Şimdi Ara

Intel, giyilebilir cihaz bölümünü kapattı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel, giyilebilir cihaz bölümünü kapattı


    Büyük umutlarla adım attığı giyilebilir cihaz pazarında umduğunu bulamayan Intel, bölümünü önce küçültme yoluna gitmişti. İşler yolunda gitmeyince bölümün kapısına tamamen kilit vurmaya karar verdi.


     


    Bir dönem kapandı


     


    Büyük medya yayınlarından gelen bilgilere göre Intel giyilebilir cihaz bölümünü tamamen kapattı ve çalışmalarını zengin gerçeklik alanına yöneltti. Böylece geliştirici kartlarından sonra son bir ay içerisinde ikinci proje de kapatılmış oldu.


     


    Intel’in giyilebilir cihaz pazarına adım atışı 2013 yılına kadar gidiyor. Büyük umutlarla pazara giren Intel, Quark adında mini bir işlemci geliştirmişti. CES 2014 fuarında ise bu işlemciyi temel alan ve çekirdek bileşenlere sahip Edison adında SD kart boyutlarında bir bilgisayar da duyurmuştu.


     


    Giyilebilir cihazların gelecekte akıllı telefonları geride bırakacağına inanan Intel, aynı yıl Basis adındaki giyilebilir cihaz üreticisini 100 milyon dolara satın aldı. Tüm ekibi kendi bünyesine aktaran firma çalışmalarını da genişletti.


     


    Ayrıca Bkz.Google Fiber’de işler iyi gitmiyor, yeni CEO da istifa etti

    Ne var ki Intel pazarda istediği kadar kendisine yer bulamadı. Akıllı saat ve fitness bilekliği tarafında üreticiler daha çok Qualcomm, MediaTek ve Samsung’un çok az güç tüketen yonga setlerini tercih etti. Bunun üzerine Basis Peak akıllı saatinin aşırı ısınma sorunları da eklenince iş içinden çıkılmaz hale geldi. Zaten pazarın kendisi de küçük büyüme rakamlarında kaldığı için Intel’in adımı boşa çıkmış oldu.


     


    Firma geçtiğimiz Kasım ayında bölümün iş gücünü yükse 80 oranında azaltmıştı. Bölümün kapatılması ile birlikte kalan çalışanların başka bölümlerde istihdam edilmesi bekleniyor. 


     



  • balon erken patladı

  • intel dantelleri rafa sermiş anlaşılan pufff
  • Yemin ederim bu Intelin klasik cpu disinda basarili oldugu bir yer yok. El attigi tum diger alanlarda yok olup gitti. Bir ara androide ozel cpu uretmeye kalkisti basarisiz oldu, ondan once dgpu isine daldi yine husran, giyilebilir de batti gitti. Desktop/server cpularinda sıkıştırılsa cok zor gunler yasayacagi kesin

  • giyilebilir teknolojilerde alt yapı hazırda, insanın hakikaten işine yarayacak, cep telefonu gibi olmazsa olmaz ürünler çıkmadı. iş adım ölçerden ileri gitmedi ki onuda kim naapsın.

  • Enerji tüketimini başarılı şekilde yönetebilseydi mobil tarafta iyi işler çıkarabilirdi intel tabi mimarisine de yatırım yapsaydı. Belki üzerinde çalıştığı yeni mimari ile mobil tarafa tekrar döner ama dönse de pahalıya satar yine.

  • Olsun, Intel G4560'ı var. :)

  • Ortada bir mimari sorunu var bence.

    Arm mimarisi tüm bilgisayar türlerinde yaygınlaşimadıkça ve devamında enerji tüketimi daha düşük bir mimari ortaya çıkmadıkça (mips gibi) giyilebilir cihazlar yaygınlaşamaz.

  • Para kazanacam diye, balıklama her işe atlamaya çalışan kayınço gibisin Intel.
  • Larrable mimarisi ile gpu işine el atmışlardı zamanında. Sonuç; sunumda vlc üzerinden oynatılan fake bir oyun içi video ve tabiki hüsran. Hatırladığım son fiyaskoları buydu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntel, giyilebilir cihaz olayını çok yanlış yorumladı ve bu konudaki çalışmaları da vizyonsuz, bu noktaya gelene kadar yaptıkları ne derece yanlışsa şimdi bu bölümü kapatmaları da o derece yanlış, doğru yerde yanlış kişi ve aletlerle duruyorlar, kapatarak doğru yeri de başkasına bırakacaklar. Kaçmaya çalıştıkları bu alan tonlarca uygulanabilir fikir ve projelere açık, bu sektör sayesinde intelin üstüne yapışmış olan "pahalı satıyor" yaftasından bile kurtulması mümkün olabilirdi ama firma bunu dahi önemsemiyor olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tr@mmler

    Larrable mimarisi ile gpu işine el atmışlardı zamanında. Sonuç; sunumda vlc üzerinden oynatılan fake bir oyun içi video ve tabiki hüsran. Hatırladığım son fiyaskoları buydu.

    Keşke GPU işinin üzerine gidilseydi de ciddi sonuç alınabilseydi. Ancak bu, Intel yönetimindeki paradan başka bir şey düşünmeyen üçkağıtçı tipler yüzünden hayalden öteye gidemiyor ne yazık ki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.