Şimdi Ara

AMD Radeon RX Vega, GeForce GTX 1080'le kıyaslandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD'nin yeni nesil ekran kartları ay sonunda resmen tanıtılmış olacak. Öncesinde Radeon RX Vega turuna çıkan AMD, üç farklı şehide takipçileriyle buluşuyor. Bu şehirler hangi kriterler ölçeğinde seçildi emin değilim ancak ilki Budapeşte'de yapıldı.
     
    AMD Radeon RX Vega, GeForce GTX 1080'le kıyaslandı 
     
    Asus işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, modeli açıklanmayan Vega ekran kartlı kapalı sistem bilgisayarlar, Battlefield 1 oyununda Nvidia tabanlı sistemle kıyaslandı. Rakip olarak Nvidia'nın referans GTX 1080 modeli (GTX 1080 Ti değil) tercih edilen sistemlerden AMD'li olanda Freesync, Nvidia'lı olanda ise G-Sync uyumlu monitör kullanıldı.
     
    3440 x 1440 piksel çözünürlüğündeki kavisli monitörlerle yapılan denemelerde, hangi sistemin Vega + Freesycn, hangisinin GeForce + G-Sync'li olduğu katılımcılara söylenmedi. Ekran kartı bilgisinin AMD temsilcisi tarafından doğrulandığı etkinlik kapsamında, oyunlarda fps göstergeci kullanılmadığı gibi, en yüksek çözünürlük ayarları da tercih edilmemiş.
     
    AMD Radeon RX Vega, GeForce GTX 1080'le kıyaslandı 
     
    İlgili çözünürlükte tek bir GeForce GTX 1080'in 60fps üzerinde performans gösterebildiği biliniyor. Dolayısıyla test edilen Vega ekran kartının biraz daha kötü performans sergilediği öngörülebilir. Kaldı ki Vega tabanlı Frontier Edition ekran kartının da benzer şekilde GTX 1080 civarı performans gösterdiği düşünüldüğünde, bu ihtimal olası görünüyor.
     
    Tabi hangi Vega ekran kartının kullanıldığını bilmediğimiz için, günün sonunda AMD geride kaldı demek henüz pek mümkün görünmüyor ancak şu aşamada özellikle GTX 1080 Ti ile Nvidia iyi bir pozisyon almışa benziyor. Bu etkinlik kapsamında bizim için en önemli gösterge, ekran kartı ve monitör haricinde aynı özelliklere sahip olan iki sistem arasında 300$ fark olması.
     
    AMD Radeon RX Vega, GeForce GTX 1080'le kıyaslandı 
     
    Freesync ve G-Sync destekli iki monitör arasında 200 dolarlık bir fiyat farkı baz alınırsa, AMD'nin oyun oynattığı Vega ekran kartının fiyatlandırması da belirginleşiyor. Mevcut tabloya göre GTX 1080'den 100 dolar daha ucuz olması beklenebilir. Ancak Nvidia tarafında da bahsi geçen kartlar 1,5 yıldan uzun süredir piyasada olduğu için fiyat esnekliğine gidilebilir gibi duruyor.
     
    Vega için şimdiye kadar ortaya çıkan mevcut bilgi ve ölçümlerle kesin bir yorum yapmak pek kolay değil. Ancak Frontier Edition incelemeleri ve böylesi gelişmelerin kullanıcı beklentileriyle uyuşmadığı da ortada. Rakibinin yavaş yavaş ömrünü dolduracak ekran kartlarına karşı AMD'den beklenti daha hızlı modeller piyasaya sürebilmesi. Bakalım 30 Temmuz tarihine pek bir şey kalmadı. Umarız Radeon RX Vega, ekran kartı arenasında Ryzen etkisi yaratabilir.







  • manken kızları göz önüne alırsak kartın çok iddialı olduğunu söyleyebilirim.

  • 1080'nin zamlı fiyatından 100 dolar mı daha ucuz? Niyazi Saral şu madencilik konusunda konuşurken asusun fiyat attırımından bahsediyor daha vega çıkmadan 3 kere zamlanmış karaborsa amd, nvidia gibi birinci parti ekran kartı üreticilerini ve asus, msi, gigabyte gibi ikinci parti üreticilerinin yüzünü güldürdü fiyat indirmekten çok attırmaya çalışıyorlar
  • Haber için teşekkürler.

    Herkes, bu kadar gizli kapaklı işlerin dönmesinin arkasında çok iyi bir performans olmasını (normal olarak) bekler. Sizin de dediğiniz gibi piyasaya çıkan ve sızdırılan bazı test sonuçlarında/bilgilendirmelerde; sonuçlar ve özellikle güç tüketimi rakibine göre sıkıntılı görünüyor. Ay sonuna da bahsettiğiniz gibi fazla bir zaman kalmadı. Ya fiyat ya performans ya da güç tüketimi noktasında ortaya elle tutulur bir şeyler sunulması elzem. Bunlardan birisi veya birkaçı ters yönde etki yaptığı takdirde maalesef ki son kullanıcı açısından pek parlak durumlar oluşmayacaktır.
  • Yalnız gtx 1080'ın gücü bir sonraki seride xx60 gücü kadar olacak ve gtx 1080 fiyatına olmayacak. 300 dolar fark monitör kısmı haricinde sıfırlanabilir.

