Şimdi Ara

Razer halka arz edilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Razer halka arz edilecek 
    ABD’li bilgisayar bileşenleri üreticisi Razer oyun tutkunları tarafından oldukça bilinen bir firma. Özellikle de klavye/fare alanında başarılı ürünlere imza atan Razer gelen haberlere göre son yıllarda zarar etmeye başlamış.
     

    60 milyon dolar kayıp

     
    Son gelen haberlerde Razer’in Hong Kong Borsası’na halka arz için ön hazırlığını yaptığına yer verildi. Henüz tam olarak bilinmese de firmanın bu işlemden yaklaşık 600 milyon dolar gelir elde etmeyi planladığı belirtiliyor. Rapora göre ABD’li şirket 2014 yılından bu yana zarar etmiş. Öyle ki 2014 yılında 392 milyon dolar kazanç elde eden firma yılı 60 milyon dolar kayıpla kapatmış.
    Razer halka arz edilecek
    2015 yılında ise hem kazancın hem de zararın düşmesiyle 320 milyon dolar kazanç ve 20 milyon dolar kayıp rapor edilmiş. Ayrıca firma geçtiğimiz yıl da benzer bir girişimde bulunmuş fakat son mali çeyrekteki zarara bağlı hatalı bir hamlesi firmanın bu talebinin iptaline sebep olmuş.
     
     
    Hali hazırda Razer’in gelirlerinin %76’lık kısmını kulaklık, klavye ve mouse gibi ürünler oluşturuyor. Geri kalan kısmını ise oyuncu ekipmanlarının kabloları ve çeşitli yazılım çözümleri oluşturuyor. Ayrıca firmanın şu anda Asya ve ABD’de toplamda 749 çalışanı bulunmakta.

    Son olarak firma işlem sonucu müstakil konumdan halka açık konuma geçecekken halka arz sonucu elde edilecek gelirin hangi doğrultuda kullanılacağı net değil yine de yeni yatırımlar ve yeni ürünlerin geliştirilmesi gibi alanlarda kullanılacağı aşikar. İlerleyen günlerde firmayı neler bekliyor bunu hep birlikte göreceğiz.







  • Normal eski urunlerinde cherry kullaniliyorlardi ve urunleri gayet kaliteliydi yeni urunleri cok kalitesiz ve sadece isim yaptigi icin gereksiz derecede pahali

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalite kontrolu cok zayif bir firma . 1200 dolarlik Razer edge tabletim yanip kul oldu genel olarak da cok sorunlu bir urundu

  • oyuncu kitlesini düdüklemeyi bilen bir firma 3 başlı yılanı koy siyahın üzerine neon yeşili çaktınmı tamamdır

  • Saolsun bu yeşil logolu firmalar çok kazık olduğundan,artık yeşil bir pc bileşeni gördüm mü direkt es geçiyorum
  • Normal bir klavyeyi "Oyuncu" kelimesi ile 2-3 katına satmaya çalışınca sonuçlar bu oluyor.

  • Artık ben markayım istediğim fiyati alırım. Canım kimi istiyorsa ıstırırım devri bitti. Artık insanlar meizu xaohmi(apple samsung) alıyor.

  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Apple değil hocam razer bu .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Blade Pro'nun fiyatını öyle abartıp salak saçma bir sayı yaparlarsa böyle olur işte.

  • Hissedar olmanız için tek şart, ten renginizin yeşil olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.