Şimdi Ara

Samsung, 8GB HBM2 bellek üretimini arttırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Samsung, 8GB HBM2 bellek üretimini arttırıyor


    Bugüne kadar HBM bellek teknolojisinin yaygın biçimde son kullanıcıya sunulduğunu göremedik. Son olarak ve sadece Fiji tabanlı Radeon Fury, Fury X ile R9 Nano ekran kartları HBM bellek teknolojisini son kullanıcıya ulaştırmıştı.


     


    Artacak


     


    Sonrasında gerek üretim konusundaki verimlilik sıkıntıları ve gerekse maliyet endişeleri nedeniyle üreticiler GDDR bellek teknolojisinde karar kıldı. Sadece profesyoneller ve sunuculara yönelik ekran kartlarında HBM 2 bellekler kullanılıyor.


     


    Bu yıl ise bazı şeyler değişmeye başladı. AMD, Vega tabanlı Radeon ekran kartlarında HBM 2 bellek kullanacak. Hatta profesyonellere yönelik Vega Frontier Edition serisinde kullanmaya başladı bile.


     


    Ayrıca Bkz.Samsung mobil cihazlardan oyunlarınızı canlı yayınlayabilirsiniz

    Nvidia ise henüz son kullanıcıya HBM belleği sunmuş değil. Tesla P100 ve Tesla V100 hızlandırıcılarında HBM 2 bellekler yer alırken, oyuncu GeForce ekran kartlarında GDDR teknolojisine yer veriliyor. Bununla birlikte Volta mimarisi ile en az bir üst seviye ekran kartında HBM bellek kullanılması bekleniyor. Bu bakımdan önümüzdeki dönemde HBM belleklerin sayısının artacağı açık.


     


    Paylaşım var


     


    Bellek üreticileri önümüzdeki dönemde bir darboğaz yaşanmaması açısından HBM 2 bellek üretimini arttırdığı gözlemleniyor. Zira SK Hynix ile AMD’nin HBM 2 için özel bir anlaşması olduğu biliniyor. Radeon Vega ekran kartları bu bakımdan son kullanıcıya ilk HBM 2 teknolojisini sunan kartlar olacak.


     


    Nvidia ise geride kalmamak adına Samsung ile özel bir tedarik anlaşması yapmıştı. Tesla P100 ve Tesla V100 hızlandırıcılarında Samsung üretimi HBM 2 bellekler kullanılıyor. Şimdi ise firmanın 8GB HBM 2 bellek üretimini arttırdığı haberi geldi. Bu da Nvidia’nın daha agresif bir HBM bellek stratejisi güdeceğini ortaya koyuyor.


     


    Bu yıl için bir şey söylemek biraz zor ancak yıl sonuna doğru Volta tabanlı bir Titan ekran kartı görmek şaşırtıcı olmaz. Bu ekran kartında HBM 2 bellek kullanılırsa ilk kez bir GeForce oyuncu ekran kartında yeni bellek teknolojisini görmüş olacağız. Samsung’un üretimi arttırması buna işaret olabilir. Diğer taraftan ikinci ihtimal gelecek yılın ilk yarısında bir Titan ekran kartı görebiliriz. Bunun dışındaki muhtemel 2xxx ekran kartı serisinde GDDR6 ve GDDR5/5X bellekler olacaktır. 


     







  • Samsung heryerde.

  • su bastı, duvar çöktü gibi her fırsatta fiyat attıramına gidilecek haberleri yapılırken, bu habere de fiyat indiremine gidilecek denmesini beklerdim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.