  • Amd Intele darbeyi iyi vurdu ama aynı başarıyı ne yazık ki ekran kartı tarafında gösteremeyecek gibi duruyor.

  • Bende o kasadan istiyorum. Tower kasalar gibi kocaman değil ama yeterince de hacmi var. Modelini bilen var mı?

  • tropik17 T kullanıcısına yanıt
    Corsair Air 240

  • Resmen yüzyılın hype ı oldu şu Vegalar... Daha kaç tane çıkacağı bile tam bilinmezken 1080Ti'yi solluyordu ya hani yarı fiyatına... Şimdi 1070'le mi 1080'le mi denk olacak o bile muamma. Ve kıyasladıkları kart da geçen senenin ekran kartı. NVIDIA'lara karşı tek avantajı Freesync monitörlerin bariz ucuzluğu. Eğer ona rağmen f/p'ye adam gibi oynamazsa (ki zaten Volta'lar var daha önümüzde) NVIDIA'nın tekelliğini resmen ilan etmesi kaçınılmaz olacaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Murat.92

    Yalnız gtx 1080'ın gücü bir sonraki seride xx60 gücü kadar olacak ve gtx 1080 fiyatına olmayacak. 300 dolar fark monitör kısmı haricinde sıfırlanabilir.

    O kesin değil. Sadece 9xx-10xx serisi arasında öyle bir uçurum oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acaba bu mankenler kartın çok ısındığına dair kanıt olabilir mi?

  • Fiyat konusunda fazla bir beklenti içine girmememek lazım. Mining faktörü fiyatın oyuncular(!) için f/p kart olma ihtimalini azaltıyor.

  • AMD ekran kartında çok iyi bir fiyatla çıkmazsa batırdı diyebiliriz. Budapeşteli kızlar bile kurtaramaz onu.
  • Vega FE Su soğutmalı modeli az bir OC yapılınca tek başına(tüm sistem değil) 440W güç tüketimini görüyor, birde bunun üstüne anca oc ile 200w kullanan 1080'e rakip olabilmiş.

    AMD Radeon RX Vega, GeForce GTX 1080'le kıyaslandı

    Zaten AMD'nin elinde rekabetçi, uçan kaçan bir kart olsaydı, böyle FPS'yi gizlemezdi üstüne birde FPS'yi anlamasınlar diye freesync açtırmazdı. Ryzen ve polarisde yaptığı gibi direkt rakibin ürününü içeren grafikler yapıp karşılaştırma yapardı ve insanları kartı almak için bekletirdi.

    Tamam, hadi performansı düşük o zaman her zaman olduğu gibi fiyatıyla rekabetçi olacak desek, o da pek mümkün gözükmüyor çünkü HBM2'nin maliyeti yüksek.

    Bu Veganın sonu 2900XT'lerden bile kötü olacağa benziyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 19 Temmuz 2017; 16:45:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Vega FE Su soğutmalı modeli az bir OC yapılınca tek başına(tüm sistem değil) 440W güç tüketimini görüyor, birde bunun üstüne anca oc ile en 200w kullanan 1080'e rakip olabilmiş. Bu Veganın sonu 2900XT'lerden bile kötü olacağa benziyor.

    Öyle bir şey olduğu takdirde; RYZEN tarafı ile kazanılan makul seviyedeki başarıların, çok bir anlamı kalmayacaktır. En azından şu önümüzdeki yakın gelecek için. Çok farklı bir durum olacağı da görünmüyor gibi. Gelen tüm sızıntılar ve bilgiler bu yönde.
  • Amd üst seviye ekran kartlarında adam olmayacak belli oldu,2 kat fazla güç tüketiyorsun daha düşük performans veriyorsun.Nvdia işlemci üretse keşke gözüm kapalı alırım 3 kuruş fazla olsun iyisi olsun amd asla alınmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD'de sistem nasıl işliyor acaba.

    Tüm ekip hep beraber tek bir tarafa mı yükleniyor nedir

    CPU berbatken GPU tarafı biraz yolunda gidiyor. CPU'yu düzeltiyorsun, bu sefer de GPU tarafı afallıyor lan
  • Arkadas soyle rekabetci bir kart ciksaydi keske.



    Neyse en azindan fiyati 1080 ile 1070 arasinda olursa fp acisindan piyasayi rahatlatabilir. Ama kotu oluyor bunlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murat.92 kullanıcısına yanıt
    Gtx 1080 gtx 2070 ile benzer performans verecektir.
    Pascala özel bir durumdu o.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johan Elmander -- 19 Temmuz 2017; 17:58:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada merak eden varsa sol masada vega var. Sağda 1070/1080.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.