Şimdi Ara

Akrep zehiri sağımına pratik çözüm

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Akrep zehiri sağımına pratik çözüm
     
    Günümüzde Tıbbın farklı maddelerle tedavi yöntemleri geliştirdiğine sıkça şahit olur olduk. Bunun belki de en dikkat çekicilerinden biri akrep zehiri olsa gerek. Özel yöntemlerle sağılan zehrin bir çok alanda etkili olduğunu gösteren çalışmalar mevcut.

    Dilerseniz habere konu olan robota geçmeden önce bilim adamlarının kulağa garip gelen akrep zehiri sağma fikrinin neden kaynaklandığını bir kaç örnekle anlamaya çalışalım.
     
    2013 yılında yayınlanan bir araştırmada Arizona akrebinin Çekirge faresine zehirini enjekte etmesi sonucu farenin vücudundaki bir protein sebebiyle sinirlerin ileti iletemez hale geldiği bulundu ki bu da bir nevi ağrı kesici demek oluyor. Bu nedenle de çalışma benzer bir tekniğin insanlarda farklı bir ağrı kesici geliştirilmesinde kullanılma kapasitesi nedeniyle umut vadedici olarak nitelendiriliyor.
    Akrep zehiri sağımına pratik çözüm

    Tümör vakalarında kullanılabilir

     
    Fred Hutchinson Kanser Araştırma Merkezi, Washington Üniversitesi ve Blaze Bioscience araştırmacıları ise akrep zehiri gibi doğal toksinlere tutunabilen bir floresan boya geliştirmiş. Bu sayede vücuttaki tümörlü hücrelerin daha kolay tespit edilebileceği belirtilmiş.
     
    Günümüzde organ nakillerinin akabinde hastalara bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar veriliyor. Bu sayede bünyenin nakil olan dokuyu yabancı olarak tanımlayıp reddetmesi engellenmiş oluyor. Ne yazık ki bu ilaçların başta vücudun savunma sistemini zayıflatması olmak üzere bir çok ciddi yan etkisi bulunmakta. Akrep zehiri bu ilaçlarda kullanılma potansiyeline sahip. Dolayısıyla ileride yeni immunsupresif ilaçlar geliştirilebilir.

    Uzmanların araştırmasına göre akrep zehiri vücutta kemiklerin zayıflamasını önlüyor. Bu da Romatoid Artrit ve Osteoartrit gibi kemik eklem rahatsızlıklarında tedavi amaçlı kullanımın mümkün olabileceği manasına geliyor.
    Akrep zehiri sağımına pratik çözüm
    Bu örneklerden sonra geliştirilen robota dönelim isterseniz. Hali hazırdaki sağım çözümler canlıya şok verilmesine dayanıyor ve ancak 2 kişi tarafından uygulanabiliyor. Bu da canlıya zarar verebiliyor hem de sağımı zorlaştırıyor. Verilen şok neticesinde canlının zehir kesesinin delinebildiği ve karın bölgesine zarar verilebildiği aktarılmış.

    VES-4

     Akrep zehiri sağımına pratik çözüm
    Yeni geliştirilen VES-4 adı verilen robot ise akrebin kuyruğunu bir kıskaç yardımıyla kavrıyor ve elektriksel bir stimülasyon vasıtasıyla akrebin zehirini akıtmasını sağlıyor. Daha sonra salınan damlacığı biriktiriyor. Bunun yanı sıra çözüm bir kişi tarafından kontrol edilebiliyor ve hem laboratuvarda hem de doğal ortamlarda kullanılabiliyor. Üstelik yöntem şu ana dek farklı türler üzerinde de denenmiş. Son olarak robotun türe özgü ayarların kaydedilip daha sonra hazır bir şekilde kullanılabildiği LED ekrana da sahip olduğunu ekleyelim. Bu sayede sağım işlemlerinin bir kat daha pratik hale gelmesi amaçlanmış.







  • Peki

  • Zehiri tersine çevirip yararlı hale getirme olayı çok hoşuma gidiyor. Makine ise şimdiye kadar neden yapmamışlar ki dedirtecek kadar basit aslında

  • 2 gün önce yazlıkta öldürdüm 1 tanesini, şimdi okudum tek gezmezler diyor bir sitede içime korku düştü
  • Sağıp içsek nasıl olur?

  • hayvana zarar veriyormuş.bunu engelleyemiyorlar mı?belki voltaj fazla belki sağma miktarı fazla.işkence gibi bişey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OneMinuteTR

    Zehiri tersine çevirip yararlı hale getirme olayı çok hoşuma gidiyor. Makine ise şimdiye kadar neden yapmamışlar ki dedirtecek kadar basit aslında

    yorumlarin bazilari nedenine aciklik getirmiyor mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aycibin

    hayvana zarar veriyormuş.bunu engelleyemiyorlar mı?belki voltaj fazla belki sağma miktarı fazla.işkence gibi bişey

    İşte karşınızda ves-dört. Kararında voltaj ve dozunda sağma ile daha kaliteli zehirler artık daha kolay. Ves-dört.

    Bakkallarda, marketlerde. Ves-dört.
  • Akrep sağım makinesini nasıl temin edebileceğimiz konusunda da bilgi verseydiniz keşke

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.