Şimdi Ara

AMD Ryzen Threadripper işlemcisinin yeni test sonuçları sızdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    AMD’nin yaklaşan Ryzen Threadripper işlemcilerine dair bilgiler gelmeye devam ediyor. Model bir kez daha benchmark veri tabanlarında göründü. Görünüşe göre yonganın frekansında en son görüldüğü 1 ay önceki tarihe göre bir değişiklik yok.

    AMD Ryzen Threadripper 1950X adlandırmasıyla gelmesi beklenen işlemcinin teknik detaylarına bakacak olursak, 16 çekirdek 32 izlekli işlemcinin L2 önbelleği 8 MB iken L3 önbellek değeri 32 MB olarak ölçülmüş. Yonganın teste esnasında 3.4 GHz’de görev yaptığını da ekleyelim. İşlemcinin hedeflenen frekans değerlerinin 3.7 taban ve 4.0 GHz’lik tepe değer olması beklenirken ısıl tasarım gücü ise 155 watt olarak belirlenmiş.
      

    X399 yongaseti

     
    İşlemcinin hali hazırdaki Ryzen işlemcilerinden farklı olarak X399 yongasetli anakartlarla uyumlu olması bekleniyor. Bununla birlikte platform dört kanal bellek kontrolcüsüne sahip olacak. Ayrıca yongasetinin 64 adet PCIe hattıyla geleceğinin altını çizelim.
     
     
     

    Intel karşılığının gerisinde

     
    İşlemciyi Intel tarafındaki rakibi Core i9 Extreme işlemcilerle GeekBench testinde kıyasladığımızda hem tekli çekirdek hem de çoklu çekirdek testlerinde geride kaldığı görülüyor ancak şunu unutmamak gerekir ki model henüz nihai aşamada değil. Dolayısıyla nihai sürümde sonuçların değişmesi oldukça muhtemel.
     
     
     
     
    Yonga tek çekirdek performans testinde 4074 puan alırken çoklu çekirdek testinde 26768 puan almış. Core i9-7900X ise tek çekirdek testinden ve çoklu çekirdek testinden sırasıyla 5000-5300 ve 32 000-34 000 aralıklarında puan alıyor. İleride daha çok çekirdeğe sahip Core i9 Extreme modellerinin duyurulacağı düşünüldüğünde durum AMD’nin aleyhine gelişebilir. Buna karşın AMD’nin şu ana kadar gelen bilgilere göre konuşacak olursak elinde ciddi bir fiyat avantajı bulunmakta.
     
     
    SiSoftware aritmetik ve multimedya iş yükü testinde ise yonga 3.9 GHz değerine hız aşırtılarak 434.32 GOPS aritmetik skoruna ve 821.64 Mpix/s multimedya değerine ulaşmış. Core i9-7900X işlemcisi ise 336.20 GOPS ve 1262.68 Mpix/s değerlerini elde ederek aritmetik testinde AMD’nin yeni işlemcisinin gerisine düşmüş.

    Son olarak yonganın 800$’dan biraz yüksek bir etiket ile satışa sunulması beklenirken bu ay sonu gibi satışa sunulacağı düşünülüyor.







