Şimdi Ara

Android 7.1'de 'panik algılama modu' keşfedildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android 7.1'de 'panik algılama modu' keşfedildi

    XDA Developers platformu, Android 7.1'in birkaç kez üst üste geri butonuna basıldığında tetiklenen bir "panik moduyla" geldiğini ortaya çıkardı. Panik modu etkinleştirildikten sonra cihaz ana ekrana geri dönüyor ve çalışan bütün uygulamalar kapatılıyor.

     

    Ancak burada şöyle bir durum var. Android'in, kullanıcının bu özelliği etkinleştirmeye çalışıp çalışmadığını veya sadece bir önceki ekrana dönmek için geri düğmesine basıp basmadığını ayırt etmesi gerek. Bunun için panik algılama sistemi dokunma başına 0.3 saniyelik bir süreyle çalışıyor. Yani modu aktif duruma getirebilmek için 0.3 saniyede dört kez arka arkaya geri butonuna basmak gerek.

     

    Panik algılama sistemi neden mantıklı?


    İlk bakışta panik algılama özelliği pek mantıklı gelmese de aslında doğru zamanda kullanılabilirse çok faydalı olabilir. Ransomware yani fidye yazılımlarının yalnızca Windows'u değil, Android dahil diğer platformları da tehdit ettiği bir gerçek. Bu tip kötü amaçlı yazılımlar dosyaları şifreleyerek, kullanıcılardan para koparana kadar cihazları kilitleyebiliyor.

     

    Ayrıca Bkz.Markafoni'nin yeni sahibi belli oldu
    Google'ın yeni özelliği teorik olarak fidye yazılımı ile birlikte gelen kilit sistemini atlayabilir. Bu sayede kullanıcılar geri butonuna 4 kez arka arkaya basarak ana ekrana geri dönüp kötü amaçlı yazılım içerdiğine inandıkları uygulamayı kaldırabilir veya enfeksiyonu temizlemeye yardımcı olabilecek bir güvenlik yazılımı yükleme şansına sahip olabilirler.







  • her yeri folloş olmuş android işletim sistemi güvenlik önlemi geliştirmeyi akıl edebilmiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kırmızı çekiç

    her yeri folloş olmuş android işletim sistemi güvenlik önlemi geliştirmeyi akıl edebilmiş

    Saf Android hem performans hem de güvenlik bakımından hiç folloş değil valla.Gayet sağlam.Tek gerekli olan reklam engelleyen hosts dosyası eklemek.
  • kırmızı çekiç kullanıcısına yanıt
    Android 7.1'de 'panik algılama modu' keşfedildi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçte bile o saçma sapan fidye uygulamaları bilen kişinin elinde bir şey yapamaz. O uygulamaların hiçbiri dosyaları şifrelemiyor bile. Telefonu güvenli başlat şeklinde açtıktan sonra sil gitsin.

  • Sevgilinin telefonunda stalk yapanlar için harika ??

  • Bunun benzeri MIUI içinde var kısayollardan ayarlanabiliyor, misal geri tuşuna uzun basınca mevcut uygulama zorla kapatılıyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.