Şimdi Ara

Intel Xeon Gold 8176’lı sistem 670 watt güç tüketiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel Xeon Gold 8176’lı sistem 670 watt güç tüketiyor 
    Intel’in Sky Lake Purley işlemcileri sıkı bir şekilde incelenmekte. İncelemelerde ölçülen güç tüketimi sayısal olarak oldukça yüksek. Buna karşın platform bir önceki nesile kıyasla daha verimli bir yapı sunmakta.

    711 watt'a kadar yükselmiş

     
    Bağımsız inceleme ekipleri tarafından yapılan testlerde Xeon Gold 8176 kullanılan sistem yük altında 670 watt’lık güç tüketimine ulaşmış. Hatta bu değer 711 watt’a dahi anlık olarak sıçramış. 670 watt her ne kadar ilk bakışta fazla gibi görünse de aslında çekirdek sayısına göre güç tüketimi hesaplandığında bir önceki nesil Xeon yongalarından modelin daha verimli olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Ek olarak sistemin boşta 209 watt güç tükettiğini de ekleyelim.

    Intel Xeon Gold 8176’lı sistem 670 watt güç tüketiyor
     

    8176$ fiyat etiketine sahip

     
    Performans tarafında genel tabloyu yorumlayacak olursak, Xeon Gold 8176 testlerin büyük çoğunluğunda AMD’nin çözümü olan EPYC 7601’den önde. Ayrıca işlemci sektörde önemli bir kriter sayılabilecek çeşitli komut setlerine dayalı testlerde de oldukça başarılı sonuçlar ortaya koymakta. Bunun yanı sıra platformun uygulama ekosistemine yönelik uyumluluğu da bir diğer artı yön olarak karşımıza çıkıyor. Yine de yonganın 8179$ dolarlık fiyat etiketine karşılık AMD’nin çözümünün 4200$’dan satışa sunulması modelin en büyük dezavantajlarından biri olarak görülüyor.
    Intel Xeon Gold 8176’lı sistem 670 watt güç tüketiyor
    Son olarak daha büyük ölçekteki firmaların gerekli optimizasyonları yaptıkları takdirde EPYC 7601’den Intel’in modeline göre daha fazla performans alabilecekleri de gelen diğer bilgiler arasında. Örneğin Microsoft Azure bulut platformunda EPYC modellerine yer veriyor. Tabi daha küçük ölçekteki firmalar bu tarz optimizasyonlar ve özelleştirmeler yapacak ekiplere sahip olmadıkları için hem de piyasadaki uygulama ekosistemi ile daha iyi uyumluluk gösterdiği için Intel’in çözümlerini tercih edecektir.







  • Eskiden Intel işlemci pazarında tekeldi, böyle giderse amd tekelleşecek Intel birşeyler yapmalı..

  • Bahsi geçen bağımsız inceleme ekipleri (Tom's HardwareGuide) bir dönem donanımhaber'in en dişli rakiplerinden biriydi :)

  • e hani enerji tüketimleri aşağı iniyordu? ne bu şimdi?

  • murdocklawless kullanıcısına yanıt
    Aslinda indi diye haberi gectiler... Ayrinti cekirdek sayisinda. Ayni sayida cekirdek karsilastirinca onceki xeon'lara gore azalmis deniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    e hani enerji tüketimleri aşağı iniyordu? ne bu şimdi?

    28 çekirdek barındıran bir işlemci bu senin evde kullandığın işlemciyi katlar da katlar haliyle enerji tüketimi de göreceli yüksek kalıyor.
  • kürek gibi işlemciler yapmışlar one boyut

  • bu haberi meşhur bir fanımız vardı tarafsız o mu yaptı acaba demiştim ama değilmiş neyse çekirdek 27.53 watt intelin tüketimi 15 watt 12 çekirdekli bir ryzenin tüketimi. pekte düşük değil intelin güç tüketimi hem de düşük saat hızında bu demek ki 3.0 yada üzeri olsa 50 watt tüketecek her çekirdek. intel yine sapıttı eski presscot dönemine kaymaya başladı güç tüketimi verimliliği hakkında.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: neo01470

    Eskiden Intel işlemci pazarında tekeldi, böyle giderse amd tekelleşecek Intel birşeyler yapmalı..

    Intel 2 seneye kalmaz toparlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci değil fırın küreği mübarek..
  • Ama AĞĞ MEEĞĞ DEĞĞĞ çoh te de pe çekiyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne gerek var bunlara yaa ? G4560 neyinize yetmiyor ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.