Şimdi Ara

Mobil oyun gelirleri PC ve konsolu geçti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mobil oyun gelirleri PC ve konsolu geçti

    Pazar analisti DFC Intelligence, lider mobil oyun şirketleri üzerine odaklanan yeni bir rapor yayınladı. Buna göre, mobil oyun endüstrisinden elde edilen gelir, konsollardan ve PC platformlarından daha yüksek bir seviyeye ulaşmış durumda. DFC'nin raporları, 2016'da mobil oyunların ilk kez diğer kategorileri geçtiğini gösteriyor. Geçtiğimiz yıl %32 oranında büyüyen pazarın elde etmeyi başardığı gelir ise tam 38 milyar dolar.

     

    Ayrıca Bkz.Samsung'un Tizen işletim sisteminde 27.000 hata bulundu
    Mobil oyun alanındaki en güçlü büyüme, Tencent ve NetEase gibi şirketlerin son bir yıl içinde gelirlerini iki kat arttırdığı Çin'de gerçekleşti. DFC tarafından hazırlanan raporda, 30 şirketin performansının değerlendirildiğini belirtelim. Zirvede ise casual türdeki basit oyunlar ve sosyal casino oyunları var. Daha karmaşık oyunların ise mobil platformda giderek önem kazanması bekleniyor.

     

    DFC araştırma şirketi, Activision Blizzard ve Electronic Arts'ın mobil oyun alanındaki en büyük şirketler olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söylüyor. Araştırma firmasına göre bu iki şirket mobil oyunlarla önemli ölçüde büyüme gösterecek. Her iki oyun stüdyosunun da zaten mobil platformun en popüler yayıncıları arasında yer aldığını biliyoruz. 







  • Eskisi gibi yeni oyunda çıkmıyor nasıl gelmiş bu gelir ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirirdem

    Eskisi gibi yeni oyunda çıkmıyor nasıl gelmiş bu gelir ?

    mobil platform kısa vadeli satın almalara el verişli hale getirileli çok oldu. PC'de satın almalar uzun vadeli ürünlerden oluşuyor çoğunlukla. Ama büyüme anlamında PC'yi hiçbiri geçemez. Bu büyümedeki kalıcılık da çok önemli. EA şirketinin PC'de de ne kadar büyük olduğunu söylememe gerek yok. Zaten bu en büyük mobil oyun üreticilerin genelde PC konseptlerini mobile uyarlamaktan öteye geçmediklerini de görüyoruz. Orjinal içerik üretenler bu kadar büyüyemez. Çünkü satın alma miktarları çok düşüyor.
  • Uygulama içi satın alımlar.

    Diğer yandan artık insanların hobi olarak oyun oynamaya pek vakitleri yok. Genelde otobüste yolda arabada gece uyumadan önce falan oynandığından mobil cihazlar tek tercih oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobil oyun gelirleri PC ve konsolu geçti
  • Mobil oyunlar yaş aralığı olarak daha geniş böylece kitle de genişliyor. Bugün Candy Crush Saga'nın ulaştığı yaş kitlesine AAA bir oyunla ulaşmak imkansız bir de içeride sunulan satışlar da tüketiliyor.

  • İnsanları rekabete alıştırıp uygulama içi satın alımlarla parayı buluyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav bu "gerçek gamer"lar mobil oyunları beğenmiyorlar da bana göre de PC oyunları saçma. Ben 27 yaşındayım. En son aldığım oyun fifa 2008, neredeyse 10 yıldır oyun oynamıyorum. (Sadece bi ara 3-4 yıl boyunca dofus adında mmorpg oynadım) Oyunlar çok saçma geliyor. Oyunlar için ciddi ciddi zaman ve emek harcamanız gerekiyor. Ve ne yazık ki oyunlar gerçek olmadığı için harcanan emek ve zaman boşa gidiyor. Amaç sadece eğlenmek ve boş zamanı değerlendirmekse mobil oyunlar bunu fazlasıyla karşılıyor. Otobüste, evde, şurda burda 10dk oynayıp bırakabiliyorsun. Mesela şuan ubisoft'un trial frontier oyununu oynuyorum. Gayet keyifli bir oyun, günlük event'ler var aylık event'ler var. Hem eğlendirici hem de saatlerimi harcamak zorunda değilim. PC oyunları çok gereksiz ve saçma. Kusura bakmayın ben böyle düşünüyorum.
  • Fenomenon kullanıcısına yanıt
    Oyunlar şahsen sadece eğlenmek ve vakit geçirmekten ibaret değil. Ciddi zaman harcamak demişsiniz bu yargı rpg,strateji gibi oyun türleri ve onlije oyunlar için geçerlidir. Tüm oyunlar bu yapıda değil. Güzel bir hikayeye sahip dolu oyun var. Ayrıca bir hikayesi olan oyunların filmlerden veya kitaplardan pek bir farkları yok. Sadece o hikayeyi anlatış biçimleri farklı. Siz kusura bakmayın güzel bir oyun oynamamışsınız gelipte "pc oyunları çok saçma,gereksiz" demek sizin bilgisizliğini gösteriyor.



    Peki neden mobil oyunları beğenmiyoruz ben kendi açımdan cevap vereyim. Evet güzel oyunlar da var ama çoğu birbirinin aynı,birkaç oynayıştan sonra sıkan oyunlar. Ayrıca haberde de yazıyor mobil oyun gelirleri pc ve konsol gelirlerini geçti. Bu da oyun piyasasını etkiliyor. Eskisi kadar güzel ve kaliteli oyun çıkmıyor. Kaliteli bir oyun yapıyorsun ama elde ettiği gelir telefonlarda şeker eşleştirme oyunlarının gelirini geçemiyor. Bunun sonucu olarak da yapımcılar az satan bir oyuna bu kadar uğraşmak istemiyor ve piyasaya güzel oyunlar çıkmıyor. Ve bu da şahsen oyunları seven biri olarak beni üzüyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mobil oyuncuları oyuncu saymıyorlar ama geleceğin oyunları mobil oyunlar eskiden konsollar vardı pc oyunları çıkınca konsol oyuncularının sayısı azaldı şu anda konsollar popüler gibi gözükse de pc oyunculuğu daha fazla yakın gelecekte de mobil oyunlar oyun piyasasının hakimi olacak.
  • Mobilde oynanacak doğru düzgün bir oyun yok . Ama pc ve ps de müthiş oyunlar var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla mobildeki en iyi oyunları oynadım bitti. daha da yok ne oynayayım?

    swordigo
    monument valley
    badland
    the room serisi
    limbo (bu zaten pc oyunuydu)

    ha vakit öldürmelik birkaç oyun var marvel contest of champions, 8 ball pool, angry birds 2 (evet angry birds. ne var olm vakit öldürmelik dedim)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.