Şimdi Ara

Yapay zeka Elon Musk ve Mark Zuckerberg'i karşı karşıya getirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yapay zeka çalışmaları ile her gün insanları daha fazla şaşırtan ürünler ortaya koyuluyor. Tabi bu durum insanları sevindirdiği kadar endişelendiriyor da. Yapay zekadan endişe duyan önemli isimlerden birisi de Elon Musk. Halihazırda yapay zeka araştırmaları yürüten bir kurum olan OpenAI'ın en büyük destekçisi olan ve yapay zekaya karşı insan beynini geliştirmek üzere çalışan Neuralink şirketinin patronu olan Musk, geçtiğimiz hafta yaptığı konuşmasında yapay zekanın kontrol altına alınmadığı takdirde insanlığın sonunu getirebileceğinden bahsetmişti.


     

    Yapay zeka Elon Musk ve Mark Zuckerberg'i karşı karşıya getirdi 
    Elon Musk yapay zekadan ciddi endişe duyduğunu söylese de Facebook'un patronu Mark Zuckerberg bu konuda ona tamamen zıt bir düşünceye sahip. Geçtiğimiz günlerde bir Facebook canlı yayını yapan Zuckerberg yapay zeka konusundaki düşüncelerini paylaştı. Canlı yayın esnasında bir takipçisinin, Elon Musk'ın yapay zeka hakkındaki yorumlarını sorması üzerine Zuckerberg ''Kıyamet senaryoları uyduranları anlamıyorum. Gerçekten olumsuz ve sorumsuz buluyorum.'' demişti.


     

    ''Yapay zeka hakkındaki düşünceleri sınırlı'' 

    Zuckerberg konuşma esnasında doğrudan Elon Musk'ın adını vermese de yaptığı açıklamayla onu hedef aldığı oldukça açıktı. Zuckberg ayrıca kıyamet senaryolarının aksine yapay zekanın önümüzdeki 10 yıl içinde hayat standartlarını yükselteceğini dile getirdi. Zuckerberg'in açıklamalarıyla birlikte kendisine söz hakkı doğan Musk, Twitter'dan yaptığı açıklamayla Zuckerberg'e yanıt verdi. Elon Musk ''Bu konuyu Mark'la konuştum. Onun bu konudaki düşünceleri sınırlı.'' dedi.


     Görünen o ki teknoloji dünyasının iki önemli isminin yapay zekanın geleceğine yönelik düşünceleri tamamen farklı. Bu farklılıklara rağmen Elon Musk, CEO'luğunu yaptığı Tesla ve SpaceX şirketleri ile otomasyon ve yapay zekadan fazlasıyla faydalanırken Facebook'un da insanların sadece zihinlerini kullanarak birbirleriyle iletişim kurabileceği bir yapay zeka teknolojisi üzerinde çalıştığı biliniyor. 
     
     

    Evrensel Temel Gelir Önerisi 

    Musk yapay zekanın en önemli tehditlerinden birinin insanların işlerini kaybetmesi olduğunu dile getirirken Zuckerberg bu sorunun önüne geçilmesi için evrensel temel gelir fikrinin uygulamaya koyulması gerektiğini söylüyor. Tüm bu ayrışmalar ikili arasındaki tartışmanın bir süre daha sürebileceğini gösteriyor. Bakalım Zuckerberg, Musk'a nasıl bir yanıt verecek.







  • Bu konuda fikir ayrılığına düşmeleri gayet normal. Yapay zekanın olumsuz sonuçlara neden olması tamamen hükümetlerin sorumsuzluğu sonucu olacaktır. Musk, hükümetlere güvenen bir kişilik değil. Tam tersi Zuckerberg ise devletlerin bu konuda kontrollü davranabileceğini düşünüyor. Güvenlikle ilgili konularda zıt görüşlerin olması her zaman iyidir, ona göre önlem alınır.

  • Elon Musk özetle Mark'a vitaminsiz demiş.

  • theJuDGe_41 kullanıcısına yanıt
    Webcam kapatan adamin da bu kadar guven beslemesi garip geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Now, come Skynet.

