Şimdi Ara

AMD’den rekor pazar payı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD’den rekor pazar payı 
    AMD Ryzen ile son dönemde hızlı bir yükselişe geçti. Hepimizin merak ettiği nokta elbette ki firmanın işlemci pazar payının ne durumda olduğu. Son gelen rapor her ne kadar tüm satılan bilgisayarları kapsamasa da önümüzdeki tablo hakkında bize bir fikir verebilecek cinsten. Ek olarak verilerin sadece Windows işletim sistemi altında çalışan cihazları kapsadığını belirtelim.
     

    %31'lik kullanım oranı

     
    PassMark’ın veritabanına göre ortaya çıkan tablo AMD için oldukça umut verici. AMD işlemci kullanım oranı yılın ilk çeyreğindeki %20.6’lık değerden %10’luk artışla %31’e yükseldi. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde ise bu rakam %18.1 şeklindeydi. %31’lik kullanım oranı istatistiklere göre  son 10 yıl içindeki en yüksek oran. Bununla birlikte çeyrek bazındaki artışta da aynı durum geçerli.
     
    AMD’den rekor pazar payı
     
     Pazar payı
     Q4 2016
     Q1 2017
     Q2 2017
     Intel% 81.9% 79.3 %69
     AMD %18.1 %21.7 %31
     

    Artış devam edeceğe benziyor


    Ryzen işlemcilerinin 2 Mart tarihi itibariyle satışa sunulduğu ve ilk zamanlarda piyasada yeni modellerle uyumlu anakart sıkıntısı yaşandığı düşünüldüğünde sıçramanın 2. çeyreğe sarkmasının nedeni anlaşılıyor. Yakında daha bütçe dostu çözümler olarak Ryzen R3 işlemci ailesinin de satışa sunulmasıyla ve özellikle de yıl sonu gibi gelmesi beklenen yeni APU modelleri ile artışın devamı oldukça muhtemel görünüyor.
     AMD’den rekor pazar payı
     
    Son zamanlarda işlemci pazarındaki rüzgar AMD’nin lehine esiyor. RX 400 modellerinin üzerine arttırılmış saat frekansı dışında kaydadeğer performans farkı sağlayamayan ve yükselen TDP değerleriyle eleştirelere maruz kalan RX 500 serisi kartlardan sonra yaklaşan RX Vega ile AMD’nin ekran kartı tarafında nasıl bir performans sergileyeceği ise sıkça konuşulan bir diğer husus. İlerleyen günlerde gelişmeleri hep birlikte takip ediyor olacağız.







  • rekabet iyidir, artsın. Ne kadar rekabet artarsa tüketici için faydası yüksek oluyor.
  • Ekran kartiarini bir duyursun dahada ucusa gececek..

  • AMD’den rekor pazar payı

  • Sonunda beklenen gelişmeler. %50 civarlarına kadar yükselir umarım. Bu iş İntel kullanana da Amd kullanana da yarar sağlar.

  • İşlemcide dahada yükselir.

    Fakat ekran kartında öyle bir başarı olmaz, nvidia pascal ile arayı çok açtı. AMD ekran kartında hep bir nesil geriden geliyor, Vegada ortaya çıtı işte 1080 kadar hatta bazı yerlerde geride kalıyor.

  • Vega Fe ile Rx Veganin alakasi yok Msin yetkilisinin agzindan direkt cikan kelimeler. Ayni seyi Amd calisanida soyledi. Fe daha cok pro isler icin gelistirilmis bir ekran karti ekstra is olarak oyun da oynayabiliyor olay bu

  • daha da artacak durum belli intel çöpü yıllardır insaları sömürdü bir çok kullanıcı mecburiyetten önümüze ısıtılıp konan ürünleri almak zorunda kaldı şimdi ise işler tersine dönüyor rekabet geldi
    yıl 2011 i7 işlemciler 4 fiziksel çekirdek 4 sanal çekirdek 8 mb cashe
    yıl 2017 i7 işlemciler hala aynı tabi performans artışı var o doğru 7 generasyon olmuş üstelik tuvalet kağıdı gibi anakartları kenara atıklarını unutmayalım her sene yeni soket çıkarıyorlar geriye hiç uyumluluk yok
    şimdi x299 yongalı anakartlar geldi bakalım 1.5 sene duracak mı piyasada

  • quote:

    Orijinalden alıntı: frozen125

    AMD’den rekor pazar payı


    Aylardır beklendi vega piyasada yok testlerinde 1080i geçemiyor şu resmi paylaşmaktan bir bıkmadınız.
  • işlemci pazarında amd gerçekten de güzel işler başarıyor ama ekran kartı pazarında aynı şeyi söyleyemeyeceğim. özellikle yeni çıkan rx 500 serisi bende koca bir hayal kırıklığı yarattı.
  • Bu habere kim sevinir : Amd'nin ortakları , hissedarları , fanları
    Bu habere kim üzülür : İntel'in ortakları , hissedarları , fanları

    Benim üzüldüğüm nokta ise keşke şu fanlar da pazar payından bir pay alabilseler. 2 amerikan şirketi için kendilerini yiyp bitiriyorlar
  • Uygun fiyata gtx1080 rakibi bir kart çıkartsınlar bizde geçelim.Freesync monitörde nvidia ekran kartı kullanıyorum bu amd'nin ayıbıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatic

    quote:

    Orijinalden alıntı: frozen125

    AMD’den rekor pazar payı


    Aylardır beklendi vega piyasada yok testlerinde 1080i geçemiyor şu resmi paylaşmaktan bir bıkmadınız.

