Şimdi Ara

Jailbreak tarihe mi karışıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Jailbreak tarihe mi karışıyor?


    Bir dönemin en popüler yazılım araçları arasında yer alan iOS cihazları için Jailbreak, bugün eski şöhretini yitirmiş bir halde. Yazılımın gelişmesine emeği olan hackerların açıklamaları gelecek için soru işaretleri oluşturdu.


     


    Devrim yaptı


     


    iPhone kadar eski olan Jailbreak, Apple’ın ekosistemde kullandığı kısıtlamaları kırarak cihazınızı istediğiniz gibi kullanmanızı sağlıyordu. iOS platformundaki açıkları kullanarak sistemi kıran JB, ücretli uygulamaları ücretsiz olarak kurmanızı, temalar kullanmanızı veya ikonları değiştirmenizi sağlıyordu.


     


    JB alanında ter döken hackerlar zamanla kendi ismini duyurdu. Bazıları daha App Store ortada yokken kendi uygulama mağazasını açtı. Hatta bir ara JB uygulama mağazaları birbiri ile yarışı oldu.


     


    Yıllar boyunca JB platformu ve Apple arasında kıyasıya mücadele yaşandı. Apple her yeni sürümde açığı kapatıyor, JB topluluğu ise başka bir açık bularak sistemi kırmayı başarıyordu. Ne var ki iOS 7 ve sonrasında JB çalışmaları yavaşladı zira Apple artık çok daha güçlü güvenlik tedbirleri koymaya başladı.


     


    Bugün geldiğimiz noktada en son JB aracının üzerinden bir yıl geçtiğini görüyoruz. iOS 10 için bazı gruplar JB hazırlığı içerisinde ancak henüz ortada bir şey yok. iOS 11 sürümü ise iki ay sonra kullanıma sunuluyor. Bu bakımdan JB topluluğu artık çok geride kaldı.


     


    Ayrıca Bkz.Apple A10X: 10nm sürecine geçiş

    Diğer taraftan JB alanında isim yapmış hackerlar da artık yavaş yavaş çekiliyor. Cydia mağazasının geliştiricisi Jay Freeman kullanıcıların Jailbreak yapmaması gerektiğini ifade ediyor. Nicholas Allegra ise artık JB kültürünün devam edemeyeceğini belirtiyor. Yani JB işinin başındakiler de gelecekten umutsuz. Hatta bir iOS açığı bulunduğu zaman hackerların JB oluşturmak yerine açığı 1 milyon dolar gibi fiyatlarla sattığı dile getiriliyor. Diğer taraftan pek çok hacker da artık kendi işini kurmuş ve JB çalışmalarından ayrılmış durumda.


     


    Sonuçta Jailbreak topluluğunun geleceği artık soru işaretleri uyandırıyor. Bu işe neredeyse sahip çıkan kalmadı ve kalacak gibi de görünmüyor. Ayrıca artık iOS kullanıcıları da itibar etmemeye başladı zira eskiden eksik bulunan pek çok konu da yavaş yavaş telafi edildi. Bu bakımdan JB için gidişat kötü.


     

     







  • DSG1 kullanıcısına yanıt
    Mesele güvenli olup olmaması değil müşterinin gözünde güvenli imajı oluşturmaktır diye düşünüyorum. WhatsApp da uçtan uca şifreleme diye bir şey getirdi ama işe yarayıp yaramadığı muamma. Sonuçta Windows da kapalı kaynak kodlu olmasına rağmen virüs dolu. Bunun tabi ki başka nedenleri de var fakat bu açıdan düşündüğümüzde mantıksız sayılmaz.

  • Tel bozulana kadar 10.2 de kalacağım ozaman. gerçekten bir daha jb çıkmazda ilerde son jb tel diye ilan açarız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta iş yerine ipad Pro aldık (daha doğrusu ticari bir anlaşma karşılığı hediye edildi), evde ipad mini var (iOS 10.2) arada bir takılmasını apple'ın yavaşlatma politikası olarak düşünüyordum ama, iş yerindeki Pro da da azda olsa teklemeler olduğunu görünce gerçekten şaşırdım. Evde ayrıca iOS 4.1 de 2gn ipod touch'ım var (Ram 125 MB ) cihaz akıyor, iOS da yanlış giden bir şeyler var ama bilemedim
  • Desene buralar hep boş arazi olacak... :(
  • ios 5 geldiğinde de bu tarz konuşmalar vardı. birisi hırs yapıp kırıyor her zaman.