  • Fiyar noktasinda yine AMD avantajlı. Nihai testler gelmeden bir şey demek zor. Amd infinity fabric olayiyla daha ucuza mal edip daha uyguna satacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu islemcilerin oyun icin olmadigini soylemeye gerek yok sanirim?is icin de kategori olsun rekabet etsinler simdi alamasak bir sure sonra alabiliriz.ic mimar kuzenime deli lazim boyle bir sey.
  • Bir siz biliyorsunuz neyi nereye kullanacağımızı tek çekirdek performansı zayıf işte, çekirdek dediğin adamların uğraştığı işin kendisi aynısından 10 tane koyunca tasarım düzelmiyor intel bu konuda hep üstün olmuştur paran yoksa amd al kimse sana karışmıyor zengin olup bütçes kısıtlı olmayan benim gibi intele yönelecektir çünkü çipin kalitesinden tutta araların hep fark var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DSG1 -- 7 Temmuz 2017; 11:0:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkansu E kullanıcısına yanıt
    Aklın sıra dalga geçerek kenarda eylen, yetiştirmek için zamanla yarıştığın bir proje olsa ne demek istediğimi anlarsın hele bu tür uzun süren hesaplamalarda işlemcinin ufak bir kararsızlığı sonucu projen güme gitseydi o mayonezi ekmeyin arasına sürer yerdin üstad.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DSG1 -- 7 Temmuz 2017; 11:34:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD'nin Ryzenlerle Inteli sıkıştırdığını düşünmüştüm ama yine FP ye oynayacak gibi AMD. Nihai sürümde de Inteli yakalayabileceğini düşünmüyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkansu

    Tomshardware deki 7900u 1500wattlık chiller ile soğutmaya çalıştıkları stres testlerini ( habire patlayan) görmenizi öneririm üstadım. İşlemci kararsızlığı demişken doğru bir noktaya parmak bastınız. Bliyorsunuz işlemci sıcaklığı/TDP kararsızlıkta bazen en önemli nokta oluyor. Fazla ısındımı işlemci kapatıveriyor kendini yada hız düşürüyor AMD ısındığı için fakir AMDciler çok iyi bilir bunu

    Ayrıca daha önce 850 dolara Intelden o ayarda işlemci alamayan adam zaten o fiyat sonrası 16 çekirdekli işlemci alıp eski işlem sürelerini üçtebire falan düşürüp AMDye dua ediyordur. İşi daha acil-önemli olan zaten daha yüksek hızdaki 16 çekirdekli threadripperi tercih edip yine daha önce ulaşamadığı hız için AMD ye teşekkür ediyordur. (Sahi kaça satıyordu intel 24 çekirdekli xeonları? 9000$ mıydı?) AMD her durumda alana zaten eskiden yanından geçemediği hızı, kaliteli üretimle+uygun fiyat ile sağlıyor görüldüğü gibi.

    Daha önce binlerce dolar basıp 10 çekirdekli İntel alamayan/almayan binlerce mimar-iç mimar-mühendis-tasarımcı vs şimdi i7lerinden 850 dolara sunucu seviyesinde işlemciye ayıla bayıla geçip hız ve kararlılık yaşayacaktır. Mayonez önerisi için teşekkürler. Tadını hiç sevmem

    Hep ağız dalaşı şöyle iyi böyle iyi kurumsal kaç tane şirket tercih edecek göreceğiz, ısınınca patlıyor demişsin bir de, ısınınca patlamayan devre elemanı var mı amd'nin durup dururken habersiz yanan işlemcilerini daha unutmadık 5 yılını bulldozer gibi bir mimariyle geçiren amd bir şeyler yumurtladı diye işlemcide intel seviyesine mi geldi, şirketler yıllardır bildikleri markadan ucuz diye koşa koşa amd'ye mi kayacaklar, son kullanıcıya hitap etmeyen işlemci de çarşı hesabı yapmak çok doğru.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DSG1 -- 7 Temmuz 2017; 13:6:46 >




  • DSG1 kullanıcısına yanıt
    Vallahi dünyanın en büyük Server müşterilerinden biri olan Baidu EPYC işlemcilere geçeceğini açıkladı. Herhalde bir işlemci mimarisinin kararlılığını dünyanın en büyük server müşterilerinden daha iyi değerlendirebileceğini iddia etmiyorsun?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 7 Temmuz 2017; 13:15:29 >
  • deniz1122 D kullanıcısına yanıt
    Tabi bazi fanboylar, hic arastirmadan, karsilastirma yapmadan burada sazanlik yapmis oluyorlar.



    Fanboyluk iste boyle bir sey, dunya gorusune uyan (ryzen takos bir islemci) ve dogrulugu bilinmeyen herhangi bir seyi gercek kabul et ve aksini gosteren, ispat eden dag gibi veriyi hic gorme.