    Sürücüler gelmemis besbelli. Vega kartlar oyun kartlari da degil üstelik.
    Temmuz da gerceklesecek 1080ti Killer'i görürsün üstelik.




  • Şu an yeni işlemci alacaklar için Ryzen daha mantıklı İntel 'de pek Ryzen'le rekabet edicek işlemci yok (F/p çekirdek sayıları vs) oranların daha da yükselmesi gerek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mutluluk verici bir tablo, intel, nvidia ya en önemli rakip olmaları lazım çok zorlamaları lazım ki bizde müşteri olarak en üzerinde düşünülmüş malı alabilelim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Madencilerin tamamına yakını intel kullanıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatic

    quote:

    Orijinalden alıntı: frozen125

    AMD’den rekor pazar payı


    Aylardır beklendi vega piyasada yok testlerinde 1080i geçemiyor şu resmi paylaşmaktan bir bıkmadınız.

    kurumsal kar ile Oyun kartini niye karistiriyorsun ? ...
    Oyuncu kartlari Tanitilacak VegaRX olarak Temmuz sonu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz1122

    günde 18 saat intel taraftarlığı yapıp bu haber sonrası "yeaa siz niye dert ediyorsunuz amd nin intelin karını yeaa :((. keşke fanlara da hisee verseler yeaa " diyen arkadaşlara bir ben mi gülüyorum?

    dün bu mesajına (aynı şeyi durup durup yazıyor zira) şöyle cevap vermiştik

    ----------------
    bazı arkadaşlar amd nin sürekli zarar ettiğini, sürekli zarar eden bir firmanın batacağını bu halde de intelin insafına kalacağımızı bilmiyor herhalde.

    babamızın şirketi olduğu için değil batmasını istemediğimiz için önemsiyoruz amd'nin başarılı olmasını

    kendi kişisel faydamızı amd nin batmamasında (rekabet : düşük fiyatlar) gördüğümüz için önemsiyoruz

    bunu anlamak bu kadar zor mu gerçekten?
    ------------

    yanıt olarak "yea onlar zaten anlaşmalı yeaa" gibi komik ötesi bir komplo teorisiyle cevap vermişti...


    e peki sorarlar bu ikisi anlaşmalıysa, bir firmanın başarısına sevinmek kötüyse sen niye günde 18 saat intel taraftarlığı yapıyorsun sonra kalkıp millete bilmemne firmasının fanısınız yeaa:(( hisseniz mi var yeaa:( diyorsun?

    ortaokulda mantık dersini tümüyle ektiniz mi ne yaptınız?
    kendinizi bu duruma düşürmekten niye bu kadar zevk alıyorsunuz?
    cevabı 50 kere verilmiş bir yorumu bir daha, bir daha yazmak dışında orjinal bir yorum yapmak zor mu geliyor?
    günde 18 saat intel taraftarlığı yapıp, gün sonunda "yea fanlar var ama yaa :(" yazınca insanların gülmek yerine "ha tamam o zaman haklısın" falan mı dediğini düşünüyorsunuz?
    yaptığınız hemen her yorumun, attığınız hemen tüm vidoların bu işten anlayan üstatlar tarafından hemen her seferinde bilgi ve mantık ile yerin dibine geçirilmesinden mutlu mu oluyorsunuz?
    yoksa milleti intelden iyice soğutmaya falan mı çalışıyorsunuz gizlice?



    Bahsettiğim kitleden sadece biri bu arkadaş :)) amdnin kârını düşünüyor , ama haklı sebebi varmış "amd batarsa intel tek kalırmış , rekabet için amdyi desteklemeliymişiz.Kendisi de bu kutsal misyon için amdyi hunharca destekliyor



    Bu arkadaşlar olurda ünivertede iktisat dersleri görürse monopol oligopol kartel terimlerini inşallah okurlar. Henüz okumadıkları için 2 satıcılı piyasanın rekabetçi bir piyasa olamayacağını bilmiyorlar. Aslında bunun için okumaya da gerek yok.Azcık aklın çalışması yeterli. Bu yanlış yaklaşımı sıcaklara bağlıyorum , yoksa arkadaş amdyi değil rekabet için keşke pazara başkaları da gelse diyecekti.Kendisinin bir kabahati yok .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tek Firma 2 Farklı Dev firmaya ve 2 farklı segmentte yarış halinde olması bile saygıyı hak ediyor...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: pUnduli

    İyi güzel iktisat dersi görmüşsün ama piyasanın düopolistik olma sebebi zaten Intel'in mecburen AMD ye x86 lisansı vermesi (VIA yı saymıyorum); yoksa 2. firma bile olmayacaktı, o yüzden 3. firmayı beklemek pek mantıklı olmayacak zira 20 yıldır gelmedi.

    AMD'nin pazarda rekabet edebilecek ürün çıkarabilmesinin olumlu sonuçları bu kadar barizken bu kadar peşin hükümlü olmak makul değil.

    Bu rekabet Amerikan demokrasisine benziyor cumhuriyetciler ve demokratlar , buna demokrasi denir mi? O arkadaş da 2 firmayla rekabet olacağına inanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.