  • Hadi abim 4k verin spotifydaki liste dışı bişey dinlemeyin bb (::
    Allahtan beynim var şu çöpe 4k yerine s8e veriiyorum

  • Mianfei kullanıcısına yanıt
    neden mp3 aynı mp3,müzik aynı müzik. dinle yemememiz için bir sebep göremiyorum.
  • ilk telefonum htc one s idi süperdi şebekesi yüzünden sattım sonra galaxy s3 aldım sonra iphone 5 sonra note 3 sonra iphone 5 sonra iphone 6 ve şuan telefonu satışa çıkardım satınca kesinlikle sonraki telefonum androidli bişi olacak. iphone kötü değil yanlış anlaşılmasın telefondan gizli görüşme banka işi yapanlar kullansın gerçi androiddede aynı olay artık sonuçta doğrulama kodu gelip hallediyorsun ama ios artık kapalı kutu özgürlük isteyen kesinlikle androide yönelsin. saygılar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KoşanBalık

    Tel bozulana kadar 10.2 de kalacağım ozaman. gerçekten bir daha jb çıkmazda ilerde son jb tel diye ilan açarız

    seni gidi uyanık seniiiii :)))
  • iOS 5.1.1 zamanında da Jailbreak tarihe karışıyor deniyordu

    Sonra Jailbreak için uğraşan yazılımcı abiler yeteri kadar bağış toplayınca jailbreak i yayınlamıştı
  • Çünkü Apple jailbreak çıkmadan yeni güncelleme veriyor. Adamlar yetişemiyor. Kaldı ki açık bulupta Apple'a bildirince Apple yüklü miktarda para ödülü veriyor. Adam para almak varken neden ücretsiz iş yapsın ki o kadar uğraşıp?



    Zaten jailbreak yapmayada gerek yok. Apple jailbreak ile gelen çoğu şeyi ekledi sisteme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 3 Temmuz 2017; 15:42:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mianfei kullanıcısına yanıt
    spotify liste dışı bir şey dinlenebiliyor. bilgisayarınıza 2 dakikanızı ayırarak iTunes kuruyorsunuz.daha sonra cihazı bağlayıp, mp3 dosyasını müziklere sürüklüyorsunuz. işlem bu kadar basit.

    AppStore'dan indirebileceğiniz tubidy veya nettube programları ile youtube'da ki tüm herşeyi indirebiliyorsunuz.

    Files veya Documents diye bir uygulama vardı onunlada cihaz üzerinden youtube mp3 indirilebiliyor.

    yani size iOS'a mp3 atılamıyor diyenler kandırmış. şahsen ben iOS kullandığım için değil hem pratiklik, hem de yapımcının para kazanması açısından Spotify kullanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5B59C177F -- 3 Temmuz 2017; 16:0:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Apple'a baş edebileceklerini sanmaları hataydı. Zaten ne gerek var bu jailbreake onu da anlamam. Üstteki operatör kısmına Batman logosu falan koymak gibi antin kuntin işler.

  • Yaw he he

  • Apple (yeni model geldiginde)

    Ufak ufak Guncelleme = yavaslama

    Ayrica yeni yazilim gelistiricilerine minimum ios 9 gibi zorunluluk getirmesi tam bir cakallik.

  • yaşasın root :D

  • 1 milyon $ için davasını satanlarda varmış...

  • Onu gerçekten zıplatsınlar ama keşke sen de alıntı yapmasaydın. Kaydır kaydır bitmedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myfranco

    Onu gerçekten zıplatsınlar ama keşke sen de alıntı yapmasaydın. Kaydır kaydır bitmedi.


    haklısn dostum sildim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.