Şimdi Ara

Asus'un en kaslı AMD anakartı artık hazır: Karşınızda X399 Zenith Extreme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AMD'nin merakla beklenen Ryzen Threadripper serisi 12 ve 16 çekirdekli işlemci modelleri, Ağustos ayı başında raflara girmiş olacak. TR4 soket yapısıyla birlikte LGA formuna bürünen ve pinlerden arınan yeni işlemciler, sadece X399 çipsetli anakartlarda çalışacak.

     

    Asus'un en kaslı AMD anakartı artık hazır: Karşınızda X399 Zenith Extreme 

     

    Asus, Gigabyte, ASRock gibi markalar X399 anakartlarını Computex 2017 Fuarı'nda sergilemişken, MSI tarafının da yakında sessizliğini bozması gerekiyor. Bu arada AMD'nin duyurusunu yaptığı 25 Temmuz tarihli video konferansta bahsi geçen üreticiler X399 anakartlarını tanıtacak ve fark yaratan özelliklerini anlatacaklar.

     

    Yukarıdaki gelişmelerden anlaşıldığı üzere, anakart üreticiler X399 için hazır ve modellerini yavaş yavaş inceleme editörlerine yollamaya başlıyorlar. İşte muhtemelen o örneklerden biri olan Asus X99 Zenith Extreme, Çinli bir kullanıcı tarafından kutusundan çıkartıldı ve satın alacak müşterleri nelerin beklediği tüm detaylarıyla gösterildi.

     

    Asus'un en kaslı AMD anakartı artık hazır: Karşınızda X399 Zenith Extreme 

     

    Öncelikle şunu söylemekte fayda var, haberimize konu olan anakart Asus tarafından Çin'deki bir test editörüne gönderilmiş olabilir. Çünkü ikinci fotoğrafta üst kısma dikkatli bakarsanız eğer Threadripper işlemcinin olduğunu da göreceksiniz. Dolayısıyla AMD tarafında her şeyin hazır olduğunu ve lansman tarihinin beklendiğini söyleyebiliriz.

     


    Asus'un anakartı şimdiye kadar gördüğüm en kaslı X399 modeli. Gigabyte ve ASRock tarafından sergilenen modeller sanıyorum ki o firmaların amiral gemi modelleri değil çünkü X399 Zenith Extreme hem tasarım hem de ek özellikler seviyesinde daha kaslı görünüyor. Belki de bundan dolayı Computex Fuarı'nda diğer anakart modelleri de olmasına karşın AMD'nin Threadripper lansmanında sadece Asus yer aldı. Hatırlayanlar olacaktır Asus aynı zamanda ilk ve tek Ryzen işlemcili dizüstü bilgisayarı da tanıtmıştı.

     

    Asus'un en kaslı AMD anakartı artık hazır: Karşınızda X399 Zenith Extreme 

     

    Devasa ısı dağıtıcı bloklara ve RGB ışıklandırma sistemine sahip olan Asus ROG X399 Zenith Extreme, 60+4 PCIe hattına sahip olan Ryzen Threadripper işlemcileri için 4 tane PCIe x16 slotuna sahip. Diğer donanımlar ve konfigürasyona bağlı olarak Bunları 16x+16x+8x+8x diziliminde 4 ekran kartıyla kullanabilmek pekala mümkün. Kutu içeriğinden PCIe ethernet kartı ki 10Gbit olması muhtemel çünkü ASRock entegre olarak bu fonkisyonu sunuyor, ayrıca sağ tarafta 5. bellek slotu olarak görünen M.2 adaptörü de dikkatlerden kaçmıyor.

     

    Asus'un en kaslı AMD anakartı artık hazır: Karşınızda X399 Zenith Extreme 


     

    Kendi LCD ekranına sahip olan ve kutu içeriğinden SLI köprüsü de çıkan Asus ROG X399 Zenith, standart ATX anakartlara göre biraz daha iri ve daha geniş ayakizine sahip. E-ATX ölçülerinde olduğu için her kasa ile uyumlu olmayacaktır ancak böylesi bir sistem toplayacaklar için de kasa konusu problem teşkil etmeyecektir diye düşünüyorum. Fiyatı hakkında henüz bir bilgi olmasa da anakartı Ağustos ayı içinde ülkemizde de görebileceğiz. Kısaca özetlemem gerekirse, tasarım ve özellik seviyesinde yıllar sonra ilk defa bir AMD anakartın, Intel tarafındaki çözümlere tam manasıyla kafa tutabilecek özelliklere sahip.









  • amdsi batsın lanet olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus'un en kaslı AMD anakartı artık hazır: Karşınızda X399 Zenith Extreme
  • '' 16x+16x48x+8x diziliminde ''
    4 yerine + işareti olacaktı sanırım.

