Şimdi Ara

NASA'dan itiraf:'Mars'a gidecek paramız yok'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NASA'nın uzun bir süredir planlarını sürdürdüğü 2030'lu yıllarda Mars'a insan indirme hedefi görünüşe bakılırsa pek de gerçekçi değilmiş. Uzay ajansının insanlı uzay görevlerinden sorumlu başkanı William H. Gerstenmaier'in yaptığı açıklamalara göre, NASA şu anda Mars'a insan göndermek için yeterli maddi olanağa sahip değil.



    Kızıl Gezegen'e gönderecekleri ilk insanlı görev hakkında konuşan Gerstenmaier,"Bu görev için net bir tarih vermem imkansız. Bize belirtilen şu anki bütçe seviyesiyle Mars'a insan indirebilecek yeterli teknolojiye ulaşamıyoruz. İnsanlı bir uzay aracının güvenli bir şekilde Mars atmosferine giriş yapması, alçalması ve yüzeye iniş yapması şu anda önümüzdeki en büyük engel ve bizler bu engeli aşabilecek yeterli sisteme maalesef sahip değiliz." ifadelerini kullanıyor.



    NASA'dan itiraf:'Mars'a gidecek paramız yok'

    William H. Gerstenmaier'in bir havacılık ve uzay konferansı sırasında kullandığı bu ifadeler aslında hali hazırda ortada olan bir gerçeğin resmi bir ağızdan dillendirilmesi gibi bir durum oldu. Zira uzay ajansı, konuyla ilgili bilim insanları tarafından 2030'lu yıllarda Mars'a insan indirme planlarının hiç de gerçekçi olmadığı yönünde uzun bir süredir eleştiriler alıyordu. Ancak NASA, bu görev için yeterli teknolojiye ve maddi desteğe sahip olmadığını bilmesine rağmen aynı söylemleri uzun bir süredir sürdürmeye devam ediyordu.



    Tabi NASA'nın da aslında bu konuda yapabilecek çok bir şeyi yok. Zira NASA bir devlet kurumu ve yapabileceği şeyler de tamamiyle devletten kendileri için ayrılan bütçeye bağlı. Ayrıca her 4 veya 8 yılda bir değişen yönetim ve yeni gelen yönetimin bir öncekinden çok daha farklı fikirlere sahip olması gibi durumlar da bu tarz 20-30 yıllık uzun vadeli görevleri çok önemli bir şekilde etkileyebiliyor.



    Ayrıca Bkz.Birleşik Arap Emirlikleri'nden ilginç proje: "2117 itibariyle Mars'ta şehir kuracağız"

    Elon Musk başarabilir mi?




    NASA'nın önündeki bu tarz engeller dolayısıyla bugün çok önemli bir kesim Mars'a insan gönderme konusunda özel şirketlerin daha avantajlı olduğunu düşünüyor. Bu noktada özellikle göze çarpan Elon Musk'ın uzay şirketi SpaceX bildiğiniz gibi şu anda epey popüler bir şirket haline geldi. Musk'ın 2025 itibariyle Mars'a insan gönderme planları her ne kadar epey ilgi görüyor olsa da şu an için bu planların çok önemli bir kısmı aslına bakarsanız büyük bir reklamdan ibaret. Zira NASA'nın önündeki engellerin hemen hepsi, hatta tecrübe eksikliğiyle beraber çok daha fazlası, aynen SpaceX'in de önünde duruyor. Henüz Dünya yörüngesinden öteye gidememiş bir uzay şirketinin 7-8 yıl içerisinde Mars'a insan indirebileceğine inanmak gerçekten zor; bakalım dahi adam Elon Musk, uzun bir süredir belirttiği gibi 2020'li yıllar içerisinde bu işi başarabilecek mi.

      







  • Kaç para la bi mars roketi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcebi001

    Kaç para la bi mars roketi..

    Bir oy

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasaya harcanan parayı dünyayı temizlemeye harcasalar, tenizlik çalışmaları için argeye harcasalar başka gezegenlere gitmeye gerek kalmaz. dünyayı yöneten başların fabrikaları dünyayı kirletsin insanları sömürsün sonra yaşamaya marsa gitcez olaya bak.