  • Elon Musk diğer zat ile karşılaştırılacak kadar düşük birisi değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    Der. Diyecek. Diyecekler . Ama musk Tesla dan sonra HyperLoop ile kendini defalarca kanıtladı... Mark nerenin mandalı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mark dediğiniz adam emir kulundan başka bir şey değil, arkadaşları onun 3. sınıf bir programcı olduğunu söylüyorlar, onu da kontrol eden arkadaki esas yapının amacı yapay zekayı her türlü kullanmak, dünyanın kontrolünü tam ele almak, o yüzden mark da onu istiyor ve her zamanki gibi zehrin dışına şekerleme kaplayıp insanlara yedirecekler! Musk gibi bu yapının dışında olduğunu düşündüğüm samimiyetle çalışan insanların bunun farkında olmaması ya da farkında değilmiş gibi davranması benim daha çok garibime gidiyor!

  • TEOG sınavından yeni çıkanlar başarılı iş adamı olan zuckerberg'i kötülüyor. Oturup Metin 2 felan oynasınlar, büyüklerinin işi gücü var. ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pepsi ~ cola misali ! 2 side aynı yoğurdun ayranı yani !

  • quote:

    Orijinalden alıntı: reshthesucker

    Webcam kapatan adamin da bu kadar guven beslemesi garip geliyor.

    Hahahah. Harika söylemişsin kardeşim.
  • İnsanların çoğu yapay zeka desteği almaktan memnun olacaktır. Zaman içinde nesiller giderek daha fazla sisteme bağımlı ve itaatkar olacak. İstedikleri gibi organize edebilecekleri, kullanabilecekleri bir besi materyali üretmiş olacaklar.
  • Zuckerberg tartışılan konuda oldukça haklı. En azından boş yere safsata üretmek yerine savunduğu fikrini dayanaklandırmış.


    Özellikle popüler kültürün ve popüler kültüre yönelik haberlerin kurbanı olmuş insanların Elon Musk'ı haklı bulmasına şaşırmadım.


    Elon Musk o kadar çok ve o kadar boş ( boş dememin sebebi dayanaksız konuşması) konuşuyor ki alıştım artık buna. Sürekli yapmadağı şeyleri yapmış veya yapacakmış gibi anlatıyor.

    Bu donanımhaberde Elon Musk daha bilinmezken yazdım Elon Musk hakkında bunu. Ne zaman bir proje sunsa, ne zaman bir fikir dile getirse ne zaman bir tahmin yürütse bunu boş ve dayanaksız yapıyor. Bunun için müneccim olmaya gerek yok. Her hangi bir projesi ile ilgilenilmesi yeterli.

    Tartışması da çoğunlukla şov amaçlı.Mars projesinde tonla çözülememiş teknik konu ve büyük konu alanları olmasına rağmen sanki bunlar çözülmüş gibi bir maliyet hesabına girişmişti. Sunduğu projelerde konunun teknik ayrıntılarından eser olmuyor. Apple bile bir şeyin devrimsel olduğunu iddia ederken neyi yaptığını, neyin devrimsel olduğunu doğru veya yanlış kendi meşrebince anlatıyor.

    Üstelik yapay zekanın devlet kontrolünde icra edilmesinin vizyonu geniş bir fikir olduğu savunuluyor. Aynı petrol ve internet gibi. Endüstri toplumu yerini bilişim toplumuna bırakırken topluma uygun görülen modern köleliği ancak modern köleler savunabilirdi zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eulogy -- 25 Temmuz 2017; 18:56:2 >




  • Eyyy Mark,
    Sen kimsin ya?!?!?!

    Şska maka çalıntı fikirlerle büyüyen bir ergeni mi savunacağız yoksa Stephen Hawking ile benzer gerçekçi endişeleri paylaşan bir dahiyi mi? Bence cevap ortada.

  • zuckerberg', gram sallamamak lazım.

  • Insan irki degil, insan türü.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: reshthesucker

    Webcam kapatan adamin da bu kadar guven beslemesi garip geliyor.

    Kapak bence. Musk Twitter'dan bunu yazsaymış süper olurmuş.
  • Evrensel temel gelir lazim demiş adam. Kapitalist sistemin devam edebilmesi için yıkmak için çok uğraştığı sosyalizm ve komünizmdeki gelir modelini ornek alacak olması çok ironik olmuş.

  • Musk haklı bence sonumuz matrix gibi olacak biz görürmüyüz bilmiyorum ama
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.