  • X399 anakartlar normal anakartlara(x370) göre mühendislik olarak oldukça karışık, üstelik X370'de bile bir sürü sorun çıkmıştı. Bu x399 anakartlara hemen atlayıp almayın derim çıktıkdan birkaç ay geçsin sorunlar ortaya çıksın onları bilerek alırsınız veya almaszınız.
  • Bak senelerce adam gibi desteklenmeyen anakart tarafında soğutucu tarafında amd şimdi doğru bı iş yaptı ve bütün üreticiler nasıl ustunde üst seviyesi anakartlar çıkarıyorlar piyasa üreticileri böyle işte hangi firmanin elinde ürün güçlüyse onu sonuna kadar desteklerler bu zamana kadar AMD nin anakartlari doğruyu söylemek gerekirse hep kötüydü ama amdnin ryzen hamlesinden sonra üreticiler baktı potansiyel var bu işte diye desteklemeye başladılar sonuçta herkes kazanacağı paraya bakıyor ama amdnin geri dönmesine ben çok sevindim athlon 64 zamanları görmüş geçirmiş biri olarak

  • Soketin büyüklüğü neredeyse intelin nuc bilgisayarları kadar olmuş ayrıca anakart efsane görünüyor. intelden beklenen hamle gelmedi, demekki teknoloji sınırı bu kadarmış.

    Ryzen 2'De çıtayı gerçekten yükseltirlerse eksikliklerini tamamlarsa bende amd'ye geçmeyi düşünebilirim.

  • Piyasaya girdiğinden beri AMD bilgisayarlardan şaşmadım ama ne zaman ASUS anakart alsam canımı yaktı, bu sıkıntılarımda yanımda olan bir arkadaşım senin ASUS'lar sahte olabilir demişti ve hak vermiştim kendisine, yine de tekrar ASUS almaya cesaret edemedim, halen de almıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hacı.basat

    Piyasaya girdiğinden beri AMD bilgisayarlardan şaşmadım ama ne zaman ASUS anakart alsam canımı yaktı, bu sıkıntılarımda yanımda olan bir arkadaşım senin ASUS'lar sahte olabilir demişti ve hak vermiştim kendisine, yine de tekrar ASUS almaya cesaret edemedim, halen de almıyorum.

    gigabyte ürünlerde de var sıkma canını dostum Bunun sorumlusu sen değilsin DEVLET sorumlu o ürünler nasıl giriyor diye soruşturan yok ve aynı benzer durum 775 pin anakartlardada var g31 çipset ana kartın güney çipseti via p4 anakartlardaki çipten bioslar çakma. ekran kartında da aynı duruma denk geldin aldığım kart ati hd 5650 içinden çıkan ise sürücüyü kurduğumda 7850 olarak çalışıyor modlanmış çıktı ürün. Asus marka Nvidia üründe de aynısı çıktı gt730 ekran kartında. DEVLET yalama olunca bu tip saçmalıklarda çok olmaktadır. Nvidia kart vatandan alınma birde fason çıkan paralel getirtilenlerden Hollanda üzerinden.




  • Sende bat.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anakart efsane gorunuyor. İntel cok pahali satiyor. İntelden yuksek performansi intelden yari yariya dusuk paraya verecek gibi duruyor amd. Bu durumda cok ciddi fiyat performans canavari olacaktir. Kesinlikle amd cok cok iyi isler yapmaya basladi. Ayni durumu ekran kartlarinda da gorebilsek keske. Ekran karti tarafinda nvidia cok cok guclu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kutu iceriginde evle araba yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    uzA

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kudur. Ağla cry more.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Recep baltaş buna sevindi

    Asus'un reklama yaptığı yatırımı servise,müşteri memnuniyetine de yapsaydı keşke,servisi şikayetten geçilmiyor.

    Bize bunlar çok,şu apuları bir çıkartmadılar gitti,heralde 2018'den önce çıkarmayacaklar ,ne bi haber var ne bi sunum.
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    ağlamam ağlatırım istiyosan gösteriyim.gel de seni çatır çatır ağlatıyım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Geçen yine kredi çekiyorum...

  • redoracle R kullanıcısına yanıt
    1600 ve 1800 ler istenildiği kadar satılsin apu larda gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yerde her zaman söylüyorum amd ve intel in yeni işlemcilerin Ömürleri çok uzun olmayacak işlemci zar büyütmeyle hata ediyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus X399 ROG ZENITH EXTREME GAMING;

    Amazon.com 'da kargo ve vergi ücretleri dahil 2.381 TL.na, Amazon.de 'de ise; kargo ve vergi ücretleri dahil 2.554 TL.na geliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.