  • Adamlar bir defa gidip gelmeyi düşünüp bunun için milyar dolarlar harcıyor. Devlet eliyle ancak bu kadar olur. SpaceX marsa otoban kurup, giden her kişiden para alacağı gibi, dünyada bulunmayan değerli madenleri çıkartıp dünyada satarak ilk uzay madenciliği ticaretini de yapmış olacak. Adamlarda ki vizyona bak...

  • Bizi kıskandıkları için gidemediklerini söylemiyorlar da... :D

  • Mars yolculuğu argesine yatıracak parası yok nasanın gider ayak obama bütcelerini artırdı lakin yinede yeterli değil. Elon muskın marsa gitmesi hayal en azından 7 sene içinde gitmesi hayal lakin herşey hayallerle başlar eğer rusya marla ilgili harekete geçerse ki çin bu konuda şuanda rusyaya bastırıyor yakında yeni uzay yarışı başlayabilir marsa doğru.

  • Sıkıntı yok.Marsta maden bulduk desinler yeter. Trump direk bütçede yer ayırır sıkıntı yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: michael01

    Sıkıntı yok.Marsta maden bulduk desinler yeter. Trump direk bütçede yer ayırır sıkıntı yok.

    ne marsta kömür mü var
  • trump baştayken o iş zor

  • Ne parası Mars'a gidecek beyin yok.zaten para olsa da yapamayacaklarından kesin eminler .Daha aya insan indiremeyenler Mars'a nasıl indirecek?

  • Yapma be NASA arkanda ABD gibi bir devler var nasıl paran yok,sizin paranız yoksa biz ölelim!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: goenitz117

    Ne parası Mars'a gidecek beyin yok.zaten para olsa da yapamayacaklarından kesin eminler .Daha aya insan indiremeyenler Mars'a nasıl indirecek?

    Abd nin aya gitiğine dair koskoca Sovyetleri ikna etti. Ama DH de takılan bu arkadaşı ikna edemedi. Eyyy abd sen ne kadar aciz bir devletsin
  • Demedik mi Elon Musk tamamen reklam politikasi yapiyor. Nasa yapamiyorsa Elon Musk nasil yapsin. rocket indirip bindirdiginde parasi gidiyor adamcagizin :)

  • ABD Dünya'nın en borçlu devleti. Bazıları gerçekten bunu bilmiyor ve inanmakta istemiyor garip...

  • Haber gerçekten üzdü, Mars dizisinin 1.sezonunu izledikten sonra iyice heyecanlanmıştım 2030'lardaki görev için. Umarım ölmeden görürüz Mars'a gidildiğini.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu haberin bilim-kurgu tarafı için yeni dizi ''Salvation'' a bir bakın derim. Elon Musk ta orada çaresiz Amerikan Savunma Bakanlığı da orada MIT den yeni yetme gencimiz de orada ...
    http://www.imdb.com/title/tt6170874/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 15 Temmuz 2017; 5:15:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kygo2


    quote:

    Orijinalden alıntı: michael01

    Sıkıntı yok.Marsta maden bulduk desinler yeter. Trump direk bütçede yer ayırır sıkıntı yok.

    ne marsta kömür mü var

    Kokoreç varmış, atmosfere girince doğal kokoreç oluyorsun :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk önce aya gönderin insan sonra marsa.yıl 1969 aya ilk insan ayak bastı yıl 2017 ama aradan geçen o kadar yıl boyunca başka kimse ayak basamadı abd tüm dünyayı kandırdı aya çıktım diye ama aradan o kadar yıl geçmesine rağmen başka kimse ayak basamadı ama mars a insan göndericez.biraz komik değilmi aradan geçmiş 48 yıl ya o zamanki bilimadamları daha zekiydi yada o zamanki teknoloji dahada gelişmişti ki aya çıktılar yada yalanla dünyayı aldattılar ki burda yalan kısmı daha ağır basıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Centaurus A

    quote:

    Orijinalden alıntı: derepaca

    Neyseki biz Göklerden gelen bir karar'a binip binip gidebiliriz..
    Hadi iyiyiz yine,
    Ahahaha

    Haha gördüğüm en salakça yorum ,birinin NASA'ya salak demesinden gram fark yok.

    Hiciv içeriyormuş öyle denildi



    https://m.youtube.com/watch?v=XMdsZmvGsX8



    Bu arada rte var diyor; e geliyorsa, giderken sıkışırız bizi de alır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.