Şimdi Ara

Ünlü analiste göre PlayStation 5 “yarım adım' olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ünlü analiste göre PlayStation 5 “yarım adım' olacak 

    Xbox One X’in tüm detaylarının ortaya çıkmasının ardından gözler Sony tarafına çevrildi ve oyuncular PlayStation 5’i beklemeye başladı. Her ne kadar bu konsolun 2019 senesine kadar satışa sunulmayacağı iddiası ortaya atılmış olsa da, birçok oyun PlayStation 5’in güçlü donanımlara sahip olacağını tahmin ediyor. Ancak Wedbus Securities’in analisti Michael Pachter oyun konsolu hakkında farklı görüşlere sahip.
     

    GamingBolt’a röportaj veren Pachter, Sony’nin sektördeki gidişatından ve yeni konsollardan bahsetti. Ünlü analistin söylediklerine göre PlayStation 5 Sony için bir diğer “yarım adım” olacak ve ne oyuncuların beklentilerini karşılayabilecek, ne de Sony’ye hedeflediğini sunabilme konusunda başarılı olacak.

     

    Pachter “yarım adım” diyerek neyi kastettiğini açıklamak adına PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro’yu örnek gösterdi. İki konsol arasında kayda değer bir fark olmadığına dikkat çeken analist “Teknik açıdan PlayStation 4 Pro’nun iyi olduğu söylenebilir ve bu PlayStation 5’e doğru atılmış bir yarım adımdı. PlayStation 5 de diğer yarım adım olacaktır.” dedi.

     

    Pachter PlayStation 5’in 2018 senesinde satışa sunulmayacağını düşündüğünü paylaştı ve büyük ihtimalle 2019 senesinde konsolu göreceğimizi söyledi. Analiste göre Sony, PlayStation 5’in satışa sunulma tarihini 4K Tvlerin yaygınlaşacağı dönem için ayarlıyor. Bu nedenle cihazın 2020 senesinde satışa sunulma ihtimali de mevcut. 2019 senesinde ABD’nin yüzde 50’sinin, dünyanın ise yüzde 35’inin 4K Tvye sahip olacağı tahmin ediliyor.








  • Yine Plus versiyonuna saklayacaklar anlaşılan.
  • Şu anki yarım nesil konsolları sınırlayan unsur Amd'nin tablet işlemcisi olarak geliştirdiği işlemcilerdir. Gerçek 4K konsolu denilen Xbox One X bile hala o eski ve güçsüz işlemciyi overclock ederek kullanıyor. Bu durumda birçok oyunda 4K ya hayal olarak kalacak, ya da Xbox One grafiklerini değiştirmeden çözünürlüğü yükselterek 4K'ya ulaşacaklar.

    Bence gerçek 4K devrimi dediğimiz olay PS5 ve yeni Xbox ile olacak. 7nm'li olgunlaşmış Ryzen ve Vega'nın devamı olacak olan Navi ile 400 dolar civarına iyi grafiklerle 4K oynayabileceğimizi düşünüyorum.
  • Michael Pachter iyi analizcidir ama bol kesedende saladigi oluyordu. GAMETRAILERS isimli bir Video Oyun iceriklerinde videolu programlar yapiyordu. Biraz Amerikan ego su yok degil. Patcher, SOny deki oyunlari görmeden Microsoft'un Xbox'unu övmek ne alaka ??
  • zannetmem.2 yıl içinde gpu mimarileri bayağı mesafe kat eder ve eğer zen cpu kullanırlarsa tam adım olur.

    hadi sony göt et şu analistleri.
  • Adamın dedikleri doğru ama kerâmeti kendinden değil, herkesin söylediği şeyleri söylüyor.
    Dahası bahsettiği dönem 8k dönemi, Ekim ayında piyasa 8k TV'leri satarken bundan yaklaşık 2 yıl sonra firmanın 4k üstüne oynayacağını anlatmış. Yani her oyuncunun önce 8k'yı soracağı bir dönemde 4k'nın müşteriyi tatmin etmeyeceğini söylemek istemiş olabilir.
    Tüm bunların dışında bir DLC sistemi varki bir çok oyuncu yeni oyun aldığında DLC beklentisinden oyunun eksik olduğunu düşünüyor. Tonla para bayılıp bir oyun alıyorsunuz ve oynadığınızda anlıyorsunuzki diğer oyuncularda sizdeki oyunun 3-4 katı büyüklüğünde bir tam sürüm var, bu çok kırıcı bir durum, eskiden oyun aldığımızda oyunun tamamlanmış bir tam sürüm olduğundan emindik, artık hep eksik, tamamlamak içinse DLC'ye kaç bin lira vereceğiniz belli değil, ucu tamamen açık dipsiz ve derin kuyular.




  • O zaman 2020 de o performansı verecekse ortalama bir şey olacak gibi, ps4 ün çıktığı zaman gibi olur.

