Şimdi Ara

İstanbul, 2100 yılında Kahire sıcaklığına ulaşacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • İstanbul, 2100 yılında Kahire sıcaklığına ulaşacak

     

    Karbon emisyonunun iklime olan etkisini göstermek üzere Climate Central tarafından bir rapor yayınlandı. Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) ile ortaklaşa hazırlanan rapora göre durum bir hayli vahim. Yüksek kirlilik senaryosuna göre hesaplanan raporda önemli şehirlerinin 2100 yılı yaz sıcaklığı ve bugünkü hangi şehre denk geldiği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca karbon emisyonuyla ilgili önlemler alındığında nasıl sonuç doğuracağı bilgisi de yer alıyor.

     

     

    Yüksek kirlilik senaryosuna göre yapılan araştırmada İstanbul'un bugünkü 27.4 °C değerindeki yaz sıcaklığı ortalaması 33.7 °C dereceye ulaşacak. Bu değer bugünün Kahire (Mısır) ortalaması ile aynı seviyede. Ankara'nın 27.4 °C değerindeki sıcaklık ortalaması 34.9 °C dereceye ulaşacak. Bu değer de Halep (Suriye)'nin günümüz ortalamasına denk geliyor. İzmir'in 32.2 °C yaz sıcaklığı 39.2 °C dereceye -bugünkü Multan (Pakistan) ortalaması- çıkacak. Adana 30 °C'den 37.6°C dereceye çıkacak. Eğer bu senaryo gerçekleşirse ülkemizi gerçek anlamda çöl sıcakları bekliyor.


     


    İstanbul, 2100 yılında Kahire sıcaklığına ulaşacak

     


    Diğer ülkelere bakıldığı zaman da durum pek farklı değil. Madrid'in 28.9 ortalaması 36.4'e çıkıyor. Madrid'i Erbil (Irak) sıcakları bekliyor. Paris şehri Fes (Fas) şehri sıcaklığına, Chicago şehri ise Juarez (Meksika) sıcaklığına ulaşacak. Eğer bugün karbon emisyonu hakkında önlemler alınırsa İstanbul'un sıcaklığı 30.9'a (Athina), Ankara'nın sıcaklığı 31.6'ya (Limasol-Kıbrıs), İzmir'in sıcaklığı 35.3'a (Niamey-Nijer) çıkacak.


     




    Karbon Emisyonu Nedir?


    Karbon emisyonu, en basit ifadeyle karbonun atmosfere salınması anlamına gelmekte. Dünya nüfusunda kontrolsüz artış, sanayileşme, kentleşme gibi faktörlerden dolayı enerji ihtiyacı talebi giderek artmakta. Günümüzde enerjiyi fosil yakıtlar ve yenilebilir enerji kaynaklarından elde ediyoruz. Küresel enerji ihtiyacının %87'si petrol, kömür, doğal gaz gibi fosil yakıtlardan elde edilmektedir. Fosil yakıtların yoğun ve bilinçsizce kullanımı; çevre kirliliği, küresel ısınma ve karbon emisyonu artışına neden olmaktadır. Uluslararası Enerji Ajansı’nın öngörülerine göre 2050 yılına kadar fosil yakıtlara olan talep artacak ve buna bağlı olarak karbon emisyonu değerlerinde %130’luk artış gözlemlenecek.


     

     

    Ayrıca Bkz.Tesla dünyanın en büyük enerji depolama tesisini kuracak
     

    Karbon emisyonu artışı ve iklim değişikliğine önlem olarak global anlamda bir takım anlaşmalar bulunuyor. Kyoto Protokolü ve Paris İklim Anlaşması en bilinenleri. Emisyonu azaltmak için bazı ülkeler yoğun çaba sarf ediyor. Örneğin Norveç, 2030 yılına kadar karbon emisyonunu sıfıra indirmeyi hedefliyor. Tam tersi ABD ise Donald Trump başkanlığa geldiğinden beri bu konularda skandal kararlara imza atıyor. Geçtiğimiz ay Beyaz Saray'dan yapılan açıklamayla ABD'nin Paris Anlaşması'ndan çekildiği duyurulmuştu. Donald Trump, Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda iklim değişikliğinin Çinliler tarafından uydurulduğunu iddia etmiş ve gezegenin ısınmadığını aksine her geçen gün daha da soğuduğunu ifade etmişti.


