Şimdi Ara

Her 10 bilgisayardan 9'u Windows'lu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
2.835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her 10 bilgisayardan 9'u Windows'lu

    Araştırma şirketi NetMarketShare'in Haziran ayı verilerine göre, dünya genelindeki bilgisayarların %91.51'lik kısmı Windows işletim sitemiyle çalışıyor. Apple'ın Mac işletim sistemi %6.12'lik oranla bunun çok gerisinde kalırken, Linux sadece %2.36 ile üçüncü sırada yer aldı.

     

    Ayrıca Bkz.Windows 10 Redstone 3'ün ayak sesleri geldi
    İstatistiklere baktığımızda Windows'un son 12 ayda pazar payını koruduğunu ve aslında bazı düşüşler yaşasa da %91'lik dilimin altına pek düşmediğini görüyoruz. Aynı şey macOS işletim sistemi için de geçerli ancak bu sefer düşüşler ön planda. Apple'ın masaüstü platformu %6.12'lik kullanım oranına ulaşmadan önce geçen yıl Ağustos ayında %7.37'ye sonrasında ise Aralık 2016'da %6.07'ye gerilemiş ve daha sonra toparlanmayı başarmıştı.

     

    Her 10 bilgisayardan 9'u Windows'lu

    Windows oyunda da lider


    Microsoft Windows, küresel PC pazarını domine etmesinin yanında oyun alanında da liderlik yapıyor. Valve verileri, Steam kullanıcılarının çoğunun oyun oynamak için bu işletim sistemini tercih ettiğini ortaya koydu. Steam'in yüklü olduğu bilgisayarların %95'inden fazlasında Windows çalışıyor.

     

    Şüphesiz ki sürekli artan Windows PC'ler, Microsoft'un masaüstü işletim sisteminin pazarda lider konumda olmasına yardımcı olmuş durumda. Sonuç olarak Apple'ın macOS'u dünya genelindeki kullanıcılar için bir numaralı tercih yapma hayali gün geçtikçe daha da imkansız bir hal alıyor.
     







  • Microsoft kopya işini engellese tamamen, bu oran yüzde 60 larda gezer. yoksa Linux güzel bende kullanıyorum. ama mecburen windowsu daha çok kullanıyorum. osx ise hiç bir özgürlüğü olmayan kendi içinde kapalı bir kutu işletim sistemi. kendisinin pahalılığını geçtim bide her şeye extra para istiyor. zengin işi yani:)
    Örnek vermek gerekirse; Apple'nin 2010 model bir macbook için en güncel Sierra sürümünde "night shift" özelliğini kırpması ve bir türlü performansı otuttumaması (8gb ram ve SSD) ile yine 2010 senesinde almış olduğum ve Microsoft'un 10 güncellemesini bedava vermiş olduğu bilgisayarıma night shift özelliğini sunması ve performans olarak (4gb ram sata hdd) macbook ile neredeyse başabaş gitmesi, uzun vadede Apple aleyhine sonuçlanacak gibi görünüyor.Zira Apple, performan gibi fiyatı ile de yükseklere oynuyor!
    Kaldı ki artık Windows' un da güncellemeleri ücretsiz yapacak olması ile ibre hala (laptop ve masaüstünde) microsoft' tan yana gözüküyor.
  • Şimdi bu tam bir elma ile armut kıyaslaması değil mi? MacOS Apple olmayan bilgisayara kurulabiliyor mu? Hayır. Apple bilgisayarlara Windows kurulabiliyor mu? Evet. Apple bilgisayarlara ekseriyetle Windows kuruluyor mu? Evet. Eee, dünyada satılan bilgisayarların %60'ı Apple marka bile olsa Windows kurulu bilgisayar sayısı yine MacOS kurulu olanlardan fazla olacaktır.

  • Bu çok normal.



    Bende bir Linux kullanıcısı olduğum için bu konuya cevap verme gereği hissettim.



    Son kullanıcının yaptığı esas iş ne Windows makinalarda ? Oyun oynamak. Peki oyunlar nerede,daha doğrusu Aaa oyunlar? Windows'ta.

    Peki son kullanıcının Windows dışındaki sistemlerden haberi var mı? Hayır



    OsX ve Linux oyunları baya sınırlı ve bu yüzden kullanıcı kitleside sınırlı.



    Burada Linux'ta oyun durumu ile ilgili kısa haberler ve bilgiler var.



    https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=6670.0



    Şu an döngü şu şekilde ; AAA oyun yapan firmalar OsX ve Linux'ı çoğunlukla es geçiyor kullanıcı kitlesi az diye , kullanıcılarda bu sistemleri es geçiyor AAA oyun sayısı az diye.



    Ve en önemli etken ; Steam 2003 yılında çıktı Windows için , Linux'a 2013 yılında geldi ve ondan öncesi adeta boşluktu. Zaten Valve Windows mağaza tehdidi yüzünden kendi Linux dağıtımı olan SteamOS'i geliştiriyor ve Vulkan API'a yatırım yapıyor.



    Yine de oyunlar bence gayet güzel bu düşük yüzdeye rağmen.



    Bu istatistikleri uzun zamandır takip ediyorum ; Linux'ın masaüstü kullanımda ulaştığı en büyük yüzde bu şu ana kadar. Sürekli artmaya devam ediyor.