    İste fanboy ile aramizdaki fark bu. Ben kendimi amd sempatizi olan biri olarak goruyom. Underdog ve kendi iyiligim icin basarili olmasini diliyorum.

    Ve asla gercekleri inkar etmem veya guzel gorunen sizan bir bilgiye hemen sazanlik etmem.

    Dag gibi veri;
    https://browser.primatelabs.com/v4/cpu/search?dir=desc&q=ryzen+1800x&sort=score



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 7 Temmuz 2017; 14:23:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DSG1

    Bir siz biliyorsunuz neyi nereye kullanacağımızı tek çekirdek performansı zayıf işte, çekirdek dediğin adamların uğraştığı işin kendisi aynısından 10 tane koyunca tasarım düzelmiyor intel bu konuda hep üstün olmuştur paran yoksa amd al kimse sana karışmıyor zengin olup bütçes kısıtlı olmayan benim gibi intele yönelecektir çünkü çipin kalitesinden tutta araların hep fark var.

    Oyun oynanmaz diye bir şey yok,gayet de güzel oynanır ,intel'in stabilite optimizasyon ve tekil çekirdek üstünlüğü konularına da katılıyorum ancak oyun oynayacak kişi için fiyat / performans açısından 7. nesil intel yada ryzen 5 tarzı işlemciler daha cazip. Bu işlemciler ise (ryzen9 - intel İ9 extreme) mimarileri itibariyle daha çok render , ağır programlar , masaüstü uygulama kullanan pro kişilere hitap ediyor.Genel kullanıcılar için pek de cazip değil.




  • IPC yi adam gibi ilerletmeden haswell performansında çekirdekleri koli bandıyla yapıştırarak ileri seviye işlemci yapılmıyor malesef.

  • Yurt dışı ürün satışlarını takip etmek lazım. Kötülediğiniz işlemciyi üreten firma belkide gümbür gümbür geliyordur. Boşuna mı Intel Nvidia korkuyorda yeni teknolojilere yöneliyor diyorsunuz? AMD olmasa rakipler işlemcilerin hızını yükseltip yükseltip aynı işlemcileri çok rahat kakalarlardı sizlere!...

  • deniz1122 D kullanıcısına yanıt
    G456 sinifinda en iyi islemci. Sinifi disinda anlamsiz.

    Baska bir sey de soylemeye gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 7 Temmuz 2017; 15:28:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkansu

    Kesinlikle katılıyorum üstad. Muhtemelen mühendislik örneği yada 16 çekirdekli thereadripperların (2 tane olacağı söyleniyor) düşük hızda çalışanına bakıp ben de Intelin tek çekirdekte çoooook daha iyi olduğunu görebiliyorum. Ayrıca cidden kalite farkı var Intelle AMD arasında zira AMD lehim yaparken Intel mayonez gibi bişey kullanıyor işlemci ile kapak arasına. Kesinlikle mayonezimsi şey daha iyi, çünkü Intel yapıyor. Ayrıca dandik AMD ısınmıyor bile. Kışın üşüyeceksem niye işlemci alayım? İntel kullanıcı dostu ve kaliteli her yerden belli bu. Fakir AMDciler gitsin dandik AMD alsın ben bir kaç bin doları basar Intel alır paşalar gibi tek çekirdek keyfi yaşarım.

    Dolarlarımı hazırladım, şu soğutucuyu aldım i9-7900 ün piyasaya girmesini bekliyorum. Birkaç bin dolar verip sıfır aldığım işlemcimi delid yapıp garanti dişi bırakacağımı söylememem gerek bile yok sanırım.