     

    Sıcaklık Artışının Etkileri


    Dünyadaki ortalama sıcaklığın artması sonucunda sıcak hava dalgaları şiddeti de giderek artar. Bunun bir sonucu olarak denizler, göller ve su birikintileri daha fazla buharlaşır. Yoğun buharlaşmanın iki olumsuz etkisi var. Önce iki yağış arasındaki süre artar, yani kuraklık meydana gelir. Sonra yağış zamanında yağmurun miktarı artar, yani sağanak yağmurlar başlar. Buzulların erimesiyle birlikte denizdeki su miktarı yükselir. Kıyı kesimlerinde büyük miktarda toprak kaybı meydana gelir.





    Türkiye'yi tarım, turizm ve biyolojik çeşitliliğin azalma tehlikesi bekliyor. Su kuraklığının yaşanması ve ormanlarda yangınların meydana gelmesi ise kaçınılmaz bir gerçek. Bu felaket senaryosunun yaşanmaması için emisyon salınımını kontrol altına almak yegane çare olarak görülüyor.


     

     








  • Tarım o zaman hepten biter bilim,sanayi,arge'ye yönelmeliyiz.O zaman kenidimizi kurtarabiliriz.Ayrıca ormanlar arttırılmalı,geri dönüşüm yükseltilmeli,çevre bilinci yapılmalı ama tam tersini yapıyoruz.Geleceği garanti almak zorundayız biz hala konut yapalım onu yapalım bunu yapalım bunu yapa yapa çok kötü olacak halimiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Audi383848 -- 7 Temmuz 2017; 21:32:14 >
  • o zamana kadar on kere olurum. yeni nesil dusunsun
  • Sibirya soğuğu beklerken Kahire sıcağı çıktı başımıza.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çokta lülü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benden sonra tufan...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesilen ağaçlara bakınca ben 2100'den erken olur diyorum.

  • Abartıldığı kadar sıcak değilmiş.

    Millet Körfez'de 45-50 arası sıcakta yüzyıldır yaşıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zamana kadar araplaşmış oluruz çoktan, pek koymaz kimseye

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 25 yıl sonra benzinli araçlar avrupada yasaklanacak .. elektrik ve bor a geçilecek .. kuraklık dediler sel bastı şimdide sıcaklık diyolar donacaz demeki

  • Ben o zamana kadar öleceğim için beni ilgilendirmeyen durumdur. :)

  • Bu dünyada olmayacağınızdan,bizi ebedi alem ilgilendirir.

    Ebedi alemdeki sıcaklık daha tehlikelidir.



    Yinede gelecek nesiller için çok sayıda ağaç diktim.

    Selam ve dua ile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalan inanma
  • 2100 Yılına kadar dünya diye bir yer kalmayacağındam sorun yok :)

  • Hep akp yüzünden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlar kan dondurucu.

  • İyi iyi Suriyeliler gelecekte sıkıntı çekmezler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elektrikle çalışan araçlar yaygınlaşır, herkes elektriğini güneş panelleri ve rüzgar güllerinden sağlarsa, et yemeyi azaltıp öğünlerimizin yarısında sebze ve meyve tükettiğimiz zaman, fosil yakıtları kullanmayı bıraktığımız zaman gelecek güzel gelecek...

  • Yorumlar zeka ortalamasını gösteriyor
  • Şuan forumdaki kimse 2100'de hayatta olamayacak.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.