Şimdi Ara

Akıllı telefon kullanırken hayatınızdan olmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akıllı telefon kullanırken hayatınızdan olmayın

    Safely Home'un yayınladığı 40 saniyelik video, araba sürdüğünüz esnada veya yolda yürürken akıllı telefonunuzla ilgilenmenizin tehlikeli sonuçlar doğuracağını açık şekilde ortaya koymuş durumda. Bunun için kısa videoyu baştan sona dikkatlice izlemek yeterli.

     

    Videoda görüldüğü gibi çoğu insan araba sürmeyi bırak, yürürken bile mesaj yazamıyor. Dalgın sürüş (distracted driving) sen derece önemli bir sorun. CDC (ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi) dalgın sürüş sonucunda her saat başı 9 kişinin öldüğünü ve 1.000 'den fazla kişinin yaralandığını söylüyor. Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi, dalgın sürüşün sadece 2015 yılında 3.477 kişinin ölümüne neden olduğunu açıkladı.

     

    Ayrıca Bkz.Hyundai'nin yeni i30 Fastback modeli ortaya çıktı
    Neyse ki, teknoloji şirketleri nihayet insanların arabadayken mesajlaşmasını ve aranmasını engellemek için akıllıca yollar buluyor. Örneğin Apple'ın iOS 11'le tanıttığı "Sürüş Sırasında Rahatsız Etme" özelliği, sürücülerin yola daha fazla odaklanmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

     

    Bu sayede iPhone araba sürdüğünüzü algılayarak ekranı karanlık tutmak için aldığınız aramaları, uyarıları ve bildirimleri sessize alabilecek. Ayrıca sizinle iletişime geçmek isteyen kişilere, araç sürdüğünüzü ve gideceğiniz yere varana kadar cevap veremeyeceğinizi bildirmek üzere otomatik bir yanıt bile gönderebileceğini ekleyelim. Sürüş sırasında dikkatinizin dağılmaması için benzer özelliklere sahip Drivemode gibi üçüncü parti Android uygulamalarını da kullanabilirsiniz.

     








  • sürüş sırasında telefonla oynayan kişiler başlarına bir şey gelebilmesini baştan kabul etmişler demektir ama ya önlerindeki bisikletli ve yayalar?



    benim gibi trafikte bisiklet ile binlerce km yol yapan aktif bisiklet kullanıcıları asıl tehdit altında olanlar. benim kaç kere başıma geldi, adam üzerime kırıyor bi bakıyorum gözü telefonda. ölümümüz bu telefondan olacak.



    pek bi dindar geçinen ve her fırsatta alkolü kötüleyen kendi yakın çevreme telefonun sürüşte alkolden daha büyük kaza tehtidi olduğunu söylesem de hiçbirini telefondan ayıramadım henüz. sürüş sırasında telefonla oynamamak için illa kuranda akıllı telefon ayeti mi olması gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu da bir şey mi? Bizde eli dışındaki diğer uzuvlarla araba kullanmak marifet sayılıyor. Bir de yetmezmiş gibi sosyal medyada video falan atıp bununla övünüyorlar.

  • Ya o değilde ben yolda yürürken ne kadar telefona odaklanırsam odaklanayım önümde ki bir engeli görebiliyorum.

    Bu insanlar gerizekalı mı ? kapıya giren, suya düşen ? Başkaşıyla çarpışan ?

