Şimdi Ara

Hyperloop gerçek ölçekli ilk testi başarıyla tamamladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elon Musk ve Silikon Vadisi’nin önde gelen yatırımcısı Shervin Pishevar’ın ortaya attığı ve geleceğin ulaşım yöntemi olarak nitelendirdikleri Hyperloop fikri gerçeğe dönüşmeye  bir adım daha yaklaştı. Geçtiğimiz mayıs ayında Nevada’daki test parkurunda vakumlu ortamda ilk testini gerçekleştiren Hyperloop bu kez gerçek ölçekli bir teste tabi tutuldu. Hyperloop One şirketinin gerçekleştirdiği testte beşinci ulaşım aracı olarak kabul edilen Hyperloop yetkililerin yüzünü güldürmeyi başardı.

     

    Hyperloop gerçek ölçekli ilk testi başarıyla tamamladı 

    Las Vegas yakınlarındaki DevLoop test pistinde yapılan denemede yaklaşık 8.5 metre(28 feet) uzunluğunda olan Hyperloop kullanıldı. Manyetik kaldırma(mag-lev) teknolojisinden hız alan Hyperloop’un 1200 kilometre hıza ulaşması planlanıyor ancak kısa mesafeli testte Hyperloop 112 kilometre hıza ulaştı ve 2G’lik bir artış gösterdi. Hyperloop’un hızı az gibi görünse de bu hıza sadece 5.3 saniyede ulaşması Hyperloop’un daha uzun bir pistte hedeflenen hıza ulaşabileceğini gösteriyor.

     

    100 Yıl Aradan Sonra İlk

    Hyperloop One’ın kurucusu ve CEO’su Shervin Pishevar da 100 yıl aradan sonra ilk kez yeni bir ulaşım modu yarattıklarını ve gökyüzünü tüpün içine taşıyarak adeta 60 kilometre yüksekte uçuyor hissi yakaladıklarını ifade etti. Geçtiğimiz aylarda Avrupa’daki potansiyel Hyperloop rotalarını açıklayan şirket başta Dubai olmak üzere pek çok noktada Hyperloop ağını kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.  

     
     
       







  • Yozgatta otur istanbulda calis:)

  • Hızlanma bitene kadar istasyona gitmiş olacağız gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar yeni bir ulaşım şekli yapıyor bizimkiler yol :D

  • Geleceğin ulaşımı.

  • bende de bir fikir var. kime danışmalı?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.