    10 TFLOPS veya üstü gücünde bir makine yapmaları gerekir, 2020 den bahsediyoruz sonuçta.

    Önemli olan CPU sağlam yapmaları, artık oyunlarda fizik çok ileri seviyeye gelmeli, yapay zeka da aynı şekilde.
    Şimdi 10 TFLOPS GPU koysalar dandik işlemci besleyemedikten sonra anlamı yok.
  • 2019'a kim öle kim kala? Şimdiden böyle öldürmenin anlamı yok.
  • Konsollari sinirlayan Amd degil Microsoftun kendisi oldu Ryzenler uzun zuredir piyasada isteseydiler Jaguar yerine kullanabilirlerdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *siteci*

    Şu anki yarım nesil konsolları sınırlayan unsur Amd'nin tablet işlemcisi olarak geliştirdiği işlemcilerdir. Gerçek 4K konsolu denilen Xbox One X bile hala o eski ve güçsüz işlemciyi overclock ederek kullanıyor. Bu durumda birçok oyunda 4K ya hayal olarak kalacak, ya da Xbox One grafiklerini değiştirmeden çözünürlüğü yükselterek 4K'ya ulaşacaklar.

    Bence gerçek 4K devrimi dediğimiz olay PS5 ve yeni Xbox ile olacak. 7nm'li olgunlaşmış Ryzen ve Vega'nın devamı olacak olan Navi ile 400 dolar civarına iyi grafiklerle 4K oynayabileceğimizi düşünüyorum.

    sıkıntı amd de değil, sony ve microsoftta. onlar daha fazlasını isteseydi eminim amd verebilirdi ama bu fiyatları arttırırdı, sony, microsoft ve müşteriler bunu istemez.bundan dolayı ortaya çıkan sonuç bu







  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OldGamers86 -- 13 Temmuz 2017; 4:50:16 >
  • *siteci* kullanıcısına yanıt
    Alakası yok isteseler Ryzen APU'lari bekleyebilirlerdi, Xbox İlk silahı çeken olmak istediği için böyle oldu sadece. Ayrıca çözünürlük yükseldikçe CPU gereksinimi azalır GPU ve VRAM gereksinimi artar yani Xbox One X zaten sürekli 4K reklamı yapılan bir konsol olduğundan sorun olmayacaktır. FX serisini vuran olay hep kötü yazılımsal optimizasyon oldu, konsollarda PS4 ve Xbox One ortak CPU kullandığından böyle bir derdi de yok.
  • daha öncede yazdım !
    ama biz yerliyiz ve adımız con veya cek değil ya onun için lafımız dikkate alınmaz !
    ps5 düşünüldüğü gibi bir makine olmayacak ! olsa olsa 8K çözünürlük desteği ile gelir diyorum ! zaten bu yorumu adam yerine koymayacağınız için ! adam olana bu kadar bilgi bile fazla yani !
  • PS4 Ne olacak sanki donaımı ileştirecekler 4k bluray koyarlar okadar
  • Desenize PS4 Pro+ geliyor :/
  • PS5 2020 ye kalırsa yarım adım değil normal bir adım olur. Eğer Sony erken davranıp da çıkartırsa XboxOneX hamlesine karşılık olarak o zaman yarım gibi görülebilir.

    Ayrıca yazıda PS5'e doğru yarım adım ps4 pro ise ps5 nasıl başka bir yarım adım oluyor. Daha doğrusu neye doğru yarım adım oluyor. Eğer ps6 ise denilecek o zaman ps4 pro için de direkt çeyrek adım mı demeliyiz genel durumda ya da ne bileyim bir tuhaf geldi şimdi bunu düşününce.

    Sonuç olarak ps4 pro güzel olabilirdi ama xbox one x gücünde olsaydı. Yine de fena değil ama Xbox One X de bu sefer Xbox one ile arayı fazla açmış olduğu için ayrı tuhaf. Sony bunu yapmak istemedi ve VR'ı yakalamak adına adım attı :/
  • Tam tersi..

    PS5 7 nm LP yeni Next gen mimari ile geleceği "en büyük adım" olacak. Ryzen de icat edildi artık. Diğer konsollarda bu imkanlar yok. Dar kafa ile düşünmeyin
  • PS4 piyasayı domine ediyor, PS5 buldozer gibi ezip geçer kesin...

    Horizon Zero Dawn 2, God of War 5, Uncharted 5, The Last of Us 3 , Spider Man PS5 exclusive oyunları CGI photorealism kalitesinde olur ve akılları alır.

    2013 yılında herkes Sony ölecek diyordu aynı hataya düşmeyin
  • Kralların yeri değişmez. Sadece ismi değişir. O yüzden Playstation en iyisidir. ;)
  • ps4 arşivini çalıştırsın yeter.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.