    Orayı anlayamadım ?
  • bende arabayı isparka parkettim ,yürüyerek çıkarken telefona taklıyordumotopark girişindeki bariyer yukarıdaymış farketmedim birden kafama indi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabaya binince direk bluetooth ile telefonu araca bağlıyorum. Görüşme yapacaksam da sıkıntı olmuyor. Bir elde telefon tutanları direk arabanın gidişinden anlıyorsun trafikte.
  • Sabahları işe giderken gördüğüm biri var, Hangi oyunu oynuyorsa artık gerek sabah giderken gerek akşam gelirken ne zaman görsem kafa eğik telefonda arada bir sağına soluna baıkınıyor otobüste o kadar, Böyle insanları görünce şaşırıyorum açıkcası nasıl bu kadar kaptırıyorlar kendilerini ben eve girene kadar işim yoksa açıp bakmam ne var diye
  • Benim için bu özelliklere gerek yok.Araç kullanırken telefon istediği kadar çalsin asla açmam.Kim ne derse desin insanın dikkati dağılır.Lambada beklerim o esnada çalar açarım hoparlörüde açarım telefonu elime almadan kısa konuşur kapatırım.Başımıza ne gelecekse bu telefon ve sosyal medya bağımlılığından gelecek zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anca kırmızı ışıkta falan bakarım telefona o da gerekliyse zevk için değil. Ön cama yapışık telefon tutucu var zaten birini aramak falan gerektiğinde hem yolu görüyorum hem de aramayı yapıyorum 2 saniyede.
  • bunu dikkate alacak kapasitede insan şu çağda zor bulunur maalesef.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki el ile araba mı kullanılır?
    Acemiler iki elini birden direksiyonda tutar
    Tek elinle arabanı sürerken diğer elin ile telefona bakarsın, acemi sende

    Toplumun içinde bu tarz düşünen insanlar varken maalesef kaza riski daha fazla artmakta, sanırım toplumun bir kısmında büyüklenme, kibirlenme, artislik yapma gibi bir hastalık var. Eh, suçsuz kimselere bir şey olmasında, sen istediğin gibi kendini ve sana değer verenleri üzebilirsin.

  • Çok ciddiye alınmayan, hayatı belki de en çok tehlikeye sokan eylem. Sigara içenin kanser olacağını düşünmemesi gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların ki hastalık derecesinde.. Bunların birde, nefes dahi alacak yer olmayan otobüste.. bir eli ile tutunmaya çalışıp, diğer eli ile telefonla.. uğraşan modelleri var. Ben telefon çaldığında yemeğimi bile bölmem. Ve asla rahat bir ortamda değilsem.. telefon ile uğraşmam.

  • telefonlar akıllandıkça insanlar tam aksine aptallaşıyor. bir halt var sanki araba sürerken, yemek yerken, s.çarken, yürürken,karşıya geçerken hep elde, özellikle bayanlarda.. bu telefonlar sayesinde hadi beynimizi yaktık kendimize ettik ama trafikte uzak tutalım be, başkasının canı tehlikeye düşmesin.
  • Hiç suçum yokken düşüncesiz bir yaya yüzünden 6 saat karakolda gözaltında kaldım. Beyefendi hastaneden gelince özür dileyip ifade verince serbest kalana kadar ailesinin yaptığı baskıyı da saymıyorum. O saatlerde karakol duvarındaki yazı kafama kazındı. Kazaları ihmaller, ihmalleri de önemsenmeyen ihtimaller doğurur. Pazar akşamı sanayi bölgesinde in-cin top oynarken park etmiş kamyonun arkasından bütün gücüyle birinin ölüme koşacağını hesap etmelisiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya akıllı telefon adı üstünde. bluetooth ile arabaya bağla öyle konuş. siri kullanarak mesaj at istersen. hadi bluetooth yok. auxa bağla telefonu. çözüm çok.
  • Özellikle yolda yürürken akıllı telefonla müzik dinleyen mi arasınız yoksa oyun oynayan mı arasınız her çeşit insan mevcut.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağzıma geleni sövüyorum af Yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Senceroo

    ya akıllı telefon adı üstünde. bluetooth ile arabaya bağla öyle konuş. siri kullanarak mesaj at istersen. hadi bluetooth yok. auxa bağla telefonu. çözüm çok.

    Hic bir sey yoksa hoparlore alsinlar yav millet bir garip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Video kurgu galiba

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.