    AMD Ryzen Threadripper işlemcisinin yeni test sonuçları sızdı

    Soğutucunun ortasındaki daire alana buz kalıpları yerleştirilerek soğutma perfonmansı arttırılabilir.
    Altına da sıvı toplama haznesi konularak yazın soğuk su ihtiyacı karşılanabilir.
    Gördüğünüz gibi İntel sizleri düşünüyor ve seviyor.
    Çok fonksiyonlu işlemci buna denir,ısıtma ve soğuk su üretimi kabiliyetleri ile yüksek fiyatıyla enfes olmuş bu seri.




  • woundedknee kullanıcısına yanıt
    erkansu E kullanıcısına yanıt
    Erkan kendini kandırma cebinde tek kuruş paran yok gelmişsin burda çok bilmişlik taslıyosun bide gelmissin burda bin iki bin dolar basarım Intel alırım diyosun valla kardeş cebinde o kadar paran varsa durma git şimdi al ama tabi VARSA o mayanoz dediğin şey termal macun ısıyı iyi iletsin diye ve AMD nin kendi yongalarindada aynı şey var sen sanırım intelin zamanında işlemcilerinde ucuza kacmak için kullandığı dandik işi yayici macunun ve plakanın Inteli ne duruma getirdiğini bilmiyorsun sanırım adamlar ucuza kaçıyım diye müşterilerine ısınan hatta yanma derecesine gelicek islemciler sattı he bide 1 2 bin doların varsa işlemcini al bide bize resimlerini at lütfen seni kiskanalim biraz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu forumda hiçbir teknik bilgiye sahip olmayıp ta fanboyluk taslayanlar var ya gerçekten ilginç insanlar. Laptop cpu ile desktop cpuyu bile karşılaştırmış adam :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 7 Temmuz 2017; 16:58:14 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkansu E kullanıcısına yanıt
    Ben size yazmadım. Örnekleri çok. Lâf gideceği kişiyi bulur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Haswell ile Skylake arasındaki IPC farkını bilmeden artistlik yapan bir cahil daha... Haswell Intel'in IPC'yi gerçekten arttırdığı son duraktı. Skylake ile arasındaki fark %5 civarı. Zen mimarisini Nehalem ile karşılaştırın IPC olarak. O zaman ne kadar gelişmeye açık olduğunu göreceksiniz. Koli bandı dediğin şey dünyada yarıiletken teknolojisinin gitmekte olduğu yönün(MCM) en üstün seviyede olanı. Aaa bir de Haswell ile yarı yarıya hatta yarıdan da daha az elektrik tükettiğinden bahsetmedik. Yük türüne göre maksimum 65-75 Watt arası yakan 300 USD'lik bir 8/16 işlemciye(Ryzen 7 1700) karşılık Haswell Extreme'de 150-160 Watt arası elektrik tüketen 1000 USD'lik 5960X var. Bu iki işlemcinin de performansı aynı seviyede. Bunu söylemiş miydik? Şimdi sıra koli bandıyla işlemcileri bantlayıp Xeon serisine yakın performans gösteren masaüstü işlemcisi yapmakta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 7 Temmuz 2017; 18:19:5 >
  • Ryzeni çok hor gören olmuş fakat en düşük modeli olan Ryzen 5 1400 bildiğiniz Ferrari gibi çalışıyor. 1400' ün yaptığı ve yapabildiği işlemi yapabilmek için İNTEL' e tonla para ödemek gerekmekte. 3 gb' lık tif dosyasını açabilmek sade 48 sn aynı benzerini Fx 8350 üzerinde denedim 2 dakika 45 saniyede açabildi yaşadığı kasılma ise cabası Ryzende aynı anda başka 2 işlem yapılmaktaydı ve hiç kasmıyordu. İntelde İ7 6700 düz modeli ile 59 saniye 23 salisede açtı. üat modellerin ne kadar çok ezebildiği ise bariz bilinen bir durum inteli. Ha GTA V paranoyası nedeni ile beynini kemirenlere asla uygun bir ürün olmadığı Kesin Ryzenlerin 3 FPS için sanki adamın anasına sövüp kardeşine tecavüz etmiş gibi tepki gösteriyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.