Şimdi Ara

Microsoft şantaj yazılımlarına tedbir alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft şantaj yazılımlarına tedbir alıyor


    Son dönemde en tehlikeli zararlı yazılım çeşidi haline gelen ransomware - şantaj yazılımları için teknoloji devlerinin çözüm aramaya başladığını görüyoruz. Güvenlik yazılımları farklı aksiyon seviyeleri belirlerken, Microsoft da kendi çözümünü geliştiriyor.


     


    Klasör seviyesinde


     


    Windows 10 beta sürecinde ortaya çıkan çözüm Kontrollü Klasörler adını taşıyor. Windows Defender içerisinde yer alacak bu çözüm, kendisine göre bir beyaz liste belirliyor ve bunun haricindeki yazılımların erişimini engelliyor. Sonra da kullanıcıyı uyarıyor. Kullanıcı isterse manuel olarak bu engel listesini düzenleyebiliyor.


     


    Ayrıca Bkz.En iyi süper bilgisayarlar Çinlilere ait

    Kontrollü Klasörler kullanıcı tarafından aktif ediliyor ve sistem hangi klasörlerin korunacağını belirliyor. Dökümanlar, Resimler, Filmler, Masaüstü gibi önemli klasörler bunlar arasında. Ayrıca kullanıcı buraya klasör ekleyebiliyor ancak sistemin belirlediği klasörleri çıkaramıyor. İstenirse konuma göre de koruma eklenebiliyor. Sonrasında çözüm otomatik olarak klasörlere erişen yazılımları taramaya başlıyor.


     


    Kontrollü Klasör özelliği hali hazırda Fall Creators Update ön izleme sürümü içerisinde yer alıyor. Bu bakımdan sonbahar dönemine kadar bu yeni özelliğin kullanıma sunulması beklenmiyor. 


     







  • peki ya wind.7 kullananlar???

  • İşte bu daha mantıklı bir hamle. Aslında antivirüs tarafında da benzer davranış en makulü. Adeta kendimizin şifrelediği ve şifre girmeden değişikliğe izin vermeyen bir yapı gibi olması.

  • Şimdiye kadar windowsun şifre ile korunan klasör yapmaması zaten en büyük eksiklerden biriydi...
  • Atlatılabilen bir çözüm bu daha çok yol alması gerekiyor. Güvenliğin yapay zekaya bırakılması gerekiyor. windows 10 enterprise sürümünde gelen windows defender advanced threat protection da bunun başlangıcıdır. Keza MS, mail tarafında uzun zamandır atp'yi ek hizmet olarak sunuyor.

  • Peki ya linux kullananlar :/

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avci26

    peki ya wind.7 kullananlar???

    Windows 10'a güncelleyecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • reshthesucker R kullanıcısına yanıt
    Microsoft Advanced Threat Protection yazarak search edersen kaynağa ulaşırsın. Bu çözüm de beni kesmedi dersen Advanced Threat Analytics'e göz atabilirsin.

    Ayrıca Buradanda görebileceğin üzere mail tarafında henüz inbox'ınıza düşmeden Microsoft sunucusunda ekler açılarak canlıda test ediliyor. Zararlı içerikler için sizin belirlediğiniz kurala göre aksiyon alınıyor. Zero Day siber saldırıları da bu şekilde tespit edebiliyor. Bu sistemin windows 10 için ilk uyarlaması da windows defender adavanced threat protection'dır. Dediğim gibi başlangıcıdır sadece. Microsoft ekosistemi içerisinde danışmanlık hizmeti verdiğim müddet boyunca da atp'den yana herhangi bir olumsuz feedback almadım.




  • wind.8 ve wind.10 stabiliteden uzak her küçük sorunda
    göçüyor, kaç kere wind.10 denediysem bir sorun çıkıp
    sistem hataları sebebiyle vs. wind.7 ye dönüş yaptım

    en iyisi değerli resim-vid. arşiv prog-pdf vs.leri
    dvd'ye aktarmak !!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.