Şimdi Ara

Toshiba bellek bölümünü satmak için Western Digital davasını bekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toshiba bellek bölümünü satmak için Western Digital davasını bekliyor 

     
    ABD’deki nükleer santral inşaatları nedeniyle finansal durumu iyice kötüye giden Toshiba çareyi bazı bölümlerini satışa çıkarmakta bulmuş ve şubat ayında şirketin bellek bölümünü satmaya karar verdiğini duyurmuştu. Bu kararın ardından Toshiba’nın NAND fabrikasını Toshiba’yla birlikte işleten Western Digital, olası bir satış halinde kendi haklarının zarar göreceğini ileri sürmüş ve geçtiğimiz ay Toshiba’ya dava açmıştı. WD bu davayla birlikte satışın önüne geçmek isterken Toshiba da şirkete karşı dava açmış ve satışı engellediği gerekçesiyle 1 milyar dolarlık tazminat talebinde bulunmuştu.

     

    Japonya-ABD Konsorsiyumuna Satılacak 

    Tüm bunlar yaşanırken Toshiba, aylar süren teklif sürecinin ardından bellek bölümünün yeni sahibi olarak Japonya-ABD konsorsiyumunu tercih etmişti. SK Hynix, Bain Kapital, Japonya Kalkınma Bankası ve INCJ fonunun(fonda Sony, Canon, Toyota gibi önemli Japon şirketlerinin yatırımı var) da aralarında bulunduğu konsorsiyumun yaklaşık 18 milyar dolar değerinde olan teklifini kabul eden Toshiba, satış işlemlerini 2018’in ilk çeyreğine kadar tamamlamak istiyor ancak WD ile olan dava süreci şirketi zora sokmuş durumda.

     

    Toshiba’nın yönetim kurulu da satışa onay verse de şu an şirket 28 Temmuz’da gerçekleşecek olan duruşmayı beklemek zorunda. Kalifroniya’da görülecek olan dava aslında iki şirket arasındaki son hukuki süreç olmayacak zira Western Digital, Toshiba ile aralarındaki iş anlaşmasındaki tahkim maddesini de işleme koymuştu. Bu yüzden Kaliforniya’daki davanın sonucundan bağımsız olarak iki şirket tahkimde de karşı karşıya gelecek ve ortak bir yol aramaya çalışacak.

     

    Tabi satış işlemlerinin gecikmesi Toshiba’yı çok daha zor bir durumun içine sokabilir. Şirket gelecek yılın mart ayına kadar satışı tamamlayamazsa mali yılı zararla kapatmış olacak. Bu durumda ise Toshiba’nın Tokyo Menkul Kıymetler Borsası’ndan çıkarılması da söz konusu. Bu tehlikelerin farkında olan INCJ Başkanı Toshiyuki Shiga da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında mahkeme sürecinin satış işlemlerini kısa bir süreliğine geciktireceğini ancak anlaşmanın gelecek hafta tamamlanacağını ifade etti. 








  • sınav_testmis_kanka S kullanıcısına yanıt
    10 Vestel olsun yine parası yetmez bellek bölümüne malesef dostum olduda Vestelde para var parayla bile olsa bir türk şirketine japon hayatta böyle kritik bı bölümü satmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar salak mı para basan bellek bölümünü satsınlar, bir şey olacak para etmeyecek o zaman satacaklar.
    Mevcut anakartların bir çoğu SSD'nin bir kısmını belleğe ayırarak belleksiz çalışabilmesine rağmen bunun UEFI desteği verilmemiş, yarın bir gün yeni sürüm UEFI'ler çıkarsa ve anakartlar RAM'siz çalışırsa, Ram üreticisinin çekeceği ahın sesi uzaydan bile duyulur.
  • 18 milyar çok para kimse veremez

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: hacı.basat

    Adamlar salak mı para basan bellek bölümünü satsınlar, bir şey olacak para etmeyecek o zaman satacaklar.
    Mevcut anakartların bir çoğu SSD'nin bir kısmını belleğe ayırarak belleksiz çalışabilmesine rağmen bunun UEFI desteği verilmemiş, yarın bir gün yeni sürüm UEFI'ler çıkarsa ve anakartlar RAM'siz çalışırsa, Ram üreticisinin çekeceği ahın sesi uzaydan bile duyulur.

    SSD'lerdeki yongalar ile ram'deki yongalar aynı değil.

    SSD'nni ömrünü yemekten başka bir halta yaramaz.

    Ve ram'in hızına SSD erişemez.

    O yüzden dediğin iş mümkün değil.

    Evet dediğin doğru, üstelik kullanıcının çoğu da bunu biliyor, zaten halihazırda bir çoğumuz sanal bellek kullanıyoruz, hem de HDD'lerde yapıyoruz bunu, yanlış olduğunu bile bile yapıyoruz. Sebebine gelince alış satış arıza kasa toplama vs sıradışı sebeplerden bir an geliyor, bilgisayarı kurmak için lazım oluyor. Yarın bir gün ram alır takarız deniyor ve kalıyor öyle.
    Aynı durum burda da geçerli, adamın parası çıkışmadı mesela yada sistemi toplarken aradığı ram'i bulamadı, anakartın sanal belleğinden SSD'yi kullanıp bilgisayarı kuracak, Ram'i de alırım sonra diyecek. Sonuç ise Ram üreticisini vuracak.

    Ek olarak kullanıcı için fazladan seçenek basbayağı fazladan seçenektir, olur da işin düşer, elinde eskiden kalma küçük SSD olur, hamlamış SSD olur, geçici ağır kullanmayacağın bilgisayar vs olur, takar kullanırsın, sonra Ram geldiğinde düzeltir yoluna devam edersin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hacı.basat -- 18 Temmuz 2017; 1:16:28 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.