzay ajansı, uçağın 28 metrelik uzunluğa sahip demo versiyonu için teklifleri kabul etmeye başlamayı planladığını söyledi. Geçen ay tünel testini tamamlayan uçak için projeyi ileriye taşıyacak adımlar atılıyor.

     

    Ayrıca Bkz.Türkiye’nin ikinci en büyük yenilenebilir enerji projesinde son adım
    Süpersonik jet, 65 desibel gibi oldukça düşük gürültü üretimi sayesinde Concorde'dan farklı olarak uluslararası alanda olduğu gibi yurtiçinde de uçabilecek. NASA'nın Haziran ayında tünel testi yapılan uçaklardan daha büyük olarak inşa edilecek yeni prototipi 55.000 feet yükseklite (16.7 km) uçabilecek.

     

    Süper sessiz jetin yüksek seyahat hızı sayesinde, New York'tan Los Angeles'a 3 saatte gidebilecek kadar süratli olacağı belirtiliyor. Normalde bu iki şehir arasındaki uçuş, yaklaşık 6 saaat sürüyor. Yani uçuş süresinin yarı yarıya düşmesi söz konusu. NASA, jetin tamamlanmış versiyonunu 2020 yılına kadar uçurmayı planlıyor. 







  • Güzel haber mi kötü haber mi bilemedim şimdi!..
  • Çok iyi haber, zamandan kazanmış olacağız. Geçenlerde Concordenin hikayesini öğrenince rafa kaldirilmasina uzulmustum bu haber iyi oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticari açıdan süpersonik jetleri isteyen kişi yani yolcu sayısı az. Daha çok ucuz isteyen çok Concorde'ın başına gelende buydu aslında.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HyperLoop daha ekonomik gibi....

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 65db de ne kadar mesafeden acaba? Açıkçası kimi arabaların şehir içindeki halleri bile gürültü olarak rahatsız edici. Ortam sessiz ya da akşamken özellikle :)

    Bir de süreyi sadece yarı yarıya kısaltıyor. Tam olarak ulaşabildiği hızı açıklamaları iyi olurdu.

    Neyse 1. paragraftaki sadece merak yoksa bir jetin o seste olması muazzam bir şey ve normal uçuşa göre de süreyi yarı yarıya indiriyorken...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.