    Tabi server olayını ve Android'in Linux tabanlı oluşunu katmıyorum işin içine , zira bunlar son kullanıcıyı ilgilendirmemeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >








  • Bunları bilmek için araştırma yapmaya gerek mi var Allah aşkına
  • Defalarca linux kullanmaya çalışan biri olarak bir programı bile kurması eziyet olan bir işletim sistemini windowsta bir çift tıklama ile halledebiliyorken ne yapayım...

  • Microsoft kopya işini engellese tamamen, bu oran yüzde 60 larda gezer. yoksa Linux güzel bende kullanıyorum. ama mecburen windowsu daha çok kullanıyorum. osx ise hiç bir özgürlüğü olmayan kendi içinde kapalı bir kutu işletim sistemi. kendisinin pahalılığını geçtim bide her şeye extra para istiyor. zengin işi yani:)

  • windows en iyisi her daim, mac yine bir kalite oturttu bir pazar payı aldı, linux ise denecek laf yok pc pazarında yok olursa şaşmam.

    sanki mac dünya tarafından yerde gökte biliniyordu, linux tanınsa bilinse hereks oraya geçermiş diyenler var.
    mac 2001 de ilk deneme sürümü yayınlanmış, 2004'te stabile olmuş yaygınlaşmaya başlamış ve habere görede yüzde 6 ve 7 gibi koskoca pazarda önemsiz gibi görünsede çok ciddi bir pay sahibi olmuş bir işletim sistemi.
    linux 1991'de ilk pc sürümü açık şekilde yayınlamış yıl olmuş 2017 2,36 lık paylardan bahsediliyor. millet pc pazarında sevmedi tutacakta değil pc pazarında linux.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    Defalarca linux kullanmaya çalışan biri olarak bir programı bile kurması eziyet olan bir işletim sistemini windowsta bir çift tıklama ile halledebiliyorken ne yapayım...

    Chrome'u da Opera'yı da Steam'i de ve daha bir çok programı da .deb dosyası ile çift tıkla kurabiliyorsun. Tabi Ubuntu ve Debian tabanlı dağıtımlar için geçerli bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acilen ubuntu kurulum usb cihazı hazırlayın bedavaya. Şimdi windows dünyayı ele geçirme planıyla hdd kitler birşey yapar. Hemen ubuntuyla çalışmaya devam edersiniz. Ama siz ubuntu kuramadan bilgisayarınız kitlenirse sonra dedenizin/babanızın su/gaz kuyruklarında beklediği gibi OS kuyruğunda beklersiniz.

  • macOS kullandım.yakın çevremde macbook pro sahipleri var.beğenmedim alışamadım.istediği kadar stabil olsun.kullanımı pratik gelmedi.macOS'a msOffice de kurdum ama excel'in falan menü'leri formülleri farklı.olmuyor yani.linux'u saymıyorum bile.yazılım işi yapan biri değilsen yani mecburi gereksinimin yoksa uzak durulması gereken işletim sistemi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 4 Temmuz 2017; 15:17:21 >
  • Windows Loader Sağolsun. KMSPCRO :)

  • Linux'ü bilmiyorum ama Mac'te eninde sonunda terminali kullanmak zorunda kalıyorsun.
    İnsanlar günlük kullanımda terminalle uğraşmak istemiyor.
  • Kusursuz bir Windows emulator yapsınlar da kullanalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    Defalarca linux kullanmaya çalışan biri olarak bir programı bile kurması eziyet olan bir işletim sistemini windowsta bir çift tıklama ile halledebiliyorken ne yapayım...

    Aynen hocam. Yerli malı yurdun malı Pardus kullanmaya kaç defa niyetlendim 1 gün kullanmadan Windows a geri döndüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    Hackintosh bilgisayarlar büyük ihtimalle win kurulu apple bilgisayarlardan daha fazladır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok uzun süre bu şekilde gideceği de açık. -Yanlış anlaşılmasın- alışmış kudurmuştan beterdir diye bir laf vardır. Aynen o sözün karşılığı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 4 Temmuz 2017; 15:57:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yabancı bi sitede 15 sene içerisinde Windows kullanıcılarının hepsinin Windows 10 altında toplanması bekleniyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    Şimdi bu tam bir elma ile armut kıyaslaması değil mi? MacOS Apple olmayan bilgisayara kurulabiliyor mu? Hayır. Apple bilgisayarlara Windows kurulabiliyor mu? Evet. Apple bilgisayarlara ekseriyetle Windows kuruluyor mu? Evet. Eee, dünyada satılan bilgisayarların %60'ı Apple marka bile olsa Windows kurulu bilgisayar sayısı yine MacOS kurulu olanlardan fazla olacaktır.

    Apple'ın bilgisayar pazarındaki payı %7 bile değilken mümkün değil. Yani elma armut kıyasına da gerek yok. Apple bilgisayar pazarının hep çok küçük bir dilimi olmuştur.

    Kaynak:https://www.statista.com/statistics/263393/global-pc-shipments-since-1st-quarter-2009-by-vendor/https://en.wikipedia.org/wiki/Market_share_of_personal_computer_vendors

    Wikipedia'ya girmenin bir yolunu bulursunuz artık...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JerryDrake -- 4 Temmuz 2017; 16:35:3 >




  • windows 10 fiyatı 10-20$ olsa herkes kullanır zaten, ama şimdilik win7ye devam
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.