Şimdi Ara

Yapay zeka sahte Obama videosu oluşturdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yapay zekanın göz ardı edilen yeteneklerinden birisi de gerçek olup olmadığını anlamanın oldukça zor olduğu sahte ses ve görüntüler üretebilmesi. Halihazırda pek çok şirket geliştirdikleri sanal asistanlarla yapay zekanın insan sesini neredeyse ayırt edilemeyecek şekilde taklit etmesini hedefliyor ancak Washington Üniversitesi’ndeki araştırmacılar işi bir adım daha ileriye taşımış. Ekibin geliştirdiği yapay zeka insanların ağız hareketlerini taklit edip onlara ait olmayan açıklamalardan oluşan sahte videolar oluşturabiliyor.

     

    Yapay zeka sahte Obama videosu oluşturdu

    Araştırmacıların geliştirdiği yapay zekanın örnek videosu için ABD’nin eski başkanı Barack Obama’yı tercih etti. Obama’nın yüksek çözünürlükte pek çok videosunun olmasının işlerini kolaylaştırdığını belirten araştırmacılar, derin öğrenmeye sahip olan yapay zekaya toplam 17 saat boyunca Obama’nın konuşma videolarını izletti ve sonunda yapay zeka, Obama’nın önceki videolarından aldığı sese uygun ağız hareketlerini yerleştirerek sahte bir konuşma videosu hazırladı.

     

    Oldukça Gerçekçi 

    Tabi ortaya çıkan video tam anlamıyla mükemmel değil. Videolar dikkatli incelendiği zaman ağız hareketlerinin bulanık olduğu ve bazı titremelerin mevcut olduğu gözlemlenebiliyor ancak yine de geliştirilen yapay zekayla hazırlanan video pek çok insanı bu konuşmaya inandırabilecek kadar gerçekçi.

     

    Ekibin geliştirdiği teknoloji sahte haberlere yeni bir boyut kazandıracak, oldukça tehlikeli bir yöntem olsa da yapay zekanın geliştirilme amacı aslında insanlara ait olmayan konuşma videoları hazırlamak değil. Araştırmacılar, yapay zekayı Skype gibi platformlarda görüntülü konuşma yaparken yaşanan bağlantı problemlerinde kullanıcıların sadece seslerinin alınması ve ağız hareketlerinin taklit edilmesi için geliştirdi. Yani yapay zeka tam anlamıyla kullanılabilir hale geldiğinde internet bağlantısı zayıf olsa da görüntülü konuşma esnasında karşı taraf bunu anlamayacak ve görüşme problemsiz bir şekilde devam edecek.

     

    Yapay zeka sahte Obama videosu oluşturdu

    Ekip ayrıca yapay zekadaki sinir ağlarının Obama’nın ağız hareketlerini taklit etmek üzere geliştirildiğini ve başka birine ait seslerle sahte bir Obama videosu oluşturulamayacağının altını çiziyor. Tabi ekip bu açıklamayı yapsa da ilerleyen yıllarda daha gelişmiş yapay zekaların gerçekten ayırt edilmesi neredeyse imkansız sahte videolar oluşturduğuna şahit olabiliriz.

     

    Araştırmacılar şimdi yapay zekanın oluşturduğu dudak hareketlerinin daha gerçekçi olması üzerinde çalışıyor ve sinir ağlarının 17 saatte değil çok daha kısa sürede ağız hareketlerini taklit edebilecek hale gelmesi için uğraşıyor. 

     
     
    Araştırmacıların yapay zekayla oluşturduğu sahte videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:
     







  • Bu daha baslangic o hayal edilen gelecege dogru yavas yavas adimlarimizi atiyoruz

  • İnanılmaz bir şey ağzım açık izledim.



    Ama benim favorim bu:






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 13 Temmuz 2017; 20:01:38 >
  • Afedersiniz ama oha resmen!

  • Tabi Türkiye'de yaşayınca akla hemen şantaj kasetleri geliyor, bakalım bu piyasaya katkısı nasıl olacak ileride görürüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DSG1 -- 13 Temmuz 2017; 20:10:9 >
  • hakikaten yuh bunun gerçek olmadığını bilmeme rağmen inanmamakta güçlük çektim. Bir haber olsa ve bu video tvde yayınlansa eminim kimse 'gerçek değil, ağzı titriyor' vs şeyler demezdi. Kimse böyle konuşmalar izlerken sahteliği konusunda düşünce geliştirmez. Gördüğümüz şey, hele ki tvde görüyorsak gerçektir. Daha önceden bunun sahte olabilme ihtimaliyle ilgili referans alacak bir tecrübemiz yok çünkü.
    Yalnız dünya nasıl bir hal alıyor belli değil. İnt.de araçların katalog fotoğraflarına bakıyoruz ne güzel fotoğraf diye, halbuki pcde alınmış renderdan ibaret. Ünlü manken bilmemkim fiziğiyle büyüledi deniliyor, fotoğraf tamamen photoshoptan ibaret. Bizi nasıl bir sahte hayat bekliyor kimbilir




  • Ulusa seslenişler daha kolay.
  • Bu teknoloji çok can yakar

  • surekli ayni yere kafayi kaldiris mimikler tekrarliyor

  • artık rahatça montaj bunlarrrrr montaj diyebilirler :d

  • Yapay zeka daha neler neler yapacak.İlerde görün izleyin.

  • Sanki bu daha önce yapıldı.

  • Gelecekte neyin gerçek neyin sahte olduğunu anlamak için bile programlar kullanılacak anladığım kadarıyla. Bir bakıma Terminatörü yenmek için Terminatör kullanacağız :D Biraz saçma bir benzetme oldu ancak idare edin arkadaşlar :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirirdem

    Yapay zeka daha neler neler yapacak.İlerde görün izleyin.

    bu oluşumda seni de görecekmiyiz staa ?
  • Black mirrorda dizisinde birçok şeye değiniyorlar artık hayatımız sosyal medya yalanını aşıp gerçeklerde yalan olmaya başladı büyük buhranın içindeyiz.

  • Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    resmi gazeteye inanmayan dayıyı düşünürsek çok tehlikeli bi teknoloji

  • bu kadar terbiyesiz adamın, forum ile alakasız, haber ile alakasız, hatta ve hatta yaşadığımız dünya ile alakasız adamın bir arada olduğu başka bir konu daha görmemiştim.
    forum artık amacının dışında seyretmeye başladı. gerçekten bu salakça şeylerin önüne geçilmesi gerekiyor.

  • neymiş,

    araştırmacılar, yapay zekayı Skype gibi platformlarda görüntülü konuşma yaparken yaşanan bağlantı problemlerinde kullanıcıların sadece seslerinin alınması ve ağız hareketlerinin taklit edilmesi için geliştirdi.

    hali lan oradan.

  • Sahte görüntüsü yapılan kişi yapılan videodan telif hakkı talep eder, videoyu kaldırtır, olur biter.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlerde hiç bir şeye tam güvenemeyeceğiz yalan artar böyle giderse keşke yapay zekayı gerçekleri montajları ortaya çıkarmak yalanı kanıtlamak için geliştirseler de tüm insanlığa faydası